Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemalowana...

Makijaż - mam dużo pytań, pomóżcie

Polecane posty

Gość niemalowana...

Cześć! Mam kilka pytań dotyczących makijażu do dziewczyn, które się trochę lepiej na tym znają... 1. Czym się różni podkład od bazy, fluidu, pudru w kremie, kamieniu, proszku??? Których, jak i w jakiej kolejności używać, żeby uzyskać efekt perfekcyjnej cery i żeby nie było widać grubej tapety? (mam jasna cerę, kłopoty z naczynkami) 2. Lepsze są cienie perłowe czy matowe? Które do czego/kogo/jakich oczu bardziej pasują? jaki kolor dla blondynki o szaro-niebieskich oczach? Wydaje mi się, że żaden nie pasuje:/ 3. Jak umiejętnie pomalować się ciemnym (czarnym) cieniem do oczu, żeby nie wyglądać jak wampirek, tylko żeby delikatnie podkreślić oczy?

Gość ajwodnerwhy
fluid jest płynny, z reguły sprawia,że skóra robi się jednolita i ma ładny kolor. puder w kremie, jak sama nazwa wskazuje to podkład o konsystencji kremu. w kamieniu najlepszy jest do zmatowienia cery.... najlepiej najpierw uzyc kremu-bazy czyli nawilzajacego kremu na codzien a po wchlonieciu zastosowac podklad. Który, to już bardziej zależy od Twojego typu cery... Na tłustą puder w kamieniu, na suchą fluid itp.