Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niuniania23

piersi

Polecane posty

Gość niuniania23

mam ogromne piersi... nr D75... a mam dopiero 23 lata;/ chciałabym schudnąć bo liczę na to ze i biust trochę mi zmaleje... czy to prawda?

Gość Shilpa
Ja zeszłam z miseczki C do A i jestem bardzo zadowolona. Ale chudłam dość wolno i biust nie "oklapł". Ale świat jest dziwny - dziewczyny z duym biustem chcą mieć mniejszy, a te z małym zazdroszczą tym z dużym ;) Pozdrawiam :)

Gość niuniania23
a jak schudłąś? ja moge chudnąć wolno mi to nie przeszkadza;) oby tylko zmiejszyc rozmiar miseczki...

Gość przeciez 75
D nie jest duzym biustem. chyba ze zle mierzysz go i masz numer wiekszy.

Wymiary na 75D to 80-85 cm pod biustem, mierzone ściśle i na wydechu oraz 93-95 cm w biuście. Ni czorta z tego nic dużego nie wychodzi :P Lepiej się wymierz porządnie i zajrzyj na forum z mojej sygnaturki (biuściaste), bo idę o zakład, że jak 80% kobiet masz źle dobrany biustonosz ;)

Gość ach dobrze mam dobrany
ale co z tygeo... nie chodzi o to;P pytam tylko czy jeśli schudnę to schudnie mi tez biust? i jakie ćwiczenia polecacie na to by zachował się kształt a nie zwisały... heh szczerze mówiąc by nabralykształtu bo już zwisają;/

to skoro ja mam na wydechu pod biustem 73 a w biuscie 95 to jaki mam rozmiar ?? bo nosze 75 C albo D

Gość DO BEST BRA
a ty co masz pewnie male cycki i jej zazdroscisz 77 D to duzy biust a ty sie puknij

Gość autorka topicu piersi
ach kochana... nie ma czego zazdrościć;) mam spory biust i robię wszystko by spaść o rozmiar... tylko jak? poradźcie;)**

Gość D75 to ogromne balony
współczuje:(

ja mam dosyc duze piersi i sie ciesze i boje sie ze przez diete bede miala mniejsze...

Gość DOmkjikllll
N apewno jesli schudniesz to zmiejsza ci sie obwody ja zgubialm 10 kg w 3 miesiace i biust mam mniejszy i pod biustem

Gość autorka t
a jak schudłaś? ja jadę na sylwka prawdopodobnie do irlandii.. i mam nadzieje że do tego czasu trochę opadnie...;p

Gość dfhfhdhdrh
best_bra -rozmiar 75 D oznacza ze pod biustem masz 75cm!!! to chyba logiczne nie?

Gość dfhfhdhdrh
:) mi tylko chodzilo o wypowiedz best_bra - "Wymiary na 75D to 80-85 cm pod biustem" troche bez sensu.

best_bra ja mam pod biustem 85 a w biescie 91 i jakos mam miseczka A ewentualnie male B i gdzie tu mowic o D te sa bardzo duze...

Gość z drugiej strony to wygląda ta
sorry, ael 75D nie jest ogromnym biustem. owszem, dośc spory, ale nie jakoś bardzo duży. "Ja zeszłam z miseczki C do A i jestem bardzo zadowolona"- hmmm... dziwne to trochę, C to idealny rozmiar miseczki. jak można chcieć go zmniejszyć do A? No ale widocznie można

Jak juz piisalam mam pod 85 ale kupuje 75lub 80 bo jak stanik jest wiekszy pod biustem to jakos miseczka odrazu tez jest wieksza, wiec staniki mnie troche niektore cisna ale przynajmniej nie topia sie w miseczce.....

Do kogoś tam: tak, mam małe piersi: noszę 70D/65F (wymiary 76-77/91). Więc nie mam czego zazdrościć, bo ona nie ma wiele większych. Do czitaaaa: wychodz Ci 70G w Triumphie, 70F w Melissie i 70E w markach angielskich (patrz Bellissima) i polskim Avocado. dfhfhdhdrh, zajrzyj na wzmiankowane forum oraz tu: http://tnij.org/ab2b Fajnie by było, gdyby było jak piszesz – niestety, producenci nie uwzględniają w tabelkach ani naszej ściśliwości (im więcej mamy tłuszczyku na żebrach, tym ciaśniejszego stanika musimy szukać), ani rozciągliwości biustonoszy. A poza tym większość z premedytacją pisze bzdurne tabelki zalecające dziewczynie mającej 68 cm pod biustem nosić stanik 70 (absurd kompletny, to ma być biustoNOSZ a nie sutkozasłaniacz). I jeszcze obejrzyj tu, zobacz jak się mają tabelki do rzeczywistości: http://tnij.org/ab2d Kotki dwa, widzisz, wchodzisz spokojnie w 75, więc szukaj 75B/C (jesteś na granicy miseczek). Możliwe, że jesteś tak „ściśliwa” jak ta dziewczyna z linka powyżej, i może w 70D/E też się zapniesz. I oczywiście, że przy większym obwodzie miseczka jest większa, to normalne: uniwersalna, jedna miseczka A, C, D etc. nie istnieje - jest ona wyliczana od OBWODU STANIKA, więc im większy obwód tym będzie większa. Można porównać w sklepie np. 70B, 80B, 90B by się przekonać, że "B" nic nie znaczy. A wszystkim wierzącym, że literka cokowlwiek mówi o biuśćie, że de to duuuuże, a E to o matkoicórko, polecam lekturę: http://tnij.org/stanikomania Do obejrzenia « gigantyczne » biusty z literkami FF, GG, czy J.

Gość dfhfhdhdrh
no, super ta tabelka, tylko ja mam rozmiar B.:P

Gość a powiedz mi
best_bra jaki ja powinnam nosic rozmiar stanika pod biustem mam 70 a w biuscie 84

Gość dfhfhdhdrh
75B - tak pisze na staniku. taki rozmiar kupuje. czasem nawet nie przymierzam i zawsze jest dobry.

dfhfhdhdrh, też kiedyś taki i tak kupowałam, i byłam pewna że jest dobry. I może był, ale jak teraz mam idealne to do tylko \"dobrego\" nie wrócę :P Przy wymiarach 70/84 radzę zacząć od 65D, a jeśli pod biustem nie zmierzyłaś się masakrycznie ciasno (a tak trzeba ;) ) to może i 60E niezawadziłoby przymierzyć (w rozmiarówce angielskiej to 30D i 28E - a Ty powinnaś właśnie anglików szukać, ewentualnie Avodaco z obwodu 65 - 60 jeszcze nie robią)

Gość autorka topicu heh
ej... hehe;D czy ja pytałąm jaki mam stanik nosić? chcę aby zmniejszyły mi się piersi... i tyle;) wzięłam się ostro za diete i mam nadzieję ze to zadziaął;)

Gość memooriesss
;o no nie:D chcesz schudnąć z biustu? Napewno masz piękny biust!! ja też miałam miseczkę D. Schudłam i biust także zmalał. :( chciała bym żeby wrócił :)

Gość Truttstsa
a ja bylam kiedys gruba z wielkimi balonami a teraz jestem drobniutka ksieżniczką z pieknym biuścikiem :) :D