Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ata2222222

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość ata2222222

Czy to mogą byc oznaki ciąży? 6 dni temu uprawiałam z chłopakiem stosunek przerywany, przeźroczysty płyn, który wydostaje się przed wytruskiem wytarlismy a dopiero pozniej on we mnie wszedl i skonczyl na brzuszku. I mimo, ze to bylo 6 dni temu, od 3 dni boli mnie brzuch, tak jakbym miała wzdecia mimo, ze nie chce mi sie siku ani kupikę.... mam takie wrazenie jakby ktos mi cały brzuch sciskała jakas zaciasna gumka od spodni....a czasami mnie coś kujne w okolicach pępka i nad nim. nie wiem czy to ciążą.... czy tylko mój wymysł, ale dziwny jest ten bol i to, ze juz trwa 3 dni przez wiekszosc dnia. Jedynym wytłumaczeniem poza ciaza jest to, ze w niedziele wrocilam wakacji...moze to zmiana klimatu, żywienia.... ale jakos nie jestem przekonana....

Gość dietlash
a moze mi powiedziec czy tego plynu to jestduzo czy malo bo ja chcialabym wiedziec a zadko ktoudziela mi takich informacji

Gość ata2222222
trudno ocenic czy duzo czy malo....... poprostu jakby ktos sie uslinil trochę;)

Gość ata2222222
dziś kolejny dzien..znowu boli mnie brzuch i mam wzdecie tak na wysokości pępka najbardziej czuje taki...jakby skurczony brzuch.... czu to moga byc objawy ciąży?po 7 dniach?

Gość deeeedeeeee
Moglyby to byc objawy zagniezdzania.. A na marginesie: nie powinno sie chyba wycierac tego uslinienia i wprowadzac potem czlonka do pochwy, bo z tego co wiem, Twoj partner moze sie slinic caly czas. Tak seriami wyplywa z niego ten plyn.

Gość ata2222222
ach..czyli istnieje prawdopodobientwo, ze juz po 4 dniach czuć bol brzuch z powodu ciąży...... z tym stosunkiem przerywanym...to byl zly pomysla...gumka lezala obok...ale w dniu zareczyn...chcielismy miec taka prawdziwo namiastkę sexu bez gumku.... za szybko to sie dzialo... teraz tego zaluje..a stres mam straszny od kiedy zaczal pobolewac mnie brzuch....

Gość deeeedeeeee
Bez paniki. To moglyby byc, ale nie musza byc objawy zagniezdzania. Po 7 dniach ewentualne objawy tego procesu wystapilyby wtedy, gdy kochalas sie dokladnie w dniu owulacji. Mysle, ze martwisz sie na zapas. To rownie dobrze moga byc objawy zblizajacego sie okresu, ktore niepotrzebnie wyolbrzymiasz. Jak dlugie masz cykle?

Gość deeeedeeeee
Acha, bo nie doczytalam. Po 4 dniach nie ma szans na jakiekolwiek objawy. Zaplodnione jajeczko zaczyna sie zagniezdzac dopiero po 6-7 dniach. Jest wielkie prawdopodobienstwo, ze to tylko Twoja imaginacja:)

pewnie zżarłaś coś niedobrego :P a dodatkowo się denerwujesz... dla mnie to są typowe objawy stresu, ja dokładnie tak samo się czuję jak się czymś przejmuję ;)

Gość asia444
Witam może wy mi coś powiecie Może to i głupie ale uprawiałam sex z moim chłopakiemokres miałam ostatni (21sierpnia do 27 sierpnia) 13 dni cyklu (cykle mam 30-32 dniowe) Używaliśmy prezerwatywyale ona pękła po krótkim czasie ponieważ u mnie nie było śluzu on miałproblemy z wejsciem i dlatego pękła ale wydaje mi sie że tak nic nie było albo śladowe ilości tego płynu czy dużo jest prawdopodobieństwo że mogłam w ten sposób zajść w ciąże proszę napiszcie coś tylko nie piszcie że nie trzeba było robić czy coś w tym stylu pozdarwiam was wszystkie

Gość sunivia_
asia444----------prawdopodobieństwo zawsze jest w takich sytuacjach...poczekaj moze do okresu..:)

Gość deeeedeeeee
Musisz policzyc. Owulacja wystepuje na ok. 12 - 16 dni wstecz od terminu spodziewanej miesiaczki. Jest to jednak obliczenie z grubsza, bo tak naprawde nigdy nie przewidzisz, kiedy wystapi okres. Chyba, ze stosujesz pomiar temp i obserwacje sluzu i/lub szyjki macicy. Czyli: 21 sierpnia - start cyklu + 30 lub 32 dni daje nam 20 lub 21 wrzesnia jako pierwszy dzien spodziewanej miesiaczki. - 12 - 16 dni od 20/21 wrzesnia daje nam od 3 do 8 wrzesnia jako mozliwy termin owulacji. Kochalas sie w 13 dniu cyklu czyli 2 wrzesnia. Nalezy wspomnic, ze pleminiki moga przezyc w sprzyjajacym sluzie nawet do 4 dni. Czyli ryzyko jakies jest, natomiast nie martwilabym sie na zapas.

Gość deeeedeeeee
Jak wspomialas partner byl suchy. Wiec bez paniki.

Gość asia444
nie dokończył robiliśmy to jakieś 10 minut potem na chwile przestaliśmy aby porozmawiać i dalej próbowaliśmy i wtedy jak wchodził po raz drugi pękła gumka ponieważ ja nie miałam śluzu i nie dało się wejść więc sama nie wiem potem szybko wstałam i wytarłam tam papierem toaletowym pare razy i dokładnie nawet trochę głębiej okres powinnam dostać 21 lub 22 mam nadzieje ze nic nie bedziesz ale strasznie sie boję

Gość asia444
dzięki dziewczyny jesteście super przynajmniej trochę się uspokoimłam pozdrawiam was serdecznie i gorąco Buźka

Gość ata2222222
dziś już piątek..znowu boli nie brzuch, teraz juz nie wiem czy ze stesu czy to objawy ciąż, ale nie jest to na dole brzucha tylko centralnie tak w kolicach pepuszka no i na bokacj i czasami wyzej juz prawie kolo zeber...nie wiem co myslec...takie jakby skórcze w brzuchu....innych objawow ie ma...sporo sliny..ale to raczej przez stres i suchos w ustach...a moze to z ciazy... okres miałam od 23 sierpnia do 27 sierpnia... kochałam sie 11 lub 12 wrzesnia.... wiec nie jest to zbyt pocieszajace....:(

Gość a jak cie boli kolano
to podejrzewasz ciaze pozamaciczna? :P Wez to na logike - narzady rodne sa POD pepkiem, a nie nad - wiec na jakiej podstawie podejrzewasz ciaze przy boliu pod zebrami???Nie moge tego poac. Zwyczajnie boli cie zoladek - ze stresu!!!

Gość ata2222222
:)tak, czasami sa te bóle nad pepiem, ale generalnie caly czas czuje centralnie w miejscy gdzie jest wlasnie pępek... sa to inne bóle niż miesiączkowe... tak jakbym miala tam jakies skurcze, jakby bolalu mnie miesnie pępkowe;) i czasami cos kujnie po prawej stronie od pępka, czasem lewej

hej ja miewam i miewałam takie bóle a spowodowane one były zapaleniem w narządzie rodnym! na początku zapalenia nie miałam wcale upławów;( tylko ból! taki jaki opisujesz... a na usg ginekologicznym wyszło, iż jest niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa... pozdrawiam i 3maj się