Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana_

Czy ktos moze mi POMOC zmienic siebie???

Polecane posty

Gość zalamana_

Wiec problem polega na tym, ze jestem bardzo niesmiala, wstydliwa niemal caly czas sie stresuje, co powoduje ze nad soba nie umie zapanowac, w szkole jesli cos czytam na glos przy calej kl to czytam bardzo szybko, cicho, zjadam literki wtedy slowa wychodza komicznie co chwile sie zacinam, nawet nie umie zlapac oddechu, przy odpowiedzi to samo, nie umie dobrac slow, wtedy zdania sa smieszne wychodze na straszna idiotke mimo ze wiem co bym chciala powiedziec nie mowie tego tak wlasnie jakbym chiala, bo jak sie stresuje to nie potrafie wszystkie slowa wypadaja mi z glowy, a jak strzele jakas gafe to dopiero, potrafie sie wtedy zamknac i nic juz nie powiedziec. Zawsze odpowiadam polslowkami, mimo ze mam wlasne zdanie nie potrafie tego powiedziec. Jak widac moim problemem jest porazajacy stres z ktorym za nic nie umie sobie poradzic od dawna juz probuje sie jakos przelamac ale to na nic. Moze jest na to jakis bardziej skuteczny sposob??? POMOZCIE nie chce byc dalej jednym wielkim zerem :(

Gość kozakijdbfj
idź do psychologa

Gość zalamana_
nie mam na to pieniedzy

Gość gfdgfd
idz do psychiatry.

Gość kozakijdbfj
jak pojdziesz z nfzu to nie zaplacisz

Gość krk 45
a masz rodzienstwo?

Gość gfdgfd
wypij kilka piw na rozluznienie

Gość zalamana_
mam siostre i brata

Gość zalamana_
:(

Gość krk 45
jedyne co ci moze pomóc to kontak z znajomymi, musisz z nimi duzo przebywac rozmawiac, jezeli masz przyjaciólke to otwórz sie przed nia, masz rodzenstwo to juz masz jakis kontak, chodz na imprezy i baw sie z innymi, moze to głupie ale alkohol pomaga stajesz sie wtedy bardziej rozgadania nie mówie w duzych ilosciach ale umiarkowanie, moja kumpela była taka kujonka ze nikt ja nie lubiał przyszła na półmetek opiła sie swietnie sie bawiła i została bohaterka imprezy,

Gość zalamana_
alkohol pomaga ale przeciez nie moge caly czas pic, przebywam ze znajomymi ale zazwyczaj sie nie odzwam, nie wiem czemu nie umie sie przelamac poprostu nie umie tyle razy juz probowalam... ale nic nie wychodzi