Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana24

WRASTAJĄCY PAZNOKIEĆ - lepiej do kosmetyczki czy do chirurga??Proszę wejdź.

Polecane posty

Gość załamana24

Chirurg chce mi zerwać paznokcia, ja mam ślub za miesiąc, boje sie zabiegu, bólu no i tego, że sie nie zagoi. Kosmetyczka powiedziała żebym przyszła, że podleczą i założą klamrę, ale mam do niej 40km w jedną stronę, bliżej nie znalazłam. Proszę poradźcie co robić w tej sytuacji??

Gość załamana24
dodam że wychodzi mi z boku tzw. mięso

Gość załamana24
up up

Gość ja kiedys tez
tak mialam. straszny bol i wychodzilo mi takie miecho z boku ale w akcie desperacji i strachy przed chirurgiem wymoczylam to porzadnie i dobrymi nozyczkami sama sobie wycielam co prawda nie za pierwszym razem ale sie udalo.

nie idź do chirurga! mi jakiś cieć chiał zerwać paznokcia, ale uciekłam dosłownie z gabinetu i sama się za niego wzięłam. Załatwił sobie chloroaminę (czy cos takiego) robilam przymoczki, bardzo mi pomogły. i sama znalazłam ten kawałeczek paznokcia który mi uwierał, teraz mam spokój, nic mi nie jest. nie wrasta. A zerwany paznokiec jest gruby, brzydki i na weselu się niue wytańczysz.

Gość załamana24
Boje sie, że u kosmetyczki nie wyleczę palca i skończę i tak i tak u chirurga a wtedy dopiero będzie za późno i na 100% nie wyleczę do wesela :( Więc co lepsze?

a w jakim stanie masz tego paznokcia? masz takie mięso wystające/ ślimaczy się? ja miałam naprawdę źle, już miałam ropę, miałam opuchnięte, czerwone i w końcu podgoiłam sobie to \"mięso\" wybadałam sobie obciążkami gdzie mnie najbardziej boli i wyrwałam ten kawałeczek

Gość załamana24
Palec jest napuchnięty, ciepły z boku aż czerwony czasem nieco fioletowawy jakby, wychodzi jakieś 3mm takiego "żywego mięsa" Sączy się coś jakby przeźroczysta ropa, wcześniej jak nacisłam leciała sama ropa (czasem z krwia) - myślałam, że to po zerwaniu skórki i że przejdzie jak to zwykle, jednak tym razem 3 tyg. mineło a ja dalej w takim stanie na dodatek ten stan zaczoł sie robić po drugiej stronie paznokcia :(

Gość załamana24
Znalazłam pedikiurzystkę, która specjalizuje siew zakładaniu klamer, powiedziała że mam sie nie martwić, że lekarze zawsze chcą wycinać lub wyrywać a można temu zapobiec i jak mam stan zapalny to go wyleczy i dopiero założy klamrę. Jest ona dośc daleko więc dojazd ze 40zł + 50zł wizyta (pierwsza) i 120zł klamra ale zanim klamra to pewnie kilka wizyt :o Mam jechać rano albo wieczorem iść na zabieg do chirurga - co powinnam zrobić??

a w jakich butach chodzisz? skopmbinuj sobie chloroaminę ona pomaga

Gość załamana24
Wszystko zaczeło siejeszcze w sierpniu kiedy śmigałam w klapeczkach, teraz jest problem i ból w "pełnych" butach :(

najpierw musisz wygoić to mięso, póxniej wybadaj ten kawałek, i wyrwij go

Gość załamana24
ok ale czym to mieso wygoić?? Tą chloroaminą?

Nie idz do chirurga , tylko do dobrej kosmetyczki, ktora ma potrafi zalozyc klamre, albo tamponik. Syn mial ten sam problem.Mial zrywany paznokiec.Mial usuwany laserowo - dwa razy.Efekt byl tylko tymczasowy, czyli miesiac gora dwa. Teraz po dlugim leczeniu jest wreszcie spokoj. I jeszcze jedno, sama nic nie rob.Jak wytniesz ,bedzie jeszcze gorzej.

Dodam ,ze tylko dzieki kosmetyczce ,syn ma paleczdrowy i moze wreszcie chodzic w innych butach niz adidasy (o numer wieksze).

Gość załamana24
Wierzę, boję sie tylko czy na 100% wyleczy mi palec i czy nie zarazi mnie czymś jeszcze...