Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maruda123

Dzwięk z laptopa

Polecane posty

mam pytanie do osób posiadających laptopa Fujitsu Siemens-Amilo. Chciałabym wiedzieć czy dzwięk odtwarzanej muzyki u was jest normalny? Bo właśnie u mnie jest on dziwny, trudno go określić ale nie jest taki jak z odtwarzacza. Drażni mnie ten oddzwiek, normalnie nie da sie słuchac. no i to co najbardziej mnie interesuje czy da się z tym coś zrobic??

Fujitsu Siemens mają z natury słabej jakości głośniki, jak zresztą całe wykonanie. Jeśli chcesz dobrego dźwięku, podłącz zewnętrzne głośniki albo zmień sprzęt na HP, Toshiba lub Asus.

ogólnien jestem zadowolona z tego laptopa- mam go ponad pół roku i trzyma się naprawde dobrze. Tylko te denerwujące głośniki...czy jest możliwość je ew. wymienic?

aha, w.w. marki rzeczywiscie są super ale jednocześnie cena sporo wyzsza, a to mój pierwszy laptop i nie mogłam sobie pozwolic na tak wysoką cene:-)

teoretycznie można je wymienić, w praktyce raczej mało możliwe. Nie znalazłem nigdzie serwisu komputerowego, który podjąłby się wymiany czegoś więcej niż procesora. Poza tym głośniki to laptopów są w większości dedykowane pod konkretny model, więc lepszej jakości głośników do Amilo raczej nie znajdziesz. Mogłabyś podjąć się tego sama ale pamiętaj, że grzebanie w bebechach pociąga za sobą utratę gwarancji :) PS: jaki jest ten dźwięk bo może to złe ustawienia equalizera w playerze

hmm, notebooki o podobnych parametrach tychże firm nie odbiegają znacznie cenowo od FS, a z doświadczenia wiem, że te 3 firmy najrzadziej lądują w serwisach. Najczęściej lądowały tam Acer, FS i VBI

Gość wszystkie lapy maja
słaby dźwiek , i tu ci zaden hapek nie pomoże, taka ich uroda

jaki jest ten dzwiek...hmm to trudno określic- taki drażniący moje bębenki:-) nawet jak muzuka jest cicho, taki bardzo wysoki i cienki, lepiej nie potrafie określić:-) A gdzie się to wszystko ustawia? A co do grzebania w bebechach to sama napewno bym sie tego nie podjeła bo nie jestem za dobra w te klocki:-)

nie wszystkie, a przynajmniej nie np Acery czy Toshiby o których mowa wyzej- mialam z nimi do czynienia i jakość dzwieku bez porównania z moim

nie wszystkie lapy mają słaby dźwięk,nie uwierzy ten kto nie porównał, na Toshibie albo Hapeku praktycznie słychać basy, co wydawałoby się niemożliwe biorąc pod uwagę rozmiary tych głośniczków. maruda123 - jakiego playera używasz?

to mamy, problem bo szczerze mówiąc nigdy nie używałem tego ustrojstwa dłużej niż 2 minuty ;) ściągnij Winampa albo Foobara i porównaj dźwięk

kurcze mam nadzieje ze da sie to jakos ustawic...:-/ A jak nie to pójde to salonu z laptopem i powiem ze jak nie widzą nic dziwnego w tym dzwieku to stane przy nich i wlacze az mnie bedą prosic zebym to cholerstwo wyłączyła:-)

Gość dobry chłopak
podłacz laptopa do miniwieży i problem z f głowy hihi :-)

więc jeśli dźwięk z Winampa i WMP nie różni się niczym to winne są słabe głośniki, albo ustawienia equalizera karty dźwiękowej (o ile takowy jest dostępny), i tam bym polecał pogrzebać. tak jak mówił dobry chłopak, sprawdź jeszcze jaki dźwięk będzie na zewnętrznych głośnikach lub słuchawkach można też jak sama mówisz, puścić muzykę gościom w salonie :)