Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może mi ktoś odpowie

Jaki zabieg u dentysty boli najbardziej?

Polecane posty

Gość może mi ktoś odpowie

Czasem kobiety piszą: "wolę rodzić niż chodzić do dentysty", "ból towarzyszący wizycie u dentysty jest potworny". Ja miałam: leczenie kanałowe, wyrywanie zęba, wyrywanie korzenia, borowanie, plombę. Nic mnie nie bolało. Co jest najgorsze?

heh no to zalezy słyszałam wiele złych rzeczy o kanałowym, ale sama nie miałam więc się nie wypowiem miałam natoomiast wyrywany ząb, który podczas wyrywania się złamał i trzeba go było dłutować, chrupało mi w całej głowie, ale robili mi to w znieczuleniu więc luz natomiast cholery z bólu moe dostac jak mi wirci w zebie tą wolną maszynką

miałam zgorzel gazową pod zdrowym zębem,nawet dwa zastrzyki nie pomogły, bolało jak nie wiem miałąm też rozcinane dziąsło,bo pojawiła siegulka na nim ,krwawiło niesamowicie a dentystka nie była chirurgiem miałąm tez zatruwanego zeba bez zniecvulenia,bo nerw był na wierzchu ,nawet dwa ketonale nie pomogły

Gość waham się między kanałowym
a wyrywaniem... chyba jednak leczenie kanalowe, ten ból jest taki intensywny, przeszywa do szpiku kości, brrrrrrrr

Gość gość
w poniedziałek mam kanałowe zatrówanie wogule nie boli nie boli także to co jest w tym zębie tydzień ale zastanawia mnie co jest gorsze zatrówanie czy wyrwanie pużniej tych nerwów

Gość gość
Kazdy zabieg u dentysty boli,niestety

Gość asystentka stomatologaaaaaaaaa
z zębów nie usuwa sie żadnych nerwów, tylko chora miazgę, jak miazga jest dobrze ztruta to usuwanie nie powinno nic bolec, poza tym znieczulenie kosztuje tylko 20 zł i nie czuje sie zadnego bólu i nie ma co sie bac

Gość gość
Ale po znieczuleniu jak boli,kij zawsze ma dwa konce

Gość gość
ja nioe znosze sciągania kamienia bo boli i bardzo krwawia dziąsła. Mam duże tendencje do osiadania kamienia i dentystka poleciła mi po wybielaniu żebym zastosowała białaperłę system wybielający. I od dwóch lat nie byłam na ściąganiu kamienia. teraz zakupiłam białą perłę na stronie apteki czerwonej, ale widaziałam tam też takie cudo biała perła jutro impreza ???? znacie to dajcie znać

Gość AgaS

Nie rozumiem, o co chodzi z tym kanałowym. Miałam dwa zęby leczone kanałowo w Villa Dentica w Krakowie i żadnego bólu ani w trakcie ani potem, no może troszkę, ale nazwałabym to raczej dyskomfortem.Może to kwestia sprzętu w gabinecie, albo podejścia dentysty...