Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polsko

jak się pozbyć sępa w postaci byłej żony?

Polecane posty

Gość mam prosbe bo widze ze
dlaczego wiecej? przeciez milosci nie mozna kupic? oczywiscie, ze powinna zrozumiec, bo z pustego nawet Salomon nie naleje..to chyba proste. niektorym bylym zonom sie wydaje, ze beda w ten sposob uprzykrzac zycie komus kto odnalazl szczescie gdzie indziej. placic owszem, ale wiecej? smieszne.

Gość zmusi zmusi
jeszcze zobaczysz - kto tu kurna jest zachłanną żmiją? :O aż wstyd nieważne gdzie mieszkacie, chyba tatuś się nie będzie przed sadem i komornikiem ewentualnie ukrywał.. alimenty są ustalane na podstawie zarobków ojca - pensji, nie pensji jego nowej żonki

Gość duzo duzo i malo
ale ojakim komorniku tu mowisz. U nas nie ma czegos takiego ;)

Gość robisz akryl i nie wiesz
jeżeli mieskacie na terenie obecnej Unii to uwiez mi, znajdzie się ktoś kto was zmusi. jeżeli była będzie słabo rezolutna to wtedy po waszym przyjeździe do kraju odpokutujecie...znam przypadek zciągnięcia tatusia z przejścia gr. z Niemcami...za niepłacenie alimentów...poszedł siedzieć.

Gość zmusi zmusi
ale policja na pewno jest. za uchylanie się jest wyrok do odsiadki i tyle

nie można kupić miłości - lae tamto dziecko jest bardziej pokrzywdzone od Twoich.. dlatego niech płaci na tamto więcej.. ------

jezeli sąd orzeknie wyłączną wine żony, to ten kolega nie bedzie musiał nic płacić żonie

Gość a powiedz jaką kwotę płaci
kurwa i tak nie chce powiedzieciec ile tego jest Czyli całe gówno moze płaci 400 zł a babsko robi lament Takie sa najgorsze

Gość kgn
złośliwością nc nie zwojujesz, ukryje przychody i dostaniesz g...

Gość duzo duzo i malo
ale my na szczescie mieszkamy za oceanem a tu sa calkowicie inne prawa. I jak chce alimenty to musi zlozyc nam sprawe tutaj jak jest pelnoletnia

Gość duzo duzo i malo
a to sa koszty jak cholrea a potem my mozemy sie odwolywac i tak w nieskonczonosc. Pozatym tutaj obowiazek alimentacyjny wyglda calkwicie inaczej

duzo duzo - jest okropna, aż się niedobrze robi jak się Ciebie słucha.. weź i sie zastanów nad tym co Ty wypisujesz.. niedość że dziecko nie ma ojca to jeszcze mu kasy nie dacie..

Gość duzo duzo i malo
a jesli tylko mez to musi placic do konca zycia chyba ze ex znajdzie sobie meza to wtedy przestaje byc na nim obowiazek alimentacyjny

Gość mam prosbe bo widze ze
zacznijmy od tego, ze ja nie mam dzieci. ale wiem, ze gdybym je miala to i bylabym rozwiedziona to w pierwszej kolejnosci moglabym liczyc na siebie, a dopiero pozniej wyciagac reke do innych. owszem powinien placic na dzieci, ale nie na zone. ma rece i nogi to moze pracowac. liczenie tylko na bylego meza to chyba nieudolnosc. poza tym, ze na dzieci z pierwszego malzenstwa ma placic wiecej niz ma na te z obecnego jest smieszne...bo dzieci nie sa niczemu winne i zasluguja na tyle samo.

Gość duzo duzo i malo
Dziecko ma ojca ijuz ci o tym pislam naucz sie czytac

Gość kgn
jak nie chce to nie będzie płacił. ZArobi 1000 zł i co mu zrobisz jak go złapiesz

Gość duzo duzo i malo
Ajak ci niedobrze to idz do lazienki

Gość duzo duzo i malo
kgn - dokladnie Albo bedzie pracowal na czarno i wtedy tez nici z tego

prawo 42 stanów USA(z wyłączeniem pozostałych), także Kanady jest bardziej rystrykcyjne odnośnie Obowiązku alimentacyjnego. Nie trzeba zakładać sprawy w stanach-odbywa się ona w trybie admin, a istnieje też możliwość bezpośredniego działania poprzez amasadę....za dużo pisania.... A wiadomo USA w sprawach rodzinnych współpracuje z innymi państwami wzorowo...a za takie coś można stracić pobyt stały i...deport. Przyjdzie kryska...to bardzo łłatwe tylko była musiałaby się zainteresować. Urodziłam się w N.Y.C. studiowałam w Bostonie, od siedmiu lat jestem prawnikiem w Polsce(to tak uprzedzając nieuprzejmości)

Gość oolga
Jakiego ojca ma dużo, dużo? Mieszkającego za oceanem i uchylającego się od alimentów? To kurwa nie ojciec tylko bank spermy, powiedzmy sobie uczciwie :P

Gość duzo duzo i malo
o czym ty piszesz. Juz dawno mialam adwokata w Polsce i wiem jak to jest a pozaty wejdz sobie na MSZ i tam masz wszyssko

ja w wieku 17 lat poszłam do pracy, jak skonczłam liceum pracowałam i zaraziabałam na studia i jeszcze pomagałam mamie... bo nie było co jeść... Tak się zastanawiam jak można wogóle brać za nic od kogoś obcego pieniądze tlyko dlatego że nie chce mi się dupy ruszyć i iść do pracy?! NIE DO POMYSLENIA !!!!!!!!!!! Wynajmijcie prawnika niech wam doradzi co zrobić... ale na pewno nie można się wiecznie zgadzać na podwyższanie alimentów tylko dlatego że jest się leniwą zgorzkniałą babą...

ja nie piszę że źle mówisz tylko nieprecyzyjni...precyzyjnie to wyjaśnił KOMICZNE.Kiedy płaci, przez ile lat, pod jakimi warunkami, i do kiedy.

Gość duzo duzo i malo
szkoda tylko ze dziecko wiekszosc czasu jest z ojcem a nie matka i wlasnie spi sobie spokojnie za sciana obok ojca sypialni a nie matki

może nie spała tak spokojnie gdyby wiedziała że jest dla was taką kulą u nogi...że tylko czekacie żeby przestać na nia łożyć...