Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niekumatawtymtemacie

Ile z was stosuje tabletki antyk i czy jestescie z nich zadowolone??

Polecane posty

Zarazilem sie tym tematem bo wlasnie zastanawiam sie nad tabletkami Niestety wszedzie gdzie czytam same skutki uboczne:-( bol nog wypadanie wlosow pryszcze oslabienie plamienie tycie itd:-( troszke mnie to przeraza Wiem ze kazdy organizm reaguje inaczej ale mimo to bardzo sie boje:-/bo to moje pierwsze tabletki (mam juz dziecko za jakies 4 lata chcialabym drugie)

Ja od 10 dni używam yasmin... To są moje pierwsze tabletki, też byłam przerażona, ale jak na razie jest ok... :) Troszkę mnie piersi bolą i zauważyłam ze dwa pryszcze( nie mam pewności, że to od tabletek, bo czasem mi jakieś wyjdą i bez nich ;) ) A poza tym nic się nie dzieje i mam nadzieje, że tak już zostanie... :)

Ja brałam tabletki prawie 6 lat (różne) i zawsze bez żadnych skutków ubocznych. Teraz przestałam bo chcę zajść w ciąże, ale kiedyś zamierzam do nich wrócić.

widze że nie jestem jedyna... ja mam jeszcze problem z tym że jak chodzi o tabletki to nie jestem systematyczna a tu trzeba co do godziny... dlatego zastanawiam się nad plastrami... one raz na tydzień...już samam nie wiem...

Gość nataliam
ja stosowałam diane35, niestety w ciągu 2 miesięcy przytyłam 8 kg i to tak dziwnie, że w zasadzie najbardziej utył mi brzuch. Potem brałam yasmin i byłam zadowolona.

oj kolorowa nie czepiaj sie:-) dziecko mam wiec sie kwalifikuje;-) moje kolezanki maja dzieci ale podejscie do tego typu antykoncepcji szkoda gadac Czasem czuje sie jak jakis odmieniec

nataliam ja mysle o jasminelle tzn lekarz powiedzial ze bada najodpowiedniejsze Chcialam zapytac czy po odstawieniu dane schudlas cos czy nic??

diane mialo byc:-)

Uwazam, że powinnaś spróbować... Jeśli zauważysz jakieś skutki uboczne to po prostu odstawisz tabletki... :) Każdy organizm jest inny, więc nie ma co przerażać się opiniami innych... kosia1 => Ustaw sobie przypomnienie w komórce i na pewno nie zapomnisz... Ja też jestem niesystematyczna, a na razie daję radę...

Gość nataliam
bardzo ciężko szło mi chudnięcie, niestety konieczna była dieta, ale i tak jeszcze wałki na brzuchu mam. Ogólnie jestem szczupła, tylko ten brzuch. Tzn. w uda też mi poszło i biodra, ale brzucha długo nie mogłam stracic.

smerfeto tez tak mysle jak nie sprobuje to sie nie dowiem mimo wszystko bardzo sie boje

ja zawsze bylam i jestem szczupla a brzuch mam Ciagle wygladam jak w ciazy

nataliam a mialas wiekszy apetyt?

Gość nataliam
nie właśnie niby nie, jadłam normalnie, ale brzuch miałam właśnie jak w wieczystej ciąży.

aha to u mnie duzy brzuch na porzadku dziennym:-)niestety

Ja stosowalam Novynette i Marvelon! Przytylam 13 kg! Ale poza tym czulam sie swietnie! Po ich odstawieniu czekalam 8 m-cy na powrot do wagi!!!! Udalo sie ! Zrzucilam nawet wiecej i...............sobie wpadlam:-p

dagmarko tak z cieklawosci bedzie jeden dzidzius czy dwa??:-) podobno latwiej wtedy o blizniaki

Byly dwa ale jeden obumarl i sie poronil! A te blizniaki to tez przez tabletki, bo ani u meza a nie u mnie zadnych blizniat nie ma!!!!

Czyli z tymi blizniakami to nie tylko glupie przesady Jesli moge jeszcze zapytam po jakim czasie zaszlas w ciaze?

tak jak pisalam poprzednio, po 8 m-cach! Ja niewiem jak to jest z tymi tabletkami! Poprostu mowilam lekarzowi ze to niemozliwe ze sa blizniaki, a on stwierdzil ze to po antykoncepcyjnych!

a mowia ze wystarczy odczekac pol roku Kurde nigdy nic nie wiadomo Odstawie rok przed planowana ciaza a jak wpadne to trudno:-)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppp

ja brałam 3 lata tabletki rózne i zawsze bez skutków ubocznych :) teraz jestem 4 tyg po poriodzie i czekam na miesiaczke i dalej bede stosowac tabletki

ja dzisiaj kupilam yasminelleza tydz powinnam dostac okres Boje sie ale jestem zdecydowana Moj maz tez mowi ze sie boi ze sobie zaszkodze

Ja brałam prawie 8 lat, z małymi przerwami. Zalety to niewątpliwie krótkie bezbolesne miesiączki. Cera super, żadnego tycia. Podstawowa wada - spadek libido.

Aaaa i nie iwem czy to ma związek, moja pierwsza ciąża obumarła :-( Teraz nie biorę żadnych hormonów, ale też ewentualna ciąża nie byłaby tragedią :-)