Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sunnyglades

2 opakowania pod rząd + dodatkowe tabletki ??mozna tak??

Polecane posty

Gość Sunnyglades

czesc:) Mam nadzieje ze wyprowadzicie mnie z bledu,jesli zle mowie, a jesli dobrze, to potwierdzicie :) otoz sprawa wyglada tak: wzielam dwa opakowania pod rzad bez robienia przerwy. teraz w piatek powinnam zaczac przerwe, jednak zalezy mi, zeby krwawienie nie pojawilo sie do srody. Nie chce zatruwac organizmu kolejnym opakowaniem branym bez przerwy. Wiec czy moge : nie robic przerwy, wziac z 4 tabletki z trzeciego opakowania, zrobic 7 dniowa przerwe na krwawienie i wtedy rozpoczac nowy blister, lub dokonczyc tamten ? ?? jesli dobrze mysle, to czy krwawienie powinno pojawic sie tak jak zawsze mam czyli kolo 3 dnia przerwy? czy z racji ze wzielam dodatkowe 4 tabletki pojawi sie pozniej ???

Gość deeeeedeeeeee
Nie pojawi sie pozniej (oczywiscie wzgledem ostatniej tabletki), a raczej nie powinno. Oczywiscie mozesz przedluzyc sobie branie tabletek, ale jesli dokonczysz blister, to potem (w kolejnej przerwie) nie bedziesz zabezpieczona (do zabezpieczenia w czasie przerwy potrzebne jest bodajze minimum 20 tabsow)

Gość Sunnyglades
Dzieki za odopowiedz:)czytalam jednak,ze wystarczy 17 tabletek:) zreszta i tak mi to obojetne czy bede zabezp.czy nie :) bo moj mężczyzna wyplynal w 2 miesieczny rejs:) chodzilo mi raczej o to,czy nie narobie sobie nic w organizmie robiac takie wariacje tabletkowe, i czy krwawienie moze mi sie opoznic. dziekuje za odp.:)

Gość deeeedeeeee
Wiesz, ingerencja zawsze jest. Jednak jakby nie patrzec to sa sztuczne hormony. Ja przestalam byc fanka antykoncepcji po tym jak chcialo mi leb rozwalic.

Gość Sunnyglades
ale jak wezme cale opakowanie to łącznie będą 3 wziete ropzeze mnie pod rząd a to juz duzo hormonów myslalam ze te cztery tabletki to lepiej, bo mniej hormonow przyjme do organizmu.. nom... a narazie sie czuje po nich ok z glowatez nic na szczescie nie mam hihih:)

Gość wadina
Na pewno nic nie bedzie sie dzialo.wez te tabletki zrob normalnie przerwe:)

Też radziłabym Ci dokończyć opakowanie - żebyś wróciła na stary termin. Potem przerwa i zaczynasz kolejne, ale nie mniej niż 17. Tylko może nie kombinuj aż tak z terminami w kolejnych cyklach z rzędu. Oczywiście mówimy o jednofazówkach.