Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nagroda_Ministra

LAKTATORY - tu oceniamy!

Polecane posty

Stwórzmy topik pomocny w wyborze laktatora. Wpisujmy posiadany model, a także ocenę (w skali szkolnej: od 1 do 6) kilku jego parametrów, wg schematu: MODEL: WYGODA: (1 - laktator niewygodny, 6 - bardzo wygodny w użytkowaniu) SKUTECZNOŚĆ ODCIĄGANIA: (1 - odciąga b. wolno, 6 - odciąga b. skutecznie) DELIKATNOŚĆ: (1 - w ogóle nie jest delikatny, 6 - odciąganie nim to sama przyjemność) ŁATWOŚĆ UTRZYMANIA CZYSTOŚCI: (1 - trzeba się nieźle nagimnastykować, by go doczyścić, 6 - myje się łatwo). WYGLĄD: (1 - nieatrakcyjny, 6 - aż miło patrzeć) WYPOSAŻENIE DODATKOWE: (1 - brak, 6 - b. bogate; można wpisać jakie, jak się komuś chce :) ). CENA: (1 - drogi, 6 - tani; można wpisać orientacyjną cenę) 🌼 dla wszystkich dodających swoją opinię :)

MODEL: Medela Harmony WYGODA: 5 - jak na ręczny BARDZO wygodny SKUTECZNOŚĆ ODCIĄGANIA: 6 - w 5 min 100 ml bez specjalnego wysiłku DELIKATNOŚĆ: 4 - miewam po nim \"malinki\", jeśli się nie przyłożę do przyłożenia ;) ŁATWOŚĆ UTRZYMANIA CZYSTOŚCI: 6 - łatwo się rozkłada, nie ma zakamarków WYGLĄD: 6 - jak nowy, mój się nieco zmatowił od wyparzania i już nie wygląda tak atrakcyjnie WYPOSAŻENIE DODATKOWE: 2 - czego oczekiwać od zwykłego laktatora ręcznego? ja miałam dodatkową butelkę, z możliwością umieszczenia klasycznego smoczka CENA: 3 - ja kupilam za 75, ale na allegro widziałam po ok.130 zł

Gość tez mama
Avent Isis

MODEL: Avent Isis WYGODA: 4, często skrzypi podczas odciągania SKUTECZNOŚĆ ODCIĄGANIA: 6, jeśli jest pokarm, to szybciutko idzie DELIKATNOŚĆ: 6, nic nie boli, sama przyjemność :P ŁATWOŚĆ UTRZYMANIA CZYSTOŚCI: 6, łatwo się myje, ale zrobił się bardzo matowy WYGLĄD: 5, po kilku sterylizacjach jest matowy, niezbyt ładnie wygląda WYPOSAŻENIE DODATKOWE: silikonowe części podwójne, butelka ze smoczkiem w zestawie, podstawki. CENA: jak na ręczny dosyć drogi - kupiłam go za 169 zł, ale na allegro są po 130.

MODEL: Avent Isis WYGODA: 5, trzeba sie troszke namachać, chociaz czasami jak zassa, to leci, aż miło SKUTECZNOŚĆ ODCIĄGANIA: 6, DELIKATNOŚĆ: 6, nic nie boli, sama przyjemność ŁATWOŚĆ UTRZYMANIA CZYSTOŚCI: 6, łatwo się rozkłada i nie ma problemów z dotarciem do każdego zakamarka WYGLĄD: 6, ciągle wyglada jak nowy WYPOSAŻENIE DODATKOWE: silikonowe części podwójne, butelka ze smoczkiem w zestawie, podstawki, butelkę można zamienic w pojemniczek do przechowywania bądź prznoszenia pokarmu. części pozwalajace na pszenoszenie sterylnego smoczka, sztuk 2 CENA: nowy ok 169, na allegro używany ok 70 zł

ja mialam Medele taka która mozna podłaczyc do silniczka elektrycznego oceniam tak: wygoda-1 skutecznosc-5 delikatnosc-5 łatwość utrzymania czystości- 5 wygląd 3 wyposazenie dodatkowe -5 cena-6 ( 70 zł)

Jak dla mnie Avent to porażka, skrzypi, trzeba się nagimnastykować żeby go rozłożyć, i jak dla mnie odciąganie było bardzo bolesne. Plus za skuteczność. Natomiast Medela Mini Electric-rewelacja pod każdym względem, na pewno każdy kto użyje tego laktatora nie wróci do ręcznego. Mały minus za dość głośną pracę silniczka.

tylko AVENT ISIS 🌼 on sprawił,że udało mi się utrzymać laktację do 6 miesięcy jak dla mnie rewelacyjny sprzęt. POLECAM

Gość yta
Laktator Canpol babies - cena ok. 120 zł, ręczny, używam 6 dzień, już zaczął szwankować, coś jest nie tak z regulacją siły ssania i przepływu powietrza, łatwo się go myje, ma silikonową nakładkę, raz działa dobrze - szybko odciąga, a raz trudno jest poruszać rączką i mleko prawie nie leci. Występuje u mnie po porodzie tzw. nawał mleczny, strasznie szybko w piersiach gromadzi mi się pokarm, mam go zbyt dużo, nie pomaga kapusta, całe szczęście, że laktator w miarę działa, piersi mam co chwilę jak balony, karmię synka, odciągam pokarm, karmię synka , odciągam pokarm i tak w kółko...

Gość U_p_
Proszę o dalsze oceny.

To ja może wypowiem się wstępnie na temat nowozakupionego laktatora Avent ISIS. Ciągnie super, montaż wydaje się skomplikowany (nie mam porównania z innymi laktatorami), ale za którymś razem wchodzi to w krew i idzie błyskawicznie. Konkretniejszej oceny dokonam po dokładniejszym przetestowaniu :)

Aha, mój Avent też zaczął skrzypieć. Zgodnie z zasadą \"kto nie smaruje ten nie jedzie\" wymaziałam oliwką ten zawias od rączki i jest wypas :)