Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corobic_poradzcie

boje się iść na tą 18stkę

Polecane posty

Gość corobic_poradzcie

Poradźcie! MAm kupelę. Fajną, sympatyczną, tylko że jest chora(opóźniona w rozwoju). Nikt za nią nie przepada, ja i moja kumpela jesteśmy jej jedynymi przyjaciółkami. Ta dziewczyna strasznie śmierdzi, nie myje się, przez 2 tyg. potrafi nosci ten sam t-shirt i skarpetki... iz tym nic nie da się zrobić, po prostu takie zaburzenie. Jej ojciec jest alkoholikiem, nigdy nie widziałąm go trzeźwego. Na dodatek mają psa jakiejś groźnej rasy chyba mieszanka pitbulla z czymś. I ona robi za 2 tyg. 18stkę. I nas zaprosiła. Trajkocze o tym od miesiąca, więc się zgodziłam, lubię ją i żal mi jej. Ale boję się tam iść - że się czymś zarażę typu wszy, glista ludzka, że jej ojciec będzie w domu pijany i agresywny, że jej pies na mnie skoczy... Od razu mówię, ze nie ma szans żeby ona tę 18stkę zrobiła poza domem. Co radzicie?

Gość huj89k
jesli sie z nia kolegujesz to powiedz jej zeby sie myla wtedy bedzie taka swiezutka

Gość jakkakaka
idz bo bedzie jej przykro, kupcie jakis fajny zestaw do kapieli, zel czy cos, powiedz,z e super promocja byla i tez uzywasz,z eby glupio nie wyszlo

Rzeczywiście słaba sytuacja, ale wiesz co może tak... zabawić sie z nią, no wiesz wy jako jej przyjaciółki możecie zaproponować jej ze \"zrobicie ja na bóstwo\" najpierw kąpiel , potem jakiś makijaż ciuch. dacie rade. oczywiście później bedziecie tak zachwycone jej nowym wyglądem, moze ona również :), no cóż na ojca to chyba niewiele możecie poradzić bo rozumiem ze mogłaby sie poczuć urażona gdybyście coś na jego temat zaczęły jej mówić, po prostu obserwujcie sytuacje i jak zauważycie coś niepokojącego to wyjdźcie, może uda sie przenieść imprezkę gdzieś indziej, a pieska poproście by na czas waszej obecności zamknęła w innym pokoju, bo np. macie uraz po jakimś niemiłym zdarzeniu z rej rasy zwierzakiem, powinna zrozumieć, napewno będzie super zabawa :) trzymam kciuki 🌼

Nigdy nie poszłabym w miejsce którego się boję! Nawet jeśli jest to 18 koleżanki. I to, że ona śmierdzi, jest tu najmniejszym problemem. A niech ojciec będzie ciut bardziej pijany niż zwykle? Da Wam wszystkim w twarz i tyle będzie imprezy. A niech to jeszcze psa rozdrażni? Dziewczyno, nie wyjdziesz... Uciekaj stamtąd... Możesz np. symulować chorobę na 2 dni przed, albo wymyśleć coś typu że Cię rodzice nie puszczą, masz szlaban czy takie tam... Twoje bezpieczeństwo jest najważniejsze!!!

Gość corobic_poradzcie
dzieki za rady, rpzemyuślę to jeszvcze , dam znać co zdecydowałam

Gość corobic_poradzcie
Hej. 18stka odbyła się disiaj. W sumie jeszcze trwa, ale ja musiałam wyjść, bo jestem chora ;p No więc tak: było nas: ja , moja przyjaciółka, nasza 12letnia sąsiadka, nasza 10letnia sąsiadka, jubilatka, jej siostra, jej brat i jej koleżanka z klasy. Ojca i psa w domu nie było. Wszystko było przyjemnie, jedzenie dobre, atmosfera fajna. O 18 przyszedł ojciec z psem, więc wyszłam, choć i tak miałam iśc, bo mam gorączkę. Czyli nie było tak źle . Dzięki za rady. Aha. Kupiłyśmy jej żel pod prysznic, dezodorant, pamiętnik , świeczki, kolczyki. Jak wyjęła żel zapytał " co to jest". Nasza kumpela mówi " też jej chciałąm kupić, ale jej siostra powiedziałą mi że ona i tak nie będzie używać" lol zapadła niezręczna cisza.

Gość marceliona
buhahaha ale mnie rozwalilo to ze ona i tak nie bedzie uzywac