Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poród a żylaki

Poród a żylaki

Polecane posty

Gość Poród a żylaki

Dziewczyny mam takie pytanie do osób które były w podobnej sytuacji, lub cokolwiek wiedzą na ten temat. Jestem w 8 tygodniu ciąży, mam 30 lat, rok temu miałam operacyjnie wycinane żylaki z obu nóg od pachwin do kostek. Lekarz (który usuwał żylaki) powiedział mi, że po takiej operacji raczej będę musiała mieć CC, bo moje krążenie nie jest prawidłowe (stąd żylaki). Jestem dopiero 8 tygodniu, jestem szczupła a nogi puchną mi już strasznie, zauważyłam że już pojawiają mi się widoczne nowe żylaki. Ginekolog u którego byłam (ale to nie on będzie prowadził moją ciąże) powiedział że wycięte żylaki nie są powodem do CC. Wiecie może jak jedno ma się do drugiego??

Gość Poród a żylaki
podnoszę

Na pewno to ma jedno do drugiego, że te zaostrzone puchnięcie nóg itd., jest wynikiem zmian hormonalnych w czasie ciąży oraz obciążenia krążenia. Jeżeli masz takie problemy, to nie chcę Cię martwić, ale po porodzie praktycznie na bank będziesz miała hemoroidy:O No i niestety po ciązy czeka Cię nowa operacja, bo ciążą fatalnie wpływa na układ żylny kobiet, nawet zdrowych. Nie dziwię się, ze ginekolog Cię zbył- bo on się- za przeproszeniem- zajmuje cipą. taka jest jego filozofia. I nie interesuje go, co się po ciąży stanie z Tobą. A to nie jest normalne. Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza.

teraz to pikuś - ale pod koniec takie żylaki mogą zagrażać twojemu zdrowiu jeśli będziesz miała poród naturalny albo zmień lekarza albo skonsultuj to z lekarzem od żylaków i w razie czego weź od niego zaświadczenie o wskazaniu do cc

Gość Poród a żylaki
dzięki dziewczyny, boję się rówież właśnie tych hemoroidów bo skłonności mam, no i tak bardzo się boję ze potem znów będę musiała mieć operację usunięcia żylaków. No i żeby z dzieckiem wszystko dobrze było... Tak chciałam tego dziecka a teraz tak się boję, bo ja nie tylko w nocy mam opuchnięte nogi ale już budze się z opuchniętymi Operację usunięcia żylaków miałam w Polsce ale rodzić będę we włoszech (tam mieszkam), muszę wypytać teściową jak to może być, bo ona też ma mi w swojej miejscowości lekarza prowadzącego znaleść. Teraz jestem w polsce, więc chyba wybiorę się do lekarza który operował mi nogi a potem we włoszech do ginia Az się boję :/