Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość catsi

Do posiadaczy kotków!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość catsi

a zwłaszcza tych małych:) Mam prawie 7 tygodniowego kociaka. Jednak on prawie cały czas śpi, budzi się na jedzenie,czasami poharcuje,pobawi się, dużo obserwuje, jednak większośc czasu to u niego sen i to taki mocny. Czy to normalne?

Gość zależy od charakteru kotka

Gość ewaaaaka
zazwyczaj tak jest. to mały kotek, może jeszce tęskinić za mamą. trzeba mu dać więcej czasu, żeby mógł się dostosować.

Gość catsi
no właśnie:( do tego dostał antybiotyk na koci katar-ma katar wodnisty z nosa, trochę zaropiałe oczy i kicha 2003 razy dziennie. Czy istnieje jednak możłiwośc że to zwykłe przeziębienie (jakieś przewianie) a lekarz od razu uznał to za KK??

jak najbardziej normalne. gdyby nie miał ochoty na zabawy tyo powinnaś sie martwić. 7tygodni to jeszcze maluszek jest. poczekaj jeszcze troche, to będziesz tęsknić za tym jego spaniem ;) kot, tak mniej wiecej do 1. roku życia to jest wulkan, jest wszędzie (a najlepiej na wysokościach ;) )

Gość catsi
ale właśnie on w sumie bawi się mało, przeważnie jak nie śpi to je albo miałczy strasznie do mnie i wchodzi mi na kolana i wtula się we mnie, wchodzi mi na łóżko lub prosi bym go wzięła na ręce gdy stoję....

Gość marcysiankaaa
antybiotyk mógł trochę kotka osłabić. To rzeczywiscie mógł być koci katar, lepiej dmuchać na zimne.

Gość mattta
a moj kotek sie nie wyleczyl:(( weterynarz nie rozpoznal w pore tej choroby i kotek teraz nie widzi na jedno oko i ma chroniczny katar:(

Gość swinkowaaaaa
francunia spala non-stop , pozniej przez rok niemal wcale - tylko bawic sie chciala , teraz albo spi, albo je, albo mnie denerwuje :)

nie martw się - z kociakami jest jak z dziećmi - małe dużo śpią, potem brykają, a potem dorastają i muszą się \"wyszumieć\". Moja 7-letnia kotka zachowuje się już jak staruszka - wyleguje się w ciepłych miejscach i trudno ją przegonić z kolan :)

Gość to normalne
7 tygodniowy malec powinien byc z matka, poniewa zjej nie ma to lgnie do ciebie, a co do kociego kataru to dobrze ze dostal antybiotyki, jest w takim wieku ze nawet zwykle przeziebienie byloby niezbezpieczne wiec oslonowo antyb sa dobre choc to zapewne wlasnie kk, jak je to nie masz sie czym martwic, niech je i spi to bedzie szybko nabieral sil

Gość moj ma juz ponad
2 lata i glownie spi. w ogole dziwny kot z niego, przyblakal sie, niestety mam nie zgodzila sie go wziac (przez kilka dni zcatowal pod naszymi drzwiami), w koncu wzial go sasiad...a ten i tak fruuu i pod nasze drzwi. no i teraz jest z nami ;) glownie spi, wychodzi na dwor jak glupi, czasamiw ciagu godziny potrafi 10 razy wychodzic i wracac....czasami mu sie ubzdura, ze chce na dwor o 2 w nocy i wierzcie, ze potrafi sie o to upomiec :o o dziwo kuweta dla niego nie istnieje (nie wiemy kto go wczesniej mial, byl zadbany, jednak bez obrozy)...siusiu robi poza domem i na nic zdaly sie rpoby nauki, jak juz musi w domu to...idzie pod prysznic :D ale zdarzylo sie raptem kilka razy. jest uparty w swoim spaniu, wuielbia spac na kolanach, w ogole byc przytulonym...czasami jak siedze przed kompem przychodzi....ja go klade na lozko a on fruu ponownie i tak sie bawimy p[rzez kwadrans az przegrywam :P kocha byc noszonym na rekach...nawet jak spi i przebudzi sie a ty bedziesz obok to paskudnie mauczy, dopoki go na rece nie wezmiesz...a na nich zasypia :) to co mnie najbardziej dzwilo to fakt, ze podczas zabawy nigdy nie wyciaga pazurkow (ocvzyiwscie zabawki sieka na kawalki, ale czlowieka nie podrapie) :D