Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aboabo

ginekolog-darmowa cytologia, pytanie

Polecane posty

Gość aboabo

mam iść na cytologię (tą darmową co przysługuje babkom po którymś tam roku życia). czy jak przyjdę na to darmowe badanie to jakie są szanse że jak poproszę babkę żeby mi wypisała receptę na tabletki antykoncepcyjne (nigdy nie brałam, jestem zdrowa) to mi wypisze jakieś od ręki (bez płacenia za wizyte, no bo niby przyszłam na tą darmową cyto tylko). Co jej powiedzieć żeby była największa szansa żebym dostała te hormony, że mój gin jest na urlopie czy coś innego. Plizka powiedzcie

to zależy - czy będzie wymaz brał lekarz w gabinecie (wtedy sądzę ze może przepisać bezproblemowo) czy pani laborantka (która recepty wystawić nie może)

a jest coś takiego jak bezpłatna cyto u płatnego gina? nie słyszałam do tej pory (tzn zawsze była bezpłatna na rejonie i płatna u prywatnego)

Gość aboabo
hejka, dzięki za odpowiedz :) z tego co wiem od 25 bądz 30 rż przysługuje bezpłatna cyto, do mnie przyszedł poprostu list i napisane jest jak wół że bezpłatne. podali też listę placówek gdzie można przyjść:) pozdrawiam

Gość aboabo
ze strony http://www.nfz.gov.pl/profilaktyka/2.php Jeśli kobieta nie mieści się w grupie wiekowej od 25 do 59 lat może skorzystać z bezpłatnej cytologii w ramach ubezpieczenia w NFZ. W tym celu powinna się zgłosić do lekarza specjalisty, który wyda skierowanie na badanie.

Gość pomyłka sorry
Do kogo jest skierowany Program? Do wszystkich ubezpieczonych kobiet w wieku od 25 do 59 lat, które w ciągu ostatnich trzech lat nie miały wykonywanego badania cytologicznego.

to cyto jest na kasę chorych (albo w placówkach publicznych albo w prywatnych z podpisanymi kontraktami z NFZ) zrób koniecznie prywatnie to ok 30 zł kosztuje

Gość u mnie cytologia u prywatnego
ginekologa kosztuje 10 zł.

Gość agusia58887
Mam 12 lat , i chciała bym schudnąć w udach i w bokach.mam wzrost 1.62 cm , a waże 72.jak szybko schudną ?