Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga c

świadczenie rehabilitacyjne

Polecane posty

Gość aga c

hej! mam pytanie, jestem ponad 182 dni na zwolnieniu lekarskim z powodu ciąży, złozylam wszystkie dokumenty o przyznanie świadczenia rehabilitacyjnego do zus-u i po 2tyg dostalam jeszcze pismo z prosba o przeslanie dokumentacji medycznej z leczenia. Nie wiem co o tym myslec? czy to znaczy ze sie czepiaja? czy to dobry znak? Myslalam ze od razu dostane wezwanie na komisje. Jesli ktos wie cos na ten temat to bardzo prosze o odpowiedz

nie zawsze wzywaja na komisje. wiekszosc decyzji jest wydawanych zaocznie. Ja dolaczylam odrazu ksero karty ciazy i ostatnie wyniki. Nie wzywali mnie i zaocznie wydali decyzje

Gość aga c
ale pewnie zlozylas wszystkie dokumenty od razu? ja najpierw wyslalam tylko te wymagane druki

Gość aga c
boje sie ze bede mnie przesladowac a juz nie mam sily jezdzic i zalatwiac te sprawy bo porod tuz tuz, zrobie tak jak radzisz dolacze jeszcze ksero karty ciazy

Gość aga c
a ta dokumentacje medyczna-od lekarza tez wysylalas?

ja wyslalam wszystkie druki + ksero karty ciazy + ostatnie badania. Zrobilam to wszystko za 1 razem i moze dlatego juz o nic mnie nie wzywali

Gość aga c
ok, dzieki, a ile brakowalao ci do porodu?

nie martw się bo dokumentacja medyczna jest poprostu wymagana. ja musiałam oprócz tej mojej karty ciąży zkserować również dokumentację która zawsze zostaje w przychodni. to świadczenie jest CHYBA TYLKO przysługiwany zaocznie. nie znam nikogo kogo by wzywali na komisję. nie martw się. życzę szybkiego porodu!

aga c okolo 2 miesiecy. na pewno bedziesz miala przyznane! nic sie nie martw.

Gość aga c
dzieki sarita:) to pierwszy porod-boje sie jak diabli:)

Gość aga c
dzieki mysz_ka, mnie brakuje 1,5 mies

aga c na pewno dostaniesz. nic sie nie martw. czekaj ze spokojem na malenstwo :)

Gość aga c
a jak np nie przyznaja to nic sie nie dzieje? tzn po prostu mam nieplatne za ten okres? czy sa jakies konsekwencje-musze wrocic do pracy np na tydzien? w sumie zanosze caly czas l4 i kadrowa powiedziala ze mam nieobecnosc usprawiedliwiona ale nieplatna dopoki nie przyznaja swiadczenia

Gość aga c
ok, nie zawracam wam juz glowy, dzieki za odpowiedzi:)

ale teraz jeszcze nosisz zwolneinia?? jak konczysz 182 dni to juz nie ma zwolnien. Na pewno dostaniesz to swiadczenie.

Gość aga c
182 dni konczylo mi sie ostatniego sierpnia i kadrowa kazala nosic L4 dopoki nie przyjdzie pismo ze mam przyznane swiadczenie.