Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiedy ....

Kiedy najwcześniej dzieci mogą zacząć chodzić?

Polecane posty

Gość Kiedy ....

Moja córa ma 8 miesięcy i tydzień i już za 1rączkę ładnie chodzi , czy to nie za wcześnie dla bioderek??????????????

moja córka za kilka dni kończy 6 mscy, kilka dni temu zaczęła stawać - byliśmy u ortopedy, zapytać czy może, bo mała w ogóle miała problem z bioderkami, nosiła frejkę, ortopeda powiedział nam, że jeżeli dziecko samo zaczyna siadać czy chodzić, to jest na to gotowe ... ale jak masz jakieś wątpliwości, no to można wybrać się do ortopedy ale powiem Ci, że ja znam jeszcze 2 lub 3 osoby, których dzieci zaczęły chodzić w podobnym wieku jak Twoja córka :)

Moja mała sama chodzi ( i naprawdę rzadko traci równowagę) odkąd skończyła 9mies. 10 dni , pediatra powiedział ze to normalne - jego syn zaczął chodzić jak miał 8,5 mies. Pedagog- hej!!!

justaaa, moja mała łapie się mojego laptopa jak go mam na kolanach i staje przy nim :P w łóżeczku, jak łapie sie szczebelek, to tylko klęka ... ale ją jakoś ciągnie to komputerów, komórek, aparatów i takich dziwnych rzeczy, jak raczkuje, to też chętniej do tego niż do zabawek; a co do siedzenia, to tak, siedzi już

Moa biegala w łóżeczku i przy kanapach jak miala trochę ponad 6 m-cy, a samodzielnie jak 8,5. Nie chodzila tylko od razu biegała :D. Teraz ma 15 lat i trenuje lekkoatletykę, właśnie pojechała na wojewódźkie zawody. Nie masz co się martwić,rośnie przyszły sportowiec :D