Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana24

Wrastajacy paznokieć w ciaży i stan zapalny - groźne? Chirurg czy kosmetyczka?

Polecane posty

Gość załamana24

Co robie i ść wyrwać cały paznokieć co podobno jes badzo bolesne mimo znieczulenia, kóre i takdostane słabe ze wzgledu na ciażę :( Czy próbować leczyć u kosmetyczki (czytałam o zakładaniu klamer) ale mam stan zapalny, ropę i wychodzące żywe mięso :(

Gość załamana24
*iść, *jest ,,,, pogubiłam literki przepaszam.

Gość sałatka grecka
pomysl o zarazonych narzedziach u kosetyczki (nie mowie, ze to regula) ale odpowiedzialna jestes nie tylko za swoje zdrowie, ale i dziecka z drugiej strony ogromny bol po wycięciu... jesli masz zaufana kosmetyczke, i jestes pewna, ze jej narzędzia są sterylne to idz jelsi nie to chyba szpital...

O kurcze, współczuję :( Z chirurgami to jest tak, że jak się dorwą, to bez pokrojenia nie wypuszczą. Z drugiej strony kosmetyczka może pomóc, lecz nie musi. Znajdujesz się między młotem a kowadłem. Albo dasz zerwać paznokcia (wolę sobie nie wyobrażać, co to za ból), albo pójdziesz do kosmetyczki, która oferuje Ci ileś procent szans na wyleczenie, z ryzykiem, że stan zapalny może się jeszcze powiększyć i będzie całkiem przechlapane. Musisz sobie przekalkulować wszystko, ja mogę tylko życzyć powodzenia i dużo zdrówka!

Gość załamana24
Pierwszy raz mi sie to zdarzyło i pierwszy raz będę u kosmetyczki - nie znam jej, jest jedyna jaka znalazłam co zajmuje się leczeniem takich "przypadków" Strasznie boje sie bólu i wyrywania paznokcia, ja na dodatek mam wesele za miesiac!!! Boziu :(