malutka3693 0 Napisano Wrzesień 21, 2007 Dobry wieczór kobietki . Ostatnio byłam u gina na tzw. TV-USG i wykrył u mnie cyste... :( ehh i lekarz umówił mnie juz na operacyjne usunięcie tego. Chciałabym się dowiedzieć : - jak ten zabieg bedzie wyglądał - czy będzie on pod pełnym znieczuleniem czy tylko miejscowym - Czy będe miała duże i trwałe te blizny po nacięciech ( bo sa aż 3 ) - ile czasu po zabiegu nie bedę się mogła kochać z moim chłopakiem - czy po operacjii bardzo boli macica albo blizny - w przyszłym tygodniu miałam jechac w góry czy mogę tak po operacjii ( mam ją we wtorek) tak chodzić po górach ? Dziękuje za wszelkie informacje pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka3693 0 Napisano Wrzesień 22, 2007 podnosze bo to dla mnie bardzo ważne ...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka3693 0 Napisano Wrzesień 22, 2007 ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość okok Napisano Wrzesień 22, 2007 nie martw sie, blizny sa prawie nie widoczne, jesli chodzi o wspolzycie zapytaj lekarza on powie Ci najlepiej, zabieg jest wykonywany pod narkoza, nic nie powinno Cie bolec jedynie masz uczucie ze brzuch masz jak balon bo laparoskopowo to jest tak ze brzuch Ci "unosza" do gory :) watpie zebys miala sily jechac w gory. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość robik-a Napisano Wrzesień 22, 2007 napewno nie powinnas jechac w te gory po kazdym tego typu zabiegu trzeba sie oszczedzac ,nie dziwigac przez kilka tygodni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka3693 0 Napisano Wrzesień 22, 2007 Dziekuje za informacje... muszę przyznac że to nie moja pierwsza operacja ( tamte byly bardziej skompliwowane ale nie związane z tak kobiecymi sprawami ) dlatego bardzo się boje ... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość okok Napisano Wrzesień 22, 2007 nie martw sie, laparoskopia jest lepsza niz tradycyjne ciecie, ale ja na Twoim miejscu nie wybralabym sie w gory, bedziesz oslabiona ja mysle ze 2 tyg. i bedziez jak zdrowa nawet wczesniej, bo kazdy inaczej to przechodzi. ale tydzien na bank bedziesz odpoczywac i zbierac sily. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka3693 0 Napisano Wrzesień 22, 2007 Dzięki okok :* pozdrawiam :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość okok Napisano Wrzesień 22, 2007 nie ma za co :) zdrowka zycze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach