Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi2442

Pierwsze ruchy i strach o Malenstwo

Polecane posty

Czesc Dziewczyny!!! Na poczatku serdeczne pozdrowienia. W koncu sie doczekalam. W 19 tygodniu lezalam na lozku, bo mialam postrzal w szyje i nie moglam sie ruszyc. Reke trzymalam na brzuchu i w pewnej chwili dostalam solidnego kopniaka. Zlapalam szybko Meza za reke, zeby tez to poczul- no i Maly poslal kolejnego kopniaka dla Tatusia. Od tamtej pory wierci sie i kopie. Najbardziej lubi robic to wieczorem. Moja Mama smieje sie, ze bede miala cyrk jak tak pozniej w nocy bedzie charcowal. Bardzo sie ciesze, bo to fantastyczne uczucie. Pozdrawiam Was wszystkie!!!!

Gość kolejna mamuska
hej! jestem w 1o tyg ciazy, dowiedzialam sie nie dawno, boje sie strasznie o malucha, czy bedzie zdrowy, czy nie zrobie cos zle, mam stresujaca prace w dodatku nerwice ... boje sie :(

Do kolejna mamuska!! Kochana gratulacje!!!!!! Nie przejmuj sie i staraj wyciszyc. Ja przez pierwsze tygodnie wrecz swirowalam. Po dwoch poronieniach martwilam sie o wszystko. Kazdy bol byl dla mnie straszny i ze wszystkim latalam do szpitala. Teraz mam juz za soba piec miesiecy i zaczynamy z moim synusiem 6 miesiac. Tez sie zastanawiam jaki on bedzie i martwie sie czy wszystko bedzie dobrze. Zawsze jednak w chwili przyplywu stresu staram sie wyciszac, bo wiem ze stres wcale nie pomaga mojej Kruszynce. Zycze powodzenia!!!!!

Mam wrazenie, ze pisze sama ze soba ale trudno. Dzisiaj puszczalam malemu kolysanke przez sluchawki do brzusia. Najpierw byla cisza a jak wylaczylam to zaczal kopac.

Gość mix mix
megi czesc co tam u ciebie :)

Gość mix mix
wczesniej napisalalm jako ululu :)

Gość mix mix
szybciutko herbatke z cytrynka :) ja w Polsce jestem i sie smutkam bo tesknie a raczej tesknimy za męzem i tatusiem.oby ten czas jakos minal i zebym mogla go juz przytulic...

Gość mix mix
szybciutko herbatke z cytrynka :) ja w Polsce jestem i sie smutkam bo tesknie a raczej tesknimy za męzem i tatusiem.oby ten czas jakos minal i zebym mogla go juz przytulic...

Gość mix mix
a moj brzuszek tez rosnie mala skacze. kolejna mamuska glowa do gory dluga droga przed toba nie ma sie co martwic duzo bo bedzie dobrze :) meggi i co skacze malenstwo?:) znasz plec?

Gość mix mix
a moj brzuszek tez rosnie mala skacze. kolejna mamuska glowa do gory dluga droga przed toba nie ma sie co martwic duzo bo bedzie dobrze :) meggi i co skacze malenstwo?:) znasz plec?

Gość mix mix
sorka przeoczylam :) ze to synus w takim razie o imie zapytam :) wybralas juz?

Imie to Antos. Bardzo sie ciesze. Mam nadzieje, ze bedzie podobny do mojego Meza. Kochana musze zmykac, bo przyszedl moj brat i idziemy do banku. Szlak mnie trafia, bo Mezowi auto padlo i jezdzi moim a ja zostalam bez. Tak wiec do miasta musze dymac na nozkach dzisiaj. Na szczescie w tym pochmurnym kraju jest dzisiaj cieplo. Odezwij sie jeszcze to poklikamy. Przewaznie caly dzien jestem w domu i mam wlaczony komputer. Jestem tez na topiku ciezarne krakowianki. Pozdrawiam!!!

czesc wam ... ja strasznie boję sie o moje malenstwo jestem w 29 tygodniu ... wczoraj rozbolał mnie ząb:O płukałam jame Alkoholem, a pozniej spirytusem salicylowym (wyzarło mi cały srodek jamy ustnej:() ale byla to ok 1 w nocy a nie mialam zadnych tabletek ... rano zadzwonilam do lekarza powiedzial ze moge wziąść 2 tablletki panadolu co 4 godziny .... To pomaga tylko troche ... ale za kazdym razemkiedy wezmę tabletki boję sie o malenstwo:( staram sie ich nie brac co 4 godziny tylko np.4 w ciągu calego dnia ... ale tak się boje jak dłuzej sie nei rusza... do tego ruchy mojego dziecka sa strasznie delikatne ... nigdy nei czulam mocnych kopniaków jak inne mamy ... Na brzuchu nie pojawiają sie zadne guzy, ktore powoduje np. wysunięta nózka ... :( jest mi z tego powodu bardzo przykro i sie bardzo martwie... a wy jak myslicie dlaczego tak sie dzieje?

Czesc klociaa!! Nie wiem co Ci napisac , bo jestem w 23 tygodniu. Jednak moj lekarz powiedzial mi kiedys, ze jak cos boli to lepiej cos wziasc niz sie meczyc bo dzidzia tez wtedy zle sie czuje. Raz tylko wzielam paracetamol, bo glowa mnie strasznie bolala. Na szczescie na razie nic mi nie dolega. Na pewno bedzie dobrze u Ciebie. Zawsze mozesz podjechac do szpitala lub lekarza i skonsultowac to. Ja zawsze tak robie, nawet jak patrza na mnie jak na natreta. Pozdrawiam!!!

czesc dziewczynki! moge sie dolaczyc?? ja jestem w 18tc i jeszcze nie czuje ruchow dziecka ale mysle ze juz lada dzien:P napiszcie jak to bylo u was?? kiedy pierwsze ruchy poczulas meegi? mam nadzieje ze mnie do siebie przyjmiecie i bede mogla sobie z wami pogadac o tym i o tamtym?? pozdrawiam

meggi czesc :) imie tak wybralismy-Vanessa dodam ze w Polsce nie mieszkamy :) paulinka ja poczulam pierwsze ruchy jakos w 18 tyg teraz to juz mala daje mi super silne kopniaki nie jak na poczatku delikatne pukanie :)

Ja poczulam w 19 tygodniu mocnego kopniaka. Teraz to ciagle czuje mojego Synusia. Nawet teraz czuje jak sie rusza w srodku. Vanessa- sliczne imie. Bedzie Twoja mala ksiezniczka. Gdzie Ty mieszkasz, bo nie wiem czy juz pytalam.

Gość w ciąży
megi czy to twoja pierwsza ciaza ? czy jestes/bylas przed ciaza szczupla bez zadnej faldki na brzuchu ? bo ja tez jestem w 19 tyg i jeszcze nic nie czuje...a co dopiero solidnych kopniaków!! :(

Gość a moze gruba jestes
grube tak maja

no mam dziewczyny nadzieje ze mnie tez do siebie przyjmiecie :) ząb dalej troche boli ... a do dentysty dopiero w srode:O biore panadol bo lekarz powiedzial ze moge go brac ... ja to cały czas boje sie o dzidziusia mojego no ale jeszcze 10 tyg :) i bedziemy razem.... My neiwiemy jeszcze czy to chlopiec czy dziewczynka ale imionka tez juz wybralismy chlopiec bedzie Mikolaj a dziewczynka Aleksandra albo Maja :) a jak u was z imionami? Macie juz jakies ubranka lub rzeczy kupione ?

ja przed ciążą ważyłam 60kg przy wzroscie 170, bylam normalna, napewno nei gruba ... brzuch miałam płaski tylko bardzo duże piersi ... i ruchy dziecka dopiero ok 21-22 tyg poczułam :) więc spokojnei czekaj:) teraz tez nei są one jakies gwaltowne czy mocne ... troche sie tym martwie ale w ponide do lekarza i z nim pogadam :)