Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nashgdurjfbksd

Ile wydalyscie na dziecko przed urodzeniem?

Polecane posty

Gość nashgdurjfbksd

Gość nashgdurjfbksd
chodzi mi konkretnie na ubranka , kocyki , itp.( bez wozka i mebelkow)

ja bardzo malo, bo nie znalam sie co mam kupowac i jakie roz, wiec kupowalam co mi sie spodobalo tak na roz 56, 62,68, ale 56 jakos nigdzie nie bylo, gdy mala sie urodzila pognalam szybko do sklepu i chyba trafilam na jakas promocje, bo za 200 zl mialam nowe spiochy, pajacyki, body, czapeczki wszystkiego po kilka sztuk :) i wystarczylo, do tego dolicytowalam cos na ebayu, znajoma mi zrobila kilka sweterkow na drutach i wydalam mniej niz zakladalam, wazne sa kombinezon, czapeczka, rekawiczki, jesli rodzisz juz wkrotce to musisz miec juz wczesniej naszykowane, bo pogoda teraz falszywa , kilka par body, spioszkow- pajacykow, najlepiej rozpinane w kroku, paczka czy dwie pieluch,a reszte sama zobaczysz czy bedziesz potrzebowala :) zycze powodzenia!

Gość no tak ale do tego
trzeba doliczyc wszelkioe kosmetyki dla dzidziusia, dla siebie (np wkladki laktacyjne, kosmetyki do szpitala), wanienka, posciel, lozeczko i uzbiera sie full kasy. Ciuszli to nie wszystko niestety

przeciez lozko to mebel, a autorka prosila zeby nie liczyc tych rzeczy, bo jesli tak to i siedzonko samochodowe i komode-przewijak musze doliczyc, lozko, posciel itd kupowalam duzo wczesniej, staniki do karmienia trudno wczesniej kupic, bo nie zawsze wiadomo jaki roz , ile i czy w ogole bedzie sie karmic piersia, znam dwie babki, ktore w ogole pokarmu nie miala i co? z kosmetykow dla dzieci polecam kupic tylko plyn do kapieli i oliwke, kilka pieluch tetrowych do wycierania buzi dziecka, szczoteczke i gruszke do noska,wanienke,a le ja i tak dziecko na poczatku mylam w umywalce, bo nie musialam sie tak schylac, a wolalam trzymac ja na rekach po internecie kraza wyprawki, ktore pisza chyba jacys bajkopisarze :D powoli , z mca na mc tez mozna skompletowac wystraczajaca wyprawke,

a ktoś może pamięta ile wydał pieniędzy na wyprawkę czy myslicie ze zmieszczę się w ok 350zł oczywiscie nie licząc łóżeczka, wózka i fotelika samochodowego oraz innych mebelków?

zalezy ile , czego i jakie bedziesz kupowac, ale jesli masz takie finanse to staraj sie je zaplanowac rozsadnie nie kupuj za wiele ubranek w roz 56, sweterki zawsze mozesz kupic juz na 62 i podwinac , bluzeczki tak samo, ja kupuje nowe body po 6-7 zl i jestem z nich zadowolona, spioszki po 15-20 zl , pajacyki sa drozsze, ale czesto kupowalam po 25-35 zl juz z koszulkami, mozesz tez rozejrzec sie po ciuholandach, bo tam czesto sa rzeczy jak nowe i czasem nawet z metka np moja znajoma kupowala body nike z metke za 3zl!!!, spiochy jak nowe po 2-3 zl, bodypo 0.50 gr do1 zl, w razie czego mozesz je wygotowac lub wyprac na 60 stopni, wyprasowac, kupujac nowa odziez dla dziecka watpie, aby ta kwota ci starczyla na wszystko, dobre wkladki dla matek karmiacych sa z rossmanna, pieluszki tez nie musza byc markowe, trzeba miec tylko oczy otwarte :)

Nie da się tego tak dokładnie policzyć...każdy wydaje ile uważa, a raczej ile ma:) Ja np. łóżeczko dostałam od znajomej, wózek pożyczony od szwagierki, wanienkę i przewijak też dostałam...warto popytać znajomych czy nie mają czegoś przypadkiem:) I zacząć wcześniej, wtedy się rozłoży to na poszczególne miesiące, a nie na raz... Ubranka też dostanę od przyjaciółki...trochę pomogli rodzice, kupili fotelik do samochodu, butelki, gruszkę do noska... Nam zostały drobiazgi dla mnie do szpitala...dla Małej to co ważne (kosmetyki)...kupiliśmy też pościel, kocyki...więc nie jest tak zle...

podaje ilosc orientacyjna odziezy jak ja mialam dla malej i mi wystarczyla 6 par body z dl rekawem 5 pajacykow z koszulkami z misia 2 pary spiochow cieplych z welurku ( mala ur sie w pazdzierniku) 3 sweterki cieple 2 sweterki z weluru z kapturem 4 bawelniane czapeczki po kapieli i na noc czapka bawelniana na dwor, 2 x ciepla czapka jesienna, kombinezon, rekawiczki, spiworek do spania, 2 kocyki 7 par skarpetek 1 rekawiczki niedrapki 3 pary rajstop 2 kompleciki dwuczesciowe z misia recznik do kapieli, duzy z taka zakladka na glowe :) pieluchy tetrowe 20 szt gruszka do nosa, szczotka do wlosow, 2 butelki do herbatki, podklad nieprzemakalny do lozka, oliwka, plyn do kapieli, nozyki do paznokci, wkladki laktacyjne, 5 sliniaczkow podszytych folia!, futeral na butelki, jakies zabawki, termometr do wody- nie uzywalam!! podklady poporodowe, koszula do karmienia- nie uzywalam!,szlafrok, pieluchy dla malej 2 paczki,

Gość Podliczam
Ja na razie kupiłam: 4 bodziaki z długim - jakieś 36 zł. 4 śpiochy - 40 zł 2 czapeczki bawełniane - 9 zł 2 pary łapek-niedrapek - 6 zł 3 pary skarpetek - nie wiem ile, mama sprezentowała, ale załóżmy, że 12 zł 3 śliniaczki - też od mamy, 15 zł pajacyk bawełniany - 12 zł ale dokupię jeszcze ze 2 welurkowe - 50 zł 2 ręczniczki - 40 zł kocyk gruby - 30 zł kocyk polarkowo-bawełniany - 28 zł pieluszki 20 szt - 30 zł zestaw dzianinkowy (śpioszki, sweterek, czapusia) - 20 zł prześcieradełka frotowe 2 szt - 26 zł ochraniacz - 25 zł poszewki będę szyć sama gruszka do nochala - 5 zł krem do pupy - 12 zł chusteczki nawilżane - chyba 11 zł folia pod prześcieradełko - 3 zł kombinezonik - 69 zł To oczywiście jeszcze nie koniec. Na razie ok. 470 zł wychodzi. Tyle, że wszystko nowe, gdy się połazi po lumpeksach czy kupi na allegro, wychodzi duuuuuużo taniej :) I dobrze kupować po trochę. Wówczas takie zakupy "rozchodzą się po kościach" :)

Gość a teraz w euro
lozeczko z materacem - 80 zestaw laktator plus butelki - 50 kocyk - 10 posciel do lozeczka - 20 tetrowe pieluszki 5 sztuk - 10 body dlugi rekaw 3 szt - 7 body kr rekaw 7 szt - 9 pajacyk bawelniany 3 szt - 16 pajacyk polarkowy 2 szt - 10 rekawiczki niedrapki 2 szt - 5 czapeczki bawelniane 3 szt - 7 sukienka gdyby urodzila sie dziewczynka - 12 cieply kombinezon - 25 wozek - 500 lacznie 772 euro. na dwa miesiace przed terminem :) a jeszcze tyle rzeczy do kupienia...........

Gość bylo w euro
To moze ktoras mamusia moglaby mi napisac orientacyjnie w funtach brytyjskich? Z gory dziekuje :)

do teraz w euro :) u nas trzypaki body po 5e, a na sztuki ok 1,90 pajacyki z koszulkami po 7-8e popatrz w h&m i outletach tam czesto sa piekne przeceny, teraz byly odziezy letniej w h&m po 2e , super sprawa :)