Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła blondi

Jaka farba BLOND do brązowych włosów?

Polecane posty

Gość przyszła blondi

Chcę ufarbować włosy na słoneczny blond. Możecie mi polecić jakąś dobrą farbę nadającą się do włosów brązowych po farbowaniu?? Jestem typową szatynką – mój naturalny kolor to jasny brąz wpadający w popielaty, z naturalnymi blond pasemkami. 2 miesiące temu farbowałam włosy farbą Garnier Kolor Naturals odcień 5 jasny brąz(różnica między farbą a naturalnym kolorem była bardzo nieznaczna). Teraz kolor jest już bardzo ‘sprany’ i mam na głowie coś jakby jasny kasztan i kilka rudych i blond pasemek. Ta farba była z utleniaczem i widzę że włosy po farbowaniu mam sporo jaśniejsze od odrostów. Teraz szukam farby, która w domowych warunkach ufarbuje moje włosy i nie zrobi mi marchewki ani kurczaka na głowie. Wiem, że nie wszystkie farby nadają się do włosów ciemniejszych niż ciemny blond. Dzisiaj w sklepie oglądałam różne farby i te które wydały mi się najbardziej odpowiednie to: Garnier Nutrise odcienie 89 i 90 Garnier 100% Kolor Schwartzkopf Kolor XXL Wszystkie te farby nadaja się do jasnego, a nawet chyba średniego brązu i kolor prezentowany na odwrocie opakowania wychodzi bardzo zachęcająco. Jednak wiem, że kolor nie zawsze wychodzi tak jak na opakowaniu. Dlatego mam pytanie, co myślicie o tych farbach? Czy któraś z was farbowała włosy na blond tymi farbami?(z zastrzeżeniem, że jest sztynką) Może możecie mi polecić jakąś farbę, która dobrze rozjaśni brązowe włosy na kolor zbliżony do słonecznego blondu? Dzięki serdeczne za poradę

Gość przyszła blondi
Doradźcie błagam!

Gość przyszła blondi
podtrzymuję. Może znacie jakiś szampon, który usuwa resztki starej farby? Słyszałam, że są takie.

Gość hmmmmm a hmmmmm
taki szampon to szampon peelingujący, chyba tylko do kupienia w salonach fryzjerskich bo to profesjonalny kosmetyk

Gość przyszła blondi
wznawiam temat.

Gość przygoda_
idz do fryzjera, bo sobie zepsujesz włosy, dla ciemnych to szok farbowanie na blond, a fryzjer przynajmniej nałoży dobre odżywki no i kolor będziesz miała jak należy. No chyba że chcesz wyglądac jak te tlenione wyskubane blondyny, których tak wiele na ulichach?

Gość ja mam blond a mialam braz
wellaton najlepsza, ten jasy popielaty blond, z broznu wyjdzie Ci sliczny blond, ja mialam ciemny braz a mam blondzik sliczny, po te farbie, kazdy sie zachwyca moim kolorem wlosow , a wellaton to dobra marka bo nie niszczy wlaosow , nie kkupuj palett bo po tym jest siano

Gość przyszła blondi
Wiesz, na farbowanie w salonie szkoda mi kasy. Poza tym, oni tam mówią, że mają swoje farby. Nie wiem jakie. Nie ufam im. Moja koleżanka ufarbowała się w salonie farbą Matrix (podobno najlepsza) na kasztanowo i już po tygodniu miała włosy spłowiałe na czubku głowy, koloru jajecznicy. Poza tym, moje włosy nie są aż takie ciemne. Gdybym była brunetką, to co innego. Widzę wiele kobiet które mają farbowane włosy na blond i czarne odrosty. Czyli jakoś ufarbowały bez problemu.

Gość przyszła blondi
Do ja mam blond. Ale jaki kolor wychodzi? Platynowy? Bo ja nie wiem, czy będzie mi dobrze w platynowym. Miałam na mysli coś w rodzaju slonecznego blondu. Mam bladą cerę, w odcieniu kości słoniowej, czyli taką trochę żółtawą, albo żłotawą. Nie wiem, czy do takiego odcienia dobrać słoneczny czy platynowy blond?

racze ufarbowały z problemem...żadna farba nie rozjaśni od razu na kolor jasny bląd przy bardzo ciemnych włosach.Widocznie te panie najpierw użyły rozjaśniacza.

Gość przygoda_
Do takiego odcienia cery, (sama mam taki) najlepszy jest popielaty blond, taki zgaszony, raczej nie słoneczny. Ale farbuj jak uważasz.

Gość przyszła blondi
Dzięki za rady. Przygoda- Spróbuje popielaty blond. A może próbowałyście tych farb, które wymieniłam?

Gość lulagość
zadna farba w domowych warunkach nie rozjasni ladnie ciemnych wlosow do bladu z brazowych wlosow wyjda co najwyzej zolte lub wpadajace w rudy...efekt marny a rozjasniacza nie radze bo mozna pozbyc sie dlugiej czupryny takie drastyczne rozjasnianie to tylko pod okiem fryzjera niestety...

Gość gość
Colour b4 jest rewelacyjny..sciaga pigment z wlosow nie niszczac ich..stosowalam juz 2 razy i jestem zachwycona..nie trzeba rozjasniacza..kupilam ogolnie w uk ale moze na allegro cos sie znajdzie..takze pokecam;)

Gość gość
Musze dodac jeszcze ze jak sciagnelam tym kolor to od razu pomalowalam ..wlosy nie sa znuszczone..takze bardziej sie oplaca niz wydawanie kasy u fryzjerow ktorzy urzyja rozjasniacza aby zrobic dekoloryzacje

Gość gość
Patrzcie tutaj - https://www.pro-sprzet.pl/blog/?p=1279 Bardzo dobra jakość, kwestia taka, jaki dokładnie kolor jest do osiągnięcia, ale ogólnie - w przypadku koloryzacji ta jakość ma naprawdę kluczowe znaczenie. Chodzi przecież o uzyskany kolor i trwałość tego efektu.

Gość gość
nie zrobisz sama ładnego równego blondu na farbowanych włosach i to farbą z drogerii + zastanów się czy chcesz mieć blond włosy (które są martwymi włosami, łamią się), czy ładne brązowe

Gość Joanna

Każde włosy są martwe, nie ważne jaki maja kolor 😂😂 nie ma żywych włosów