Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studia za granica

co mam zrobic?

Polecane posty

Gość studia za granica

chccem studiowac za granica,nie znam niewiadoomo jak dobrze jezyka ale robie sobie roczna przerwe po maturze zeby sie go nauczyc i zarobic na utrzymanie...ale tato mi odradza mowi ze sobie nie poradze ze zmarnuje sobie zycie bo watpi zebym poszla tam na studia a jesli pojde to jak mam sie zamiar uczyc..w obcym jezyku?ze w koncu wyjdzie ze ich nie skoncze,,,ale ja tak bardzo chce..nie chodzi tu tez o samo studiowanie tam ale zycie...po prostu kocham to miaso i bez sensu zebym nadal sie tu meczyla ale jak slysze takie komenty to odechciewa mi sie wszystkiego;(((czy naprawde jest trudno nauczyc sie jezyk i potem studiowac?........................

Gość ooooooo shit....
nie chcem, ale muszem...

Gość studia za granica
chce;)

Gość studia za granica
jej sorki;/

Gość ooooooo shit....
a o jaki kraj konkretnie chodzi?

Gość studia za granica
austria;)

Gość ooooooo shit....
jesli masz szanse tam pojechace, chociaz na rok, zeby popracowac i nauczyc sie jezyka, to sie nie zastanawiaj tylko pakuj manatki i jedz!!!!!! W ciagu tego roku zawsze jeszcze mozesz zdecydowac, czy rzeczywiscie chcesz tam zyc i studiowac, czy jednak wrocic do Polski.

Gość studia za granica
hmm no tak racja...rok sobie dam na to zeby sie zdecydowac..zawsze moge wrocic i zawsze moge zostac..dzieki;);)

Gość ooooooo shit....
oczywiscie, ze tak!!! Korzystaj z tego, ze jestes jeszcze mloda i niezalezna, to najpiekniejszy i najlepszy okres na to, zeby spelniac swoje marzenia. Powodzenia :D🖐️