Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikola_8000

Wypowiedzenie wymowy przez wlasciciela kamienicy

Polecane posty

Gość nikola_8000

Wczoraj wlasciciel w kamienicy w ktorej mieszkam oznajmil mi ze wypowiada mi umowe mieszkania i mam sie wyniesc 1 listopada z mieszkania , i ze za kilka dni przyjdzie poczta pisemne wypowiedzenie. Czy moze mnie wywalic z mieszkania nie dajac lokalu zastepczego, dodam ze mam 2 letnie dziecko. Czy mnie chroni jakiesc prawo? W takiej samej sytuacji jest tez moja sasiadka, tylko ze ona ma umowe na czas okreslony na 5 lat, i tez ma male dzieko. Czy tez moze jej wypowiedziec o tak sobie umowe??

Gość nikola_8000
zapomnialam napisac ze umowe mialam na stale.

Gość o ile wiem to obowizuje
w takim wypadku 3letni okres wypowiedzenia i mieszkanie zasteocze, natomiast wlasciciel ma prawo podniesc czynsz do jakiejsctam kwoty ( zorientuj sie jaka jest w twoim miescie)

Gość nikola_8000
czynsz juz podniusl z 300 na 500 zl... a gdy zgodzilam sie na niego to postanowil mnie wywalic... zalezy mu na mieszkaniu

Gość w kazdym wiekszym miescie
jest bezplatne poradnictwo - czasem studenci prawa szukaja odpowiednich paragrafów - spróbuj

Gość nikola_8000
no i sprobuje niemam wyjscia, wpakowalam to mieszkanie kupe kasy, a teraz przychodzi wlasciciel i mi oznajmnia ze mam sie wyniesc. Musi byc jakiesc prawo, przeciez nie pojde z dzieckiem na ulice..