Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blue gruszka

Czy kiedy sie bierze ślub w wieku 32 lat...

Polecane posty

Gość blue gruszka

to pasuje ciagle załozyc białą suknię i welon? Czy to nie troche w złym guście? Jak myslicie? Bardzo prosze o radę!

pewnie ze pasuje!! dla mnie wiek nie gra roli:) ja napewno nie zastanawiałabym sie:)

Gość Egwa
A ja mysle, ze nie pasuje... chyba, ze jestes 32 dziewicą, bo to własnie znamionuje biała suknia i welon ;). Za długo zwlekałaś z zamążpojsciem ...;)

a od kiedy to wszystkie panny młode ktore biora ślub w białej sukni sa dziewicami:? chyba 3/4 musialoby isc w innym kolorze do slubu

Gość Aneta Nowakk
Ja tez myśle, ze nie pasuje. Raczej jakiś skromny kostium ecru, ale nie baiła suknia, jak 20 latki...

Gość kobiety w widocznej ciazy
zakladaja biale suknie wiec nie widze powodu zebys ty nie miala zalozyc:) poza tym teraz nie przywiazuje sie wagi do takich rzeczy;)

Gość Egwa
Ale po prostu to nie pasuje 32 -letniej (wybacz porównanie) podstarzałej pannie. W ogóle ślub powinien być skromny i cichy i raczej obiad niz wesele po. To juz nie czas na huczne weselisko z rzucaniem welonem itp

moze od razu ma wziac slub w piwnicy? zeby nie bylo zbyt hucznie:O rozumowanie niektorych i to chore kierowanie sie wiekiem jest strasznie zacofane, to nie pasuje tamto, najwazniejsze zeby ten dzien byl najpiekniejszym a nie martwienie sie co pasuje a co nie

no chyba zartujesz ewa a to niby czemu? przeciez kobieta w wieku 32 lat jest mloda:O co ty w ogole wygadujesz-powinna zrobic slub i wesele takie jak jej sie podoba a nie przejmowac sie bzdurami przeciez teraz niejedna 40 latka wyglada mlodo:)

Gość blue gruszka
No ja mam własnei takie obawy, o jakich mówi Egwa. Że ludzie tak własnie bedą myslec, jesli zdecyduje sie na białą suknie, weselisko itp . A ja jestem za wrażliwska, zeby miec to co powiedzą w nosie i po prostu dobrze sie bawic.

To jest twój ślub i powinno być tak jak Ty chcesz. Chcesz białą suknię i welon to załóż i nie sugeruj się tymi głupimi złośliwymi komentarzami. Wiek nie gra tu żadnej roli. Dużo szczęścia życzę

Gość Aneta Nowakk
Zdania nie zmienię! To nie jest juz czas na udawanie płochej młódki w białej sukni, welonem i moze z ruta we włosach hehehe :):)

I gdzie my zyjemy.... skromny slub, obiad a nie wesele... ło matko i córko.. A co Cie obchodzi co lucie powiedzą???? Ciesz sie swoim dniej i kichaj n aopinie ludzi, Twój slub nie ich:P

blue-> nie świruj, nie patrz na to co powiedza ludzie a prawda jest taka ze jak beda chcieli sie doczepic to powod znajda, najwazniejsze jest to czego Ty chcesz a nie jakies chore zacofane myslenie:O

Gość agggi
skromny kostium w kolorze ecru? tylko to dla kobitki po 30?? żenująca wypowiedz... w jakich czasach my zyjemy?? no i chyba w ciemnogrodzie, jeżeli kobieta, która skończyła 30 lat nie może ubrać się do slubu w to co się jej podoba, w to, na co ma ochotę. ?Ja mam 29 lat i w przyszłym roku wychodze za mąż i w związku a tym nie moge zrobic wesela tylko skromny obiad? a może powinnam od razu ubrać się na czarno i urządzić stypę?

Gość lepiej mieć rute we włosach
niż plasteline w głowie

Gość monikac12
Uważam, że wiek nie ma tutaj znaczenia, a komentarze innych (że nie pasuje, że skromny kostium, że zwlekałaś z zamążpójściem)wynikają po prostu z zazdrości. Kobiecie 32 letniej jak najbardziej pasuje biała suknia, welon i wesele.

Chyba jesteście nienormalne :o oczywiście, że jeśli masz ochotę i podoba ci sie to to idź w białej sukni i welonie. Wiek nie ma nic do rzeczy. gdyby biały kolor miał oznaczać dziewictwo to 98% kobiet nie mogłoby go założyć. A tekst o kostiumie i skromnym obiedzie mnie dobił. Ja myślę, że to jak najlepszy wiek na ślub. Po co wychodzic za mąż jak sie ma 22? Zazwyczaj zawsze powodem jest ciąża. Po 30stce to dojrzali ludzie i wiedzą że tego chcą. macie poglądy jak na wsi zabitej dechami :O

Gość jogobella1
Wybaczcie, ale ile procent kobiet idacych do slubu w dzisiejszych czadsach jest dziewica?? 5%? Te ktore biora slub w wieku 19-23 to najczesciej wpadki i ida w bialej sukni z brzuchem(to jest dla mnie hipokryzja), te ktore wychodza za maz od 24-30 dziewicami na pewno nie sa, takze idac tym tokiem rozumowania zadna kobieta nie powinna ubierac bialej sukni. Chyba tylko w Polsce moherki moga powiedziec, ze 32 panna mloda jest podstarzala!! W bardziej rozwinietych krajach na zachodzie taki wiek to standard tylko nie w Polsce!

Gość Prrrawdziwy facet
Powinnaś być zadowolona, ze znalazłaś w tym wieku jakiegoś frajera, który Cie bierze, a do slubu iść nawet w worku, byle tylko sie odbył!!!!!

Gość marita32
Każdy wiek jest dobry na zamążpójście. Też nie rozumiem stwierdzenia, co ma suknia do wieku. I też mam 32 lata, a do ślubu mi nie spieszno. Większość z moich koleżanek zdecydowało się na późne zamążpójście. Moja była oddziałowa wyszła za mąż w wieku 35 lat. W białej sukni. Dziecko urodziła w wieku 37. To się nazywa dojrzałe macierzyństwo. I nie jestem babą jagą bez fachu, której nikt nie chce. Nikt nie wierzy w moje 32, najwyżej 26... Zakonserwowałam się :D Z moim narzeczonym jesteśmy ze sobą 6 lat. Po prostu jeszcze nie chcemy. Wiąże się to z pewnymi niedogodnościami. Mieszkamy w Anglii, cała rodzina w Polsce... Jeszcze trochę będą musieli zaczekać. Chociaż już naciskają, oj naciskają ;) Co do welonu to wydaje mi się, że wyszły z mody... Ja raczej się na welon nie zdecyduję. Dzieci? Też na razie nie chcę. Widziałam wystarczająco dużo dzieci umierających na raka na onkoligii dziecięcej, na ktorej pracowałam w Polsce. Skutecznie mnie to odstraszyło. Może kiedyś się przekonam, ale na pewno nie teraz... I co też mi powiesz, że jestem podstarzalą panną? Wydaje mi się, że jesteś bardzo samotną i zakompleksioną osobą i dlatego chcesz się tu dowartościować kosztem innych. Takim małym kopciuszkiem... Ale wiesz i ty masz szansę zaistnieć, nie jako kopciuch, ale jako OSOBOWOŚĆ !

Gość Mirek_Leszno
Zapewne wiekszosc ktore tak oczernia ta laske to gowniary, albo pokraki, ktore na 4 litery przyciagnely frajerow! Splodzic dziecko i hajtac sie bo trzeba. Tak najprosciej. Zadnej szkoly. Po prostu dziecioroby. Patologia. Ehhh

Gość jogobella1
W malych miasteczkach i na wsiach wartosc kobiety mierzy sie tym czy jest mezatka czy nie, takze dla takiej panny nawet 25latka jest podstarzala! Na szczescie nie mieszkam w Polsce i nie mam stycznosci z osobami o takich pogladach:O

Gość blue gruszka
Jestem zakompleksionym kopciuszkiem? Po czym wnioskujesz i jak śmiesz tak o mnei mówić! Nie masz pojecia o czym mówisz. Zapytałam tylko o kieckę, a ty na tej podstawie wystawiasz mi tu psychoanaliże! Sorry, ale nie wpieniłaś!

no nie przesadzaj jogobella;) co prawda ja mieszkam w sporym miescie ale nie zmienia to faktu ze mam na studiach osoby ktore sa ze wsi i jakos zadna z kobiet nie wyobraza sobie zeby wyjsc na maz przed 25 rokiem zycia;) ja nie zamierzam w ogole-wole zyc na kocia lape:P

moim skromnym zdaniem pasuje :) nawet niedawno bylam na takim slubie co panna mloda miala 35 lat jej maz 37. Miala piekną biala suknie (z welonu zrezygnowala, bo stwierdzila, ze zepsuje jej fryz) a pozniej byla dluga zabawa, weselich jakich malo poprawiny 3- dniowe ale oczywiscie zrób jak uwazasz :)

Gość gruszko jak najbardziej pasuje
dlaczego masz odmówić sobie kiecki i wesela w tak ważnym dniu? te wszystkie teksty o kostiumach i obiedzie, może od razu o żałobnym kirze :O padają zapewne od dziewcząt które musiały wyjść za mąż jak najszybciej, zanim brzuch urośnie niczego sobie nie odmawiaj, to jest Wasz dzień, Wasza radość i Wasza pompa, żadnej piwnicy, jak się weselić to z hukiem! dużo szczęścia życzę

Gość ja mam male pytanie
...DO AUTORKI TOPIKU...- a co wspolnego ma wiek z biala suknia slubna ? - nic!!!!!!!!! a kto powiedzial ,ze biale suknie slubne zakladaja tylko 20-stki, Moja siostra brala slub w wieku 35 i miala BIALA SUKNIE SLUBNA I WESELE , .............ZYCZE POWODZENIA .