Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi2552

SIEMIERADZKIEGO CZY ZEROMSKI-KRAKOW

Polecane posty

Gość megi2552
Ja w tamtym roku lezalam na Siemieradzkiego i bardzo mi pomogli. Chyba teraz jak bede w Polsce to podjade tam i pogadam z lekarzami. Czy moge tak normalnie przyjsc z ulicy i ogladnac porodowke? Zastanawiam sie czy jest tam mozliwosc porodu w wodzie.

Gość megi2552
Moze ktos cos jeszcze dopisze? 🌼

Czesc Dziewczyny!!! W zeszlym tygodniu wrocilam z Krakowa i zdecydowalam sie. Stawiam na Siemieradzkiego. Napisze Wam po wszystkim jak bylo. Pozdrawiam!!!!

Gość ILONA 18
JA MAM MIEC CC I NIE WIEM W KRORYM SZPITALU RODZIC:(:(

Kolezanka pare dni temu urodzila w Zeromskim i bardzo sobie chwali. Ja mam lekarza prowadzacego z Siemieradzkiego dlatego zdecydowalam sie na ten szpital.

Gość taaaka jedna babka jestem
Witajcie:) Megi, jesteś moją rówieśniczką i nasze Maluszki będą w podobnym wieku. Ja mam termin na grudzień i też jestem z Krakowa. Niestety jeszcze się nie zdecydowałam. Mój lekarz prowadzący pracuje na Kopernika. O tym szpitalu krążą bardzo skrajne opinie. Zapisałam się do szkoły rodzenia w Ujastku, zastanawiałam się też nad Siemiradzkim i Żeromskim. Co do Żeromskiego jest jedna rzecz na minus. NIe wiem, jak będę wytrzymywać poród, a tam nie ma szans na znieczulenie.... Szczerze mówiąc zastanawiam się też bardzo poważnie nad kliniką w Niepołomicach, która co prawda nie ma umowy z NFZ, ale przecież nie rodzi się bez przerwy, a zdrowie nie ma ceny. Znam opinię kobiety, która tam rodziła i była zachwycona. Podobno pracują tam bardzo dobrzy lekarze. Wybieram się tam zobaczyć i przejść się na wizytę do jednego z tych lekarzy, jak będę coś więcej wiedzieć to napiszę. Szczerze mówiąc najbardziej w polskim systemie nie podoba mi się to, że u nas nie ma ciągłości opieki nad ciężarną i opieki okołoporodowej. Myślę, że gdyby mój lekarz mógł mi towarzyszyć przy porodzie bez strachu, że ktoś go posądzi o to, że przyjął łapówkę, to może zdecydowałabym się też na Kopernika. NIestety to, że trafia się na lekarza przypadkowego, myślę, że rodzi dodatkowy stres. Acha, co do porodów w wodzie. Napewno można rodzić w wodzie w Krakowie na Ujastku i w Niepołomicach. Wiem, że jeszcze w jednym szpitalu, ale nie pamiętam, czy na Siemiradzkiego, czy w Żeromskim. Pozdrawiam

Witam i gratuluje, ze nosisz Bobaska pod serduszkiem. Odezwij sie do Nas na topiku ciezarne krakowianki. Zapraszam!!! Pozdrawiam!!!

Hej.Ja rodziłam 3h i 25 minut.Mialam prowokacje, byłam 4 dni po terminie.Dla mnie były to ogromne męczarnie, ale dzięki mojemu lekarzowi wszystko było ok.Powiem Ci,że sama na poczatku bardzo sie bałam,niewyobrażałam sobie dnia w którym zaczne rodzić, naprawde dwa tygodnie przed terminem byłam tak wystraszona,że bałam się nawet z domu wychodzić.Z perspektywy czasu i przebytego porodu śmiać mi się teraz chce jak ja to sobie wszystko wyobrażałam.Myślałam,ze nie poradze sobie z maluszkiem.Powiem Ci moja kovhaniutka,że nie ma się co bać...Wszystkie musimy to przeżyc.O takim bólu zawsze szybko sie zapomina..Najważniejsze byś miała bardzo dobrą opiekę lekarza .W miom przypadku tak było , rodziłam na siemieradzkiego i polecam Ci go w 100% Jeżeli któryś lekarz z tego szpitala powadzi ciąże to nie zastanawiaj się nad wyborem pomiędzy innym szpitalem...Pogadaj z lekarzem prowadzącym o porodzie.Ja cała ciąze chodziłam tam do przychodni i potem dogadałam się z lekarzem aby był przy moim porodzie.

Dziekuje Ci bardzo za Twoj wpis. Jestem juz zdecydowana na 100%, ze bedzie to Siemieradzki. Pani Spaczynska prowadzi moja ciaze i pracuje wlasnie w tym szpitalu. Mam tylko nadzieje, ze uda mi sie uniknac cesarki. Wole juz rodzic normalnie. Tylko, ze moj Synus uwielbia siedziec w mojej miednicy czyli ulozenie miednicowe. Jezeli sie kolezka nie podniesie to czeka mnie cesarka. Kazala mi duzo lerzec i odpoczywac. Zobaczymy co bedzie pozniej. Pozdrawiam!!!

Dopiszcie jeszcze cos dziewczyny. Moze przezycia z wlasnych porodow. Dziekuje i pozdrawiam!!!