Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala-ja

jak to z tym terminem

Polecane posty

Gość mala-ja

Witam wszystkich mam takie pytanie: nie zapisywalam kiedy mialam ostatnia @ ale tak kolo 20 maja byl dzien @ do chlopaka(ojca dziecka) pojechalam 28 maja wczesniej z nikim nie wspolzylam a z badan gina wychodzi ze jestem w 17 tyg i 6 dniu ciazy to wychodzi jakby na 14 maja ze mialam 1 dzien ostatniej @ ale mi jakos sie to nie zgadza no bo jak jak dopiero od 28 maja wspolzylam....niewiem czy jasno to wytlumaczylam bo sama sie w tym placze

Witam, najbardziej prawdopodobny termin to ten wyliczony na podstawie ostatniej miesiaczki. Chociaż badania USG wskazuja konkretą ilość tygodni i dni to przecież wyniki musza się na czymś opierać...opieraja się mianowicie na ogólnie przyjętych danych empiryczych( zbioru obserwacji). Być może twój maluszek jest tylko tak duży jak zazwyczaj duży jest już 17 tygodniowy bobas. Nieozacza to że rzeczywiście ma te 17 tygodni:) Nie oznacza to również, że napewno urodzisz 4,5 kg dziecko:) (choć tak może być):) Twój skarb prawdopodobnie szybko się rozwija ale w pewym momencie przystopuje. Zobaczysz, że każde kolejne USG będzie wskazywało wiek nieadekwatny do wieku plodu z poprzedniego badania. Pozdrawiam

Gość mala-ja
slicznie dziekuje za odpowiedz ja tak wlasnie podejzewam ze dzidzia jest porostu duza(po mamusi):)

Moim zdaniem jest wszystko w porządku z Twim terminem. Wg kalendarza ciążowego który mam (taki okrągły od gin) to wychodzi, że jesteś w 17 i 3 dni. a 2-3 dni nie robi wielkiej różnicy:) Pozdrawiam