Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem beznadziejna

Jestem beznadziejna, cała w krostach i bez nadziei, że będzie lepiej...

Polecane posty

Gość sceptycznaaaa
Wszyscy trąbią o znalezieniu przyczyny trądziku jakby to miało być gwarancją pozbycia się tego problemu. To, ze ktoś zbada sobie hormony i okaże się że coś nie gra nie oznacza, że - hop siup- dostanie odpowiednie lakarstwo i trądzik ustąpi. Moja znajoma ma trądzik hormonalny, przyjmuje leki i poza nadagą, nie widać żadnych znacznych efektów (od razu napiszę, że leczyła się u dobrych specjalistów, ma w rodzinie lekarzy więc sami rozumiecie). Owszem, odwiedzenie wielu specjalistów MOŻE pomóc w znalezieniu przyczyny, ale to nie jest jednoznaczne z pozbyciem się trądziku.

Gość druga beznadziejna
ja tez mam ten sam problem, z tym ze juz mniejszy...opowiem Ci co zrobilam. wyskakuja mi krostki na ramionach od kilku lat, zauwazylam, ze problem nasila sie po zjedzeniu czekolady, sera bialego i wypiciu kawy z mlekiem... tez nie chodze w koszulce na ramiaczkach ani w krotkich spodenkach, bo mam masakre na nogach po depilatorze. moj problem z krostkami zmniejszylam poprzez zmiane diety - calkowita eliminacje slodyczy [jem baaardo zadko i niewiele], nie jem w ogole miesa [bo nienawidze], unikam bialego pieczywa, itp. poza tym zrobilam oczyszczanie jelit i watroby wg metody tombaka, co mi baaaardzo pomoglo :) przerzucilam sie na naturalne kosmetyki, co tez mi wyraznie pomaga:)mysle, ze juz niedlugo powinnam wygladac zdecydowanie lepiej:) i moze w przyszle wakacje wyskocze juz w krotkich spodenkach i koszulce na ramiaczkach:)

Gość druga beznadziejna
aha, z tymi slodyczami to bylo tak - nie jadlam ich ponad pol roku - nie tknelam nawet ciastka, a teraz to sporadycznie jakiegos herbatnika zjem, czy kawalek ciasta:)

Gość druga beznadziejna
aha, z tymi slodyczami to bylo tak - nie jadlam ich ponad pol roku - nie tknelam nawet ciastka, a teraz to sporadycznie jakiegos herbatnika zjem, czy kawalek ciasta:)

Gość upupupu
będzie lepiej! Główka do góry:)

Gość tradzik mnie rujnuje
Nie chce byc zlosliwa ale dnerwuje mnie jak ktos pisze-KUP SOBIE PLYN AFRODYTA ADONIS.Moze i tak osoba chce pomoc,ale nie troche pomysli....ten plyn nie wyleczy tradziku...moze pomoze komus kto ma 2-3 pryszcze,ale nie osobie ktora ma tradzik naprawde taki porzadny....w dodoatku takze na plecach i dekolcie.Poza tym po dluzszym uzywaniu tego plynu tradzik sie nasila. JA powiem tak-kiedys wyczytalam,ze pomaga nawlizanie.... Po kapieli trzeba wsmarowac od razu balsam ktory nawilzy nasza skora zanim sama zacznie produkowac sebum....

Gość mityczna piękność
Przyczyna tkwi w tym, że trądzik trądzikowi nierówny. Ktoś może mieć 5 krost na krzyż i wtedy pisze " a ja używam maści cynkowej, myję twarz mydełkiem dla dzieci i mam buzię piękną jak nigdy". Ktoś kto używał wszystkich możliwych maści, antybiotyków i tabletek hormonalnych może tylko westchnąć z politowaniem.

Gość Taaaka tam
a stosowałaś moze differin, lubexyl , Unidox solutab??

Gość mityczna piękność
Skoro przez 10 lat nic jej nie pomogło to wątpię by coś poza izotekiem dało rezultat.

Gość Taaaka tam
a jakas kosmetyczka nie wiem peelingi u dermatologów?

Ja bylam u kosmetyczki.......ODRADZAM naprawde od serca.Po tym oczyszczaniu-a po ludzku mowiac zwyklym wyciskaniu i nacinaniu skory gdy czegos wycisnac nie mogla,zostaly dzieki Bogu tylko zle wspomnienia.Moja twarz wyglada teraz lepiej,ale i tak czuje sie paskudnie

Gość mniejszy pryszczek
tradzik nie jest przeszkodą w znalezieniu partnera!wiem,to po sobie! czasami jak marudze swojemu,że mnie znów wysypało i takie tam... to zawsze mówi,ze i tak bede mu sie podobac:) ALe wiadomo tu nie chodzi o to...tu chodzi o samopoczucie. Ja też już wszystkie masci prawie na sobie wypróbowałam... łacznie z Diane 35 ale po odstawieniu wiadomo jaki był efekt. mecze sie z tym już jakieś 6 lat-teraz mam 22 i wiem,że błedem było to,że nie zaczełam sie leczyć odrazu jak miałam kilka pryszczy na czole. w liceum byłam już tak wysypana,że az miałam stan zapalny-głównie na policzkach;/wtedy sie tapetowałam a to pogarszało sprawe. Potem do mnie doszło,że nie można sie pudrować i od zeszłego roku nie wiem co to znaczy mieć flud na buzce... Ciezko było... ale dałam rade-cera sie poprawiła... jedynie co mi zostaje w gorszych przypadkach to korektor z soray i troche pudru w kulkach na policzki. Wyskakują mi jeszcze ale mniej... najgorsze co robie to jak wyciskam zaskórniki na polikach przy nosie... eh wtedy mam czewone wieksze plamy:( ale już wiem,że tego nie bede robić... Moimi pozostałościami sa blizny,przebarwienia,rozszerzone pory... i wiadomo,że jeszcze coś wyskakuje dodatkowo. czekam na przypływ gotówki i sie pójde ,żeby mi zrobili zabieg mikrodombrazij,choc pewnie bede musiała ich kilka zrobic. mogła bym na temat syfów pisać i pisać bo chyba już prawie wszystkiego próbowałam... teraz lecze sie na własną reke-bez pomocy dermatologów

Gość mniejszy pryszczek
a tak na marginesie ja nigdy nie brałam jeszcze tego Izoteku,rozumiem,że to na recepte... On naprawde jest taki skuteczny?

Gość jestem beznadziejna
Jestem zdołowana, bo próbowałam już wszystkiego- niestety bez większych rezultatów:(

Gość paillala
ludzie maja wieksze problemy, wiec przestan sie juz smucic.. i zebys tylko takie problemy miala w zyciu

Gość jestem beznadziejna
Paillala, a Ty miałaś kiedykolwiek trądzik?

ja leczyłam trądzik lat12 teraz od niedawna mam gładką buzię hormony nie pomogły antybiotyki nie pomogły maści od dermatologa też...mogło regularne oczyszczanie skóry z zalegającego naskórka...myślę ze przyczyną przewlekłego trądziku jest nieprawidłowe oczyszczanie się cery z martwego naskórka...no w każdym razie polecam spróbowanie...albo wizyta w gabinecie dermatologa-kosmetologa (zabiegi kosmetyczne pod okiem lekarza dermatologa). mi osobiście bardzo pomagają kremy: glyco A na noc i Avene Cleanance K. wszystko co ma kwasy owocowe lub glikolowy jest dobre. do tego regularny piling lub maseczki typu peel-off (takie do ściągania z twarzy a nie zmywania) w przypadku kosmetyków to radzę zacząć stosować kosmetyki do cery dojrzałej zamiast do trądzikowej (bo te są przeznaczone zazwyczaj do cery młodej).

pisząc oczyszczanie w gabinecie miałam na myśli wszelkie peelingi i inne chemiczne działania, broń boże wyciskanie...a gabinety kosmetyczne omijać szerokim łukiem, wchodzimy tylko do gabinetów gdzie zabiegi robi lekarz!!

Gość paillala
mialam .. wiem nieprzyjemne.. ale wszytsko da sie wyleczyc!!:) powodzenia🌻

Gość druga beznadziejna
jestem beznadziejna -> a badalas moze swoje jelita??? bo wiesz, jesli co jest nie tak z jelitami i wątroba [ a pisalas, ze masz z nai problemy] to wszystko to jest wywalane na zewnatrz w postaci syfow. byc moze jestes bezglutenowcem, a jedzac produkty zawierajace gluten uszkodzilas sobie jelita i teraz to sie w ten sposob odbija. dosc sporo grzebalam po necie w poszukiwaniu roznych informacji na temat moich dolegliwosci i spotkalam sie z opinia, ze wlasnie krostki na plecach, dekolcie i ramionach sa spowodowane przez zla prace jelit.

paillala----->pewnie kolejne 13sto letnie dziecko sie odzywa i twierdzi,ze mu tradzik zniknal po plynie afrodyta adonis.Wezcie sie chociaz nie udzielajcie na takich forach bo piszecie glupoty ktorych sie nawet czytac odechciewa.Skoro ktos probowal milonow masci,zeli i innych gowien od dermatologoa,a nic mu to nie pomoglo to chyba znaczy,ze jednak ten tradzik to trudna sprawa.To,ze ktos swoje 2 pryszcze na krzyz uwaza za tradzik to nie znaczy,ze osoby ktore juz sie zalamuja i twierdza przez to ze sa beznadziejne,maja tak samo!

ja wąłsnie sie dowiedzialam co jest przyczyna mojego tradziku, ktory nie chce sie wyleczyc od duacu- za wysoki poziom prolaktyny! hormon który powoduje tez syfy... więc moze jednak zbadaj sobie hormony, na początku myslalam ze mam tradzik hormonalny, ale pomógł differin, pozniej znowu problem, duac i juz nie zadzialalo za bardzo:/

Mała miiii------>A co teraz bedziesz stosowac...no jakie tabletki? Hormony....

Gość jestem beznadziejna
Dzięki dziewczyny za zrozumienie🌻 Postanowiłam, że w poniedziałek idę do lekarza, porobię jeszcze badania. Może rzeczywiście mam coś nie tak z jelitami lub prolaktyną...

Gość druga beznadziejna
idz, idz i sie przebadaj, a pozniej działaj:) musisz najpierw zdiagnozowac przyczyne swoich dolegliwosci, zeby pozniej podjąc odpowiednie kroki:) jesli masz jakies, ze takpowiem, wewnetrzne problemy, to na nic sie zdadza kremy, masci, zele, plyny, toniki, czy cokolwiek, co dziala tylko z zewntarz. czujesz sie moza czesto oslabiona, itp? moze warto zbadac tez tsh i sprawdzic czy z tarczyca jest ok, czy nie.

Wcale nie jesteś beznadziejna! To po pierwsze. Tak naprawdę jestes ładna tylko masz zaburzenia hormonalne(z opisu wnika, ze typowe) - ale to się da wyleczyć. Ktos tam pisał, że nie warto badać hormonów, a to nieprawda. Trzeba wiedzieć co jest przyczyną nadmiaru androgenów, i co leczyć. Nie wolno w ciemno. Androstendion, testosteron, dheas i 17oh progesteron(na nadnercza), usg dopochwowe. Prolaktyna chyba ma niewiele do rzeczy. /wiem bo leczylam, owulacji dalej nie bylo, cera bez zmian. Lekarz mówil, ze to nie zmniejszy androgenow. Teraz biore Yasminelle i Spironol(tego mala dawka), zobaczymy co bedzie dalej. Chyba jest zmniejszenie łojotoku. Wiesz bardziej by sie chyba przydalo... uwierzyc w siebie:) wiem to trudne ale mozliwe. teraz mysle sobie, ze najpierw musze podniesc swoje poczucie niższości na wyższosci, a cera jakos w miedzyczasie. na pewno sie poprawi! tylko trzeba sie za to zabrac

Gość Perpetua
Ja tez dlugo leczylam sie na tradzik. najpierw dermatolodzy, antybiotyki, masci, papki i nawroty po kilku tygodniach. Potem Diane35 przez 2 lata i super cera, koszulki na ramiaczkach itp ;-) Ale zdecydowalam, ze odstawiam w styczniu tego roku. Po 3 miechach - wysyp malych babelkow na policzkach i skroniach, potem doszly dekold i plecy, z czasem babelki zmienily sie z gule. Udalo mi sie to troche opanowac lykajac betasitosterole - np wyciag z palmy sabalowej, olej z pestek dyni czy kukurydzy. Odpowiednia dawka to 3-5g/kg masy ciala, a wiec Poldanen czy inne takie maja dawki zbyt male. Jestem tez na diecie niskoweglowodanowej, co zapobiega wahaniom hormonow, zlagodzilo, ale nie wyleczylo. Pozbylam sie krostek na dekoldzie i w duzej czesci na twarzy, jednak plecy byly wciaz w gulach. Ostatnio postanowilam odstawic nabial i gluten (chleba jem i tak malo, ale jak juz to wybieram bezglutenowy) - poprawa byla zauwazalna po kilku dniach, polecam wyprobowac. Nic nie pojawilo sie na twarzy od kiedy odstawilam nabial i gluten. Kosmetyki - naturalne. Smarowac skore olejem z kilkoma kroplami olejku eterycznego np z drzewka herbacianego, same zmiany przemywac czystym olejkiem z drzewa herbacianego, albo nalewka z propolisu. Jako puder polecam skrobie ziemniaczana lub kukurydziana wymieszana z cynamonem - dobrze matuje, nie zatyka porow i leczy. No i nie przesuszac twarzy, nie testowac wciaz nowych produktow. Krem stosowac max raz dziennie, a tak olejki, ktore nie zatkaja porow, pozwola skorze oddychac. Oprocz hormonow plciowych radze Ci takze zbadac hormony tarczycy.

Gość druga beznadziejna
oooo wlasnie nalewka propolisowa:) mnie tez bardzo pomogła:) kochana, nie poddawaj sie, wez sie w garsc i zrob badania, bo na pewno te wypryski tak same z siebie nie wyskoczyly, cos musi sie zle dziac w organizmie:) mnie tez nie sluzy nabial, zawsze mnie wysypuje na ramionach:) i chyba gluten tez....ale musze sie jeszcze lepiej poobserwowac:) ja oprócz olejku herbacianego polecam również z ogórecznika i wiesiołka:) pozdrawiam

Gość druga beznadziejna
aha.....czasami tez jest tak, ze rozne wypryski powoduje po prostu gronkowiec:) mozna wiec zrobic wymaz z ropnej krostki i sprawdzic, czy to gronek, cz nie:)