Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boze musze porozmawiac

6 miesiac ciazy,od 2 dni plod sie nie rusza !!!!!!!!11

Polecane posty

Gość Eweli
to pędź na pogotowie!!!!!!! NIE MARTW SIę, BęDZIE DOBRZE

Czy ktos jest kto ze mna porozmawia???Od 2 dni nie czuje ruchow dziecka,termin mam dopiero na pn rano...Jestem zalamana:(

Gość ulululu
a moze male sie rusza jak spisz albo wykonujesz jakies czynnosci i wtedy tego nie czujesz...?

moj maz mowi ze mi sie wydaje,ze od 2 tygodni dopiero czuje ruchy dziecka,ze czasem tak jest-tak czytamy w ksiazkach,w necie..

Gość ulululu
napij sie czego zimnego albo zjedz cos slodkiego poloz sie i poczekaj powinno sie poruszac.moje na to reaguje.

To moja pierwsza ciaza,wiem ze kilka dni dzidzia kopala sie,wiercila a od wczoraj rana nie moge sie jej doslyszec..

Gość *gimi
moja kolezanka tez tak miala i to w tym samym czasie co ty nasluchiwala caly czas i nic pozniej okazalo sie ze wszystko ok a lekarz powiedzial jej ze w tym okresie ciazy tak moze byc idz do szpitala na usg i ktg to sie uspokoisz i sprawdzisz czy wszystko jest ok przyjma cie o karzdej porze dnia i nocy

Gość ulululu
jestes w szostym miesiacu i dopiero od 2 tyg czujesz ruchy czy ja cos zle zrozumialam z tego co napisalas??

ulululu dziekuje ,pojde tak zrobic:) Moze cos uslysze

Ululu to moj 23 tydzien,tak od 20-21 zaczelam czuc dopiero ruchy

Gość ulululu
dziecko przeznacza na sen ok 20 godz dziennie ,moze naprawde sobie fiknie kiedy ty cos robisz i jestes w takiej pozycji ze tego nie czujesz... zadzwon do lekarza prowadzacego albo podjedz do szpitala.

Wczesniej czulam takie deklikatne ruszanie sie,jak machanie skrzydlami motylka:) ,ale od 2 tygodni te ruchy sa bardziej pewne. To moja pierwsza ciaza..

dzieki wam!!!

Gość ulululu
sprobuj z tym zimnym piciem albo czyms slodkim i sie odezwij

Posłuchaj. W 6. miesiącu dziecko jeszcze intensywnie kręci się w brzuchu. Jest możliwość, że od 2 dni leży tak, że jego nóżki od ściany macicy są oddzielone łożyskiem. To bardzo osłabia odczuwanie ruchów, być może zupełnie. Ja mam łożysko na przedniej ścianie macicy, i tak naprawdę zaczęłam swoje dziecko czuć, gdy obróciło się główką w dół i zaczęło kopać w żebra - gdzie łożyska nie było. Wcześniej nie czułam go w ogóle, co najwyżej tylko czasami. A jak się bardzo stresujesz, to pojedź do szpitala, gdzie dzieciaczka obejrzą. Ale na pewno nie tkwij w beznadziejnej nerwówie. Wszystko będzie OK, głowa do góry!

Dziekuje Wam,bardzo,odezwe sie za jakis czas napisze co i jak!!

Gość ulululu
podnoszeeeeeeeeeeeeeeeee

jestem w 22 tygodniu.. ruchy czuję od 17 tygodnia.. nie martw się. też tak miałam że nie czułam.. martwiłam się bardzo. było tak ok 3-4 dni. dzidzia ułożyła się tak że mało te ruchy czułam. potem byłam na usg i pytałam lekarza o to. powiedział że tak się zdarza bardzo często. dużo zależy od ułożenia dziecka na tym etapie ciąży.. dziecko kopie i rusza się ale jest to bardzo mało odczuwalne przez mamę..