Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosiaw

L4 w pierwszym miesiącu pracy...

Polecane posty

wlasnie mnie to dopadlo,mam umowe na 3 miesiace,czy dostane zasilek chorobowy???

Gość seleni
witam panią -szczerze mówiąc to jeśli to nowa praca i na okres próbny to chyba mogą cię zwolnić

chodzi mi o to czy zaplaca mi za czas choroby,bo to czy mnie zwolnia sie nie liczy..

Gość seleni
to się właśnie liczy i to bardzo ! ja pracowaam w pewnej firmie 5 lat potem ylikwidowali cały zakład więc poszłam na bezrobotne w 2 miesiącu na bezrobotnym zaszłam w ciąże i dowiadywałam się jak to wszystko wygląda z L4 przedewszystkim takie L 4 musisz dostarczyć w ciągu 7 dni roboczych do pracodawcy . Pracodawca wypłaca Ci w tym miesiącu pensje potem kolejne l 4 też dajesz pracodawcy i on wysyła do zusu a zus po 30 dniach od doręczenia l4 wypłaca ci taki zasiłek

nie rozumiecie mnie,przepracowalam 2 tygodnie i zachorowalam,nie chce wracac tam do pracy,mam pytanie czy zaplaca mi chorobowe????

Gość seleni
z tego co wiem po sobie mój lekarz wypisywał L4 co 3 tygodnie więc dostawałam 100% ale za te 3 tygodnie tzn jeśli zarabiasz 700zł a L4 masz co 3 tygodnie to około 600 zł ci wychodzi - to na to samo wychodzi w sumie

Gość musisz miec przepracowane
w nowej pracy conajmniej 30 dni aby l4 bylo zaplacone w twoim wypadku nie bedzie-wiem bo tez tak mialam i zostalam wlasnie tak pouczona kiedy chcialam sie klocic

dalej nie rozumiesz,dzisiaj kolezanka powiedziala mi,ze jezeli nie przepracowalam miesiaca to nie zaplaca mi za L4...

Gość seleni
aha już rozumie- oczywiście że ci zapłacą tylko że 80 % myślałam że w ciąży jesteś i się tak rozpisałam hehheh pozdrawiam

dostaniesz kase za 2 tyg pracy

posluchaj mnie bo bylam w takiej sytuacji.mialam przepracowane 3 tyg potem tydzien na l4 za kotre nie mialam zaplacone-prawnie prawidlowo i zarobilam wtedy 500zl pamietam to bo to byl koszmar dla mnie bo wlasnie tez nie wiedzialam ze trzeba mieisac przperacowac zeby l4 bylo platne.

Gość jdfgfhg
musisz przeoracowac przynajmniej 30 dni!

Gość -ala-
odp nie nie dostaniesz chorobowego, bo nie przepracowalas 30 dni

Gość wynagrodzenie
za czas choroby przysługuje od 31 dnia nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego, czytaj zatrudnienia