Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mam myslec

Co myslec o pieciolatku ,który......

Polecane posty

Gość co mam myslec

........potrafi swietnie czytac (wszystkie dwuznaki i trudne wyrazy np czytane z babskiej gazety)ale nie bardzo idzie mu rysowanie czy pisanie? Nie wiem czy mam sie martwic?

Gość co pięciolatek powinien.....
Rozwój fizyczny i motoryczny • Rozróżnia prawą i lewą stronę • Pisze parę liter • Rysuje postać człowieka • Używa sztućców, kroi nożem • Jest sprawny fizycznie • Wiąże buty • Tworzy rozbudowane budowle z klocków • Potrafi się umyć, ubrać, zjeść, skorzystać z toalety samodzielnie • Jeździ na 4 kołowym rowerze, czasem na 2 kołowym • Umie wycinać nożyczkami po zaznaczonej linii • Skacze na skakance • Próbuje wykonywać skomplikowane ćwiczenia gimnastyczne, np. stawać na głowie • Koloruje obrazki nie wychodząc za linię • Skacze na jednej lub drugiej nodze naprzemiennie Rozwój intelektualny • Jego mowa jest płynna i poprawna • Lubi argumentować używając słów: ponieważ; dlatego, że • Zna dużo wyrazów • Może czytać pojedyncze litery lub słowa • Tworzy zdania złożone z 6-8 wyrazów • Rozpoznaje podstawowe kolory • Zapamiętuje adresy i numery telefonów • Liczy do 10 • Rozumie znaczenie przeciwieństw i podobieństw • Rozumie znaczenia następstwa czasu , np. dziś , jutro, rano, wieczorem • Odróżnia fantazję od rzeczywistości • Zapamiętuje opowiadane historie i chce żeby je kontynuować • Tworzy własne opowiadania • Umie pogrupować przedmioty, np. wg. wielkości • Jego zabawy są coraz bardziej rozbudowane • Potrafi napisać cyfry od 1 -5 • Potrafi napisać swoje imię

ja mam 22 lata i ciagle mi sie miesza prawa z lewa to chyba cos nie tak? :D

Gość podobno kobiety tak mają
:D

Gość ja tez tak mam...
oj wiekszosc kobiet tak ma. ja zawsze musze sie przezegnac :p

Nie ma sie co martwic. zdolne dziecko, ale widocznie nie ma talentu do prac recznych typu rysowanie i pisanie. Przyjdzie i pora na to.