Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polsko

jak się pozbyć sępa w postaci byłej żony?

Polecane posty

Gość polsko

czy ktos moze ma na to sposób? Mój maż jest 15 lat po rozwodzie i wciąz nie mamy spokoju. Chodzi oczywiscie o kasę. Dzieci z tego zwiazku juz są praktycznie dorosłe. To babskoo sledzi dosłownie stan naszych finansów. Kazdy nowy zakup jest pretekstem o podwyższenie alimentów. Jak sie rozstawali zostawił jej wszystko, dorabiał sie od zera. Naprawdę mam juz tego serdacznie dosc.

Gość oolga
poczekaj aż dzieci studia skończą, sęp sam odleci... W jakim wieku są?

a to Ty jestes.. padliną.. ------- co się dziwisz takiemu postępowaniu jej - robiłąbyś to samo dla swoich dzieci.. ona dba swoje dzieci.. nie mają ojca to przynajmniej niech płaci..

Gość o własnie ukatrupić
albo nasłac al kaide

Gość duzo duzo i malo
znam to i mam to samo

Gość duzo duzo i malo
ale ty madra jestes dbanie o swoje dzieci nie oznacza dreczenia innych niech sie sama wezmie do pracy nikt jej nie broni pewnie tylko jej sie nie chce

Gość ldko
albo nasłać seryjnego kochanka-łamacza serc niech mazajęcie anie zajmuje sie knuciem

on ma na nie płacić do czasu jak nie skończą studiów.. jeśli pójdą na dzienne.. taki jest obowiązek ojca. więc skoro są prawie dorosłe.. tzn mają ok 17 lat .. studia skończą mając 23/24 lata więc jeszcze troche latek zostało..

wiesz to jest tak jakby Twój mąż zdecydował sie na dwie rodziny którym musi zapewnic byt.. ona pracować nie musi i wtedy jej alimenty płacic musi Twój maż.. jeśli rozwód był o nieorzekaniu o winie.. to są SUCHE fakty..

Gość tyyyysee
trzeba było znaleść sobie kawalera a nie rozwodnika :)

Gość duzo duzo i malo
wiesz nie zawse tak jest bo dziecko mojego M skonczylo wlasnie liceum i zaczyna studia i to dzienne i wcale nie zamierzamy juz wiecej placic. A sama jest sobie winna ale za duzo aby to opisywac

Gość polsko
ale tu chodzi o zwyczajną złosliwosć, zachłanność. Płaci i nie wymiguje się. Nie rozumiem jednak dlaczego ma płacić równiez na nia, bo z zasądzonych sum właśnie to wynika. Dorobiliśmy się razem (właściwei dzięki mnie), przy niej był biedakiem.

jezeli rozwod nastąpil bez orzekania o winie, to obowiązek dostarczenia srodkow utrzymania malzonkowi trwa tylko przez 5 lat...

Gość mam prosbe bo widze ze
na dzieci tak, na zone nie

Wy nie zamierzacie, ale jeśli oni wystapią o alimenty to sąd im przyzna.. bez dwóch zdań.. Wy możecie sobie mówić że płacić nie bedziecie.. A ciekawe czy jakby Twoje dziecko szło na studia to byście nie płacili za niego.. nie wiem dojazd jedzenie itp. płacił by więc w czym tamto dziecko jest gorsze..??

Gość oolga
dużo, dużo - to czy zamierzacie to jedno, a wyrok alimentacyjny u komornika to zupełnie co innego A co do dzieci - skoro nie maja ojca to dlaczego maja jeszcze nie mieć pieniędzy?

nie jest gorsze...gorzej jak sie nie ma na te z obecnego jak i poprzedniego malzenstwa i to taka byla zona powinna zrozumiec.

Gość polsko
ale płacisz w zaleznosci od dochodów. Mamy dosyć wysokie. Ona żyje na wysokiej stopie dzięki nam, bo utrzymuje sie z alimentów własciwie z alimentów. Prawo zmusza do zatajania dochodów.

Gość a powiedz jaką kwotę płaci
na dzieci i zone ile tego jest razem?

no dobrze jeśli nastapił z orzekaniem o winie.. to żonie płaci.. jeśli ta nie pracuje.. -- komicznie no nie iwem bo mój kolega właśnie chce z orzekaniem o wienie żeby nie płacić żonie.. to nie wiem ale ewentualne 5 lat to pewnie by poczekał gdyby.. było tak jak piszesz.. -- polsko - rozumiem ciebie, ale wiesz ona poprostu pewnie uważa że skoro Wam się poprawia to możecie płacić więcej.. i to wszystko.. załóżcie sobie w takim razie rozdzielność majątkową.. wtedy sąd będzie ściągł z niego.. z tego co on ma.. a nie z tego co jest wspólne..

Gość robisz akryl i nie wiesz
agi vel deko wiesz że dzwoni tylko nie wiesz w którym kościele...odnośnie alimentów na współmałżonka i rozwodzie z orzekaniem o winie lub nie....jeśli już się wypowiadasz to precyzyjnie a nie zasłyszane bzdety w 2/3 prawdziwe... ps. specjalizuję sie w rozwodach.

wiem ,ze od dochodow, ale znam przypadki kiedy byla zona zazyczyla sobie umeblowanie mieszkania corki po 30stce...to tak juz poza prawem, ale i takie sie zdarzaja.

Gość a powiedz jaką kwotę płaci
Polsko jaka kwotę otrzymuje była żona ?? To jest wielka tajemnica?>

dlaczego tamta żona ma to zrozumieć.. on ma dwie rodziny ... i dzieci i musi te dzieci utrzymywać wszystkie.. te Twoje maja ojca na stałe a tamte nie, wiec powinna dostawać nawet więcej pieniędzy niż te Twoje..

Gość duzo duzo i malo
nikt nas nie zmusi do placenia tym bardziej ze mieszkamy za granicami tego pieknego kraju.Pozatym dziecko ojca ma i nie rozumiem dlatego padaja slowa jak "nie ma ojca".

Gość kgn
nie musi utrzymywać dzieci w całości maja też matke