Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babsi_

Podwiązanie jajników w wieku 24 lat

Polecane posty

Gość babsi_

Otóż mam 24 lata i nie chce miec nigdy dzieci, nie czuje takiego instynktu i nie lubie dzieci.... Chce juz sie nie moc martwic antykoncepca zwlaszcza ze tabletki mi szkodzą, wiec chce zeby mi lekarz podwiązał jajniki.. Myslicie ze jak go o to poprosze to zdecyduje sie zrobic mi taki zabieg czy bedzie jednak nalegal na inna metode??

o ile sie nie mysle to ten zabieg w Polsce jest nielgalny i lekarz powinien sie nie zgodzic. jest wiele metod, z ktorych mozesz skorzstac, a moza je cofnac. byc moze kiedys spotkasz mezczyzne, z ktorym zapragniesz miec dzieci i wtedy bedziesz zalowac. poza tym zle wykonany zabieg tez nie daje gwarancji. wiec lepiej sie 2x zastanow.

Gość babsi_
to niedobrze, gdyz przez to ze tak sie boje ciazy nie uklada mi sie w zyciu seksualnym z partnerem

mysle, ze powinnas pozanc inne metody antykoncepcji jak spirale, wkladki czy zastrzyki. zawsze jest jakies wyjscie. zapytaj lekarza. wielu z nich sie nie poleca kobieta, ktore nie rodzly, ale ty przeciez nie chcesz..

Gość babsi_
Spirali ponoc nie zakladaja komus kto nie rodził, jesli jest inaczej to poprosze o spiralę

Dokładnie. Jeszcze jesteś bardzo młoda. Możesz jeszcze zmienić zdanie a nie będzie odwrotu.

Gość babsi_
W takim razie wybiore sie i powiem jak sie sprawy maja przez ta "ciążofobie" nie czerpie przyjemnosci z seksu. Dziekuje za wszystkie rady i pozdrawiam

Gość kolezanka franka
to nie prawda ze to nielegalne, ale przepisy sa bardzo nie jasne, poniewaz nie ma nawet zapisu prawnegona ten temat, jest tylko cos o swiadomym pozbawieniu plodnosci, ale chyba bez zgody, nie jestem pewna a nie chce mi sie szukac tego teraz. dryga sprawa spirale mozna zakladac nawet jesli sie nie rodzilo, jest to tylko trudniejsze i nie wszystkie sa wskazane.

Gość kasia____25
Chory kraj, właśnie czytałam artykuł o Alicji Tysiąc. Miała mieć podwiązane jajowody ale okazało się,że w tej chorej Polsce (i pewnie nie tylko w Polsce) to nielegalne. Zupełnie nie rozumiem dlaczego. Przecież chyba lepiej podwiązać sobie jajowody niż wyjeżdżać na zachód w celu usunięcia ciąży lub korzystać z podziemia aborcyjnego czy rodząc dziecko zostać kaleką (niektórzy mają przeciwskazania medyczne do posiadania potomstwa-czy rząd w ogóle nad tym pomyślał choć przez chwilę?) A jak któraś kobieta będzie chciała usunąć ciążę i będzie miała na to pieniądze to znajdzie sposób ( takich kobiet co roku w Polsce jest kilka tysięcy czy to się rządowi podoba czy nie). Sztuczne poronienia były robione jak świat świtem(podobnie jak zawsze byli homoseksualiści i lesbijki), kiedyś robiły to znachorki podając kobietom odpowiednie zioła, a niektórzy zachowują się tak jakby aborcja była dokonywana dopiera w tym wieku i była czymś nowym. Jajowody pewnie też trzeba podwiązywać na zachodzie. Ci wszyscy lekarze przez których Alicja Tysiąc jest kaleką powinni iść do więzienie albo zapłacić jakąś wysoką kwotę na rzecz organizacji charytatywnych. Jak już człowiek jest biedny to nie ma żadnych praw człowieka zagwarantowanych w ustawie? I oto właśnie mamy skutki fanatyzmu w naszym kraju w którym nawet lekarze są zastraszeni, a przez to kobiety okaleczane Straszne........

Gość gab
Witam owszem podwiązanie jest w Polsce zabronione prawem grozi za to 10 lat lekarzowi zazwyczaj zawiasy i dożywotni zakaz wykonywania zawodu przez kogoś kto to wykona nie znam artykułu ale walczyłam 2 lata o taki zabieg, w Polsce łatwiej usunąć ciążę niż podwiązać jajowody np. w Niemczech jak ktoś ma 2 dzieci to robią to po konsultacji psychologa na kasę chorych prywatnie to koszt ok. 550 EU ale na terenie polski może wykonać taki zabieg lekarz który pracuje to na podstawie dokumentów medycznych z innego kraju ;-)

Gość inka24
Sama starałam się o podwiązanie jajników niestety żaden z lekarzy nie chciał się tego podjąc(mogą odpowiadac za okaleczenie ciała).Osobiscie spirale odradzam(w taki sposób dorobiłam się trzeciego dziecka),często się wysówają.

Gość niniusia
Ja moglabym zdecydowac sie na podwiazanie jajowodow jest to mozliwe tu gdzie mieszkam w Anglii, ale nie chce gdyz boje sie tak ostatecznej decyzjii.

Gość sylwia250035
ale co pozostaje tym które nie mogą założyć spiralki bi w ciąży miały bardzo częste odnawiające się choroby dróg rodnych jest z dużą otyłością więc zastrzyki ani plastry nie wchodzą w rachubę a po tabletkach boj e się że przytyję jeszcze bardziej i dodatkowo mąż ma uczulenir na lateks?chyba nam też należy się przyjemność z seksu bo w związku dwóch osób on też jest bardzo ważnym elementem

Gość ...lalunia...
dlugo zastanawialam sie nad ta metoda.podjelam juz decyzje .zrobie sobie ten zabieg lecz nie u naszym kraju (w polsce lekarz mi odmowil).mam juz dwojke dzieci i 24 lata.mam juz wyznaczony termin i zabieg bedzie wykonany bezplatnie w hiszpanii.

...lalunia... też jestem zainteresowana podwiązaniem jajowodów, czy mogłabyś mi dać jakieś bliższe informacje na temat twojego zabiegu w Hiszpanii? Jak tam dotarłaś?

Gość ach ale problemy
Jak ma sie dobre powiazania z lekarzem to wszystko mozna zalatwic. Moja znajoma tez ma podwiazane jajowody, umowila sie z lekarzem prywatnie ktory ja potem operowal na podwiazanie i wyladowala na bloku z diagnoza cysty na jajniku. Okazalo sie to oczywiscie bledna diagnoza"prawdopodobnie cysta pekla przed operacja",lekarz wykonal swoje a pielegniarka ktora asystowala i tak ma zwiazane usta tajemnica zawodowa , wiec wszystko pozostalo na bloku. Slyszalam ze czesto tak robia

Gość marti 23
babsi, jak ja Cię doskonale rozumiem... Od kiedy pamiętam nie znosiłam dzieci i twierdziłam, że nie zamierzam ich mieć. Mam 23 lata i nie będę mieć dzieci, prędzej zostawię faceta z którym jestem (i którego kocham) niż zdecyduję się na dzieci. Samo napomknienie \"kiedyś jak wyjdziemy razem z wózeczkiem\" doprowadza mnie do szału. Ja również nasze durne polskie prawo, dzieki któremu kobieta nie może decydować o sobie tak jak by chciała. Trudno: jeśli trzeba będzie pojechać za granice - zrobię to. Możecie mnie nazwać materialistką, ale kariera była dla mnie najważniejsza i jestem zbyt dobra w tym co robię. Podwiązanie jajowodów jest w końcu lepszym rozwiązaniem niż aborcja.

A nie sądzisz, że są inne, odwracalne metody antykoncepcji...? Tabletki, prezerwatywy, plastry, implanty, wkładki etc.? Tabletki dają 99,9% gwarancję, w połączeniu z jakąkolwiek inną metodą dają 100% bezpieczeństwo. Co będzie, jeśli kiedyś - za kilka lat - zechcesz jednak mieć dzieci. Jak byłam młodsza, też twierdziłam, że nigdy nie chcę mieć dzieci, że ich nienawidzę, że bez chwili zastanowienia usunęłabym ciążę. Minęło kilka lat i co? Wszystko odwróciło się o 180 stopni. Sama do tego dojrzałam i wiem, że w przyszłości chcę mieć własne dzieci z mężczyzną, którego kocham. Teraz nie mogę ich mieć. Może u Ciebie będzie podobnie, nigdy nie mów nigdy. A kariera? Przepraszam, w wieku 23 lat to żadna kariera :P Teraz jesteś dobra, ale kiedyś ktoś będzie lepszy od Ciebie - a wtedy inne rzeczy mogą się okazać ważniejsze niż praca.

Gość corka alicji ma wladze
Nawet nie wyobrazacie sobie jaka wladze maja dorosle dzieci niechciane , na miejscu Alicji dziecko wychowane w zlych warunkach bez podstaw jakie sa na zachodzie, pozbawione perspektyw. A sa takie dziec i mowie teraz o juz doroslych ktorzy na swoje zycie wplywu nie mieli. Ona powinna Wiedziec jak w ramach polskiej wspanialej konstytucji trzeba to zrobic, bez mowienia o aborcji. Szkoda bo ja na jej miejsu zarzadsalabym warunkow dla dzieci jaki siebie. Jesli panstwo decyduje,musi zapewnic godne warunki.

Gość anianianianianianiaczek
w wieku 24lat chcesz decydować za swoje całe życie ? niezle... nie pomyslalas, ze w wieku lat, powiedzmy, 29, 30 możesz nagle zmienić zdanie? A potem takie jak Ty ryczą, bo sie za młodu głupią było :p ale nie szkoda mi takich, za głupote trzeba płacić :P podwiąż sobie jajowody, jelita, moczowody, cokolwiek zechcesz :p

lekarz sie nie zgodzi i nie tylko ze wzgledu, ze to nielegalne ale, ze za kilka lat mozesz zmienic zdanie

Gość anianianianianianiaczek
a gadanie, że dziecko przeszkadza w karierze jest dla mnie żałosne i śmieszne. Jak się jest dobrze zorganizowanym, ambitnym, ma się odpowiedzialnego partnera i któregoś z rodziców - na wszelki wypadek, to można mieć ciastko i zjeść ciastko, więc, dziewuszki, nie gadajcie mi tu bzdur, że jedno wyklucza drugie, tym bardziej, że żadna z was tego dziecka nie miała :D wielkie znawczynie :D

Gość mamka27
Spirala moi kochani to ciągła aborcja rozgrywajaca się wewnątrz naszego ciała,dzieci poczęte są zabijane każdorazowo przez spirale-tak to działa.Myślę,że rozsądniej jest właśnie podwiązać jajowody jeśli mamy już kilkoro pociech,to decyzja obu małżonków.

Gość sylwio
jestem facetem gdzie moge sie zwrocic o taki zabieg podwiazania jajnikow

Gość Daughter
witam! mam 32,jestem juz mama od 8 lat niestety podczas ciazy wypadl mi dysk i nie moge ponownie zajsc w ciaze, gdyz grozi to zerwaniem kregoslupa. Chcialam sobie podwiazac jajowody lecz sie okazalo, ze w tym pieprzonym kraju to nie ja decyduje o sobie tylko panstwo decyduje za mnie. poradzono mi tabletki, spiralki i rozne inne swinstwa , ktore szkodza zdrowiu. z seksu tez nie mam zamiaru rezygnowac, jestem kobieta dojrzala i sex bardzo lubie. jest taki kraj, ktory nazywa sie Holandia,tam mieszkalam przez ostatnie 7 lat, i gwarantuje , ze tam robia to: first-za darmo, second- bez pytan po co i dlaczego. w lipcu bede miala zabieg, dam znac, jak sie udal i jakies namiary tez zostawie. ps: ja dzieci bardzo lubie, ale rozumiem ze ktos po prostu nie chce nie lubi ma inne plany. kazdy ma prawo decydowac za siebie, nie kazda dziewczyna chce zostac" matka polka". moja biologiczna matka porzucila mnie w szpitalu, gdyz nie miala warunkow do wychowywania. moja obecna mama adoptowala mnie, po tym jak poronila, i nie mogla miec wiecej dzieci. ja jestem szczesliwym dzieckiem moich rodzicow( tych adopcyjnych),szczesliwa mama a do biologicznej matki nie mam najmniejszych pretensjii. POzdrawiam!

Gość Też chcę podwiązać
Też bym chciała podwiązać jajowody, mam już dziecko, nie chcę mieć drugiego. Nie jest to żaden kaprys. Nigdy nie chcialam mieć więcej. Bardzo jestem ciekawa gdzie i za ile można wykonać taki zabieg (operację w sumie).

Gość Jajowody
można podwiązać w czasie cesarki....