Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krowka

Sterylizacja laktatora

Polecane posty

Gość Krowka

Jak wysterylizowac uzywany laktator bez sterylizatora ? Slyszalam o gotowaniu poszczegolnych czesci, ale jak to dokladnie zrobic ? Przeciez sa one wykonane z plastiku, nie rozpuszcza sie podczas gotowania ? To samo z butelkami ???? Prosze o podpowiedzi doswiadczone mamy, z gory dziekuje :) Milego wieczoru zycze :)

Gość Nie miałam sterylizatora
i zawsze laktator,smoki czy też butelki gotowałam w garnuszki tylko i wylącznie rpzeznaczony był do sterylizacji.Wystarczy gotować ok 5 minut by pozbyć się zarasków.Nigdy nic się nie stało :)

Gość Krowka
Dziekuje za odpowiedz. Moze ktos jeszcze sie wypowie ?

Gość Krowka
A to z doswiadczenia piszesz, o tym wkladaniu i wogole ?

Gość Krowka
Jezeli ktoras z mam - pomimo tych glupawo-smiesznych uwag podszywacza, ktory pewnie w tym momencie mysli, ze jest cool i jego pewnosc siebie, a takze ogolne postrzeganie siebie jako jednostki w spoleczenstwie wzroslo dwukrotnie, chcialaby sie w dalszym ciagu wypowiedziem na temat STERYLIZACJI LAKTATORA - to zapraszam i dziekuje za wszelkie rady.

rozkrec dokładnie na czesci kazda czesc umyj w wodzie z płynem do mycia naczyń a nastepnie wluż do garnka z woda i pogotuj przez kilka minut. potem wyjmij poczekaj az ostygnie, osusz doklądnie papierowym recznikiem albo poczekaj az samo wyschnie i skręc.

Nie rozumiem jaki jest zwiazek z zapytaniem o cos kogos, kto jest bardziej doswiadczony w danej dziedzinie niz ja z moim poczuciem wlasnej wartosci ? Ja - w przeciwienstwie do Ciebie Dear Podszywaczu - nikomu nie ublizam, nie wyzywam, nie uzywam jakis niestosownych wyrazow. Zadalam pytanie, a jezeli ty nie znasz na nie odpowiedzi i pomimo wszystko starasz sie wtracic swoje piec groszy , moze to swiadczyc o twoim niedowartosciowanie :(