Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinakotetka

Czy są tu mamy, które z wygody zdecydowały się...

Polecane posty

Gość pinakotetka

karmić butelką, ale trochę tego teraz żałują? bp ja tak ostatnio mam... :(

Gość nie rozumiem tej wygody
ja z wygody i lenistwa karmię piersią:P

Gość jaka to wygoda
jak dla mnie to karmienie cyckiem to wielka wygoda do 5 karmiłam cycem a teraz musze karmic butla bo do pracy ide i to jet dopiero męczarnia !!!!!!

Gość graniasta
Tez uwagam, ze lenistwo i wygoda to piers. Przy butelkach jest wiecej roboty - mycie, wyparzanie, podgrzewanie - KOSZMAR. Karmienie piersia jak tylko nabierzesz wprawy jest super. Faktycznie masz czego zalowac - mozna bylo chociaz sprobowac.

Gość mailaa
jestes poza domem i dajesz dziecku piers...i nie matrwisz sie ze za zimne....

Gość wwwwwwwjjjjjjjjj
dziewczyny karmienie piersiom to wygoda i niezapomniane chwile nawet po powrocie do pracy można karmić może już nie na żądanie ale do potrzymania więzi a dzieci karmione piersią są inteligentniejsze i lepiej się rozwijają mam to przetestowane. Pinakotetko może jest jeszcze szansa aby wrócićdo karmienia.? Laaktację można wrócić jeśli Ty tego będziesz chcieć

Gość zawsze karmiłam piersią
i jestem za. Ale pisanie,że dzieci karmione piersią są inteligentniejsze to przegięcie :o Całe pokolenie z roczników'70 chowane na butli. Pokolenie debili? Nie sądzę:P

Gość świadomoa butelkiiiiiiiiiiiiii
A ja odrazu przesżłam na butle i to z wygody.Mycie czy zrobienia mleka to raz dwa wiec nie ma mowy tu o przepracowaniu :D Zdecydowałam się z czystch powodów:bym mogła wyjśc z domu kiedy chcem nie patrzeć na karmienie dziecka jak ównież może to okrutnie zabrzmi ale bylo mi nie dobrze jak karmiłam piersią.Poprostu nie jestem do tego stworzona

Gość graniasta
To takie troche naciaganie, ze mozna wzbudzic laktacje po jakims czasie - pewnie mozna, ale moim zdaniem za duzo roboty a efektow byc moze nie bedzie. Teraz to juz niestety mozna tylko karmic butelka i szukac jej plusow - tez sa.

Gość graniasta
No i najwazniejsze niczego nie zalowac - tylko cieszyc sie malutkim czlowieczkiem.

A ja z WYGODY odstawiam moje 7-mio miesięczne szczęście od piersi... Starsze dziecko na butli od 3-go miesiąca spało w nocy, jadło regularnie w dzień i jest baaaardzo inteligentne :) A ten maminsynek cycuś... budzi się co 4 godziny i steka :O Żadnej regularności w drzemkach w dzień :O A w dodatku alergik, uczulony na wszystko chyba do żarcia :O Mam dość diety złożonej z chleba z margaryna i gotowanych warzyw z wieprzowiną lub indykiem :O Ale oczywiście nie żałuję tych siedmiu miesięcy spędzonych na cycowaniu ;)