Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za upierdliwa babcia

Moja babcia nie rozumie jak się do niej mówi.

Polecane posty

Moja babcia jest strasznie upierdliwa. Mieszka w tym samym mieście, co my, więc prawie codziennie dzwoni, żebyśmy przyszli. Dzisiaj kupiła ciasto i zapraszała nas na ciasto, ale my nie przyszliśmy, to sama przyszła i przyniosła to ciasto. Najgorsze jest to, że ona w ogóle nie bierze pod uwagę tego, co my lubimy, tylko kupuje bo "sklepowa mówiła, że dobre". Już parę lat próbujemy jej wytłumaczyć, żeby nic nie kupowała, bo i tak nikt tego nie będzie jadł, a ona dalej swoje! :-O

Gość słuchaj a jak to możliwe
że wszystko co przyniesie babcia jest niedobre??:o Coś mi się wydaje, ze jest niedobre z zasady:o

Nie jest niedobre z zasady tylko my mamy swoje wymagania. Np. ptasie mleczko jemy tylko waniliowe i to wyłącznie Milki lub Wedlowskie, markizy to tylko Hity Bahlsena i też tylko waniliowe itp. a ona kupuje np. ptasie mleczko lub jakieś ciastka na kilogramy, które ani nie wyglądają apetycznie, ani nie smakują dobrze! ("ale sklepowa mówiła, że dobre" :-O)

Moze babcia poprostu nie ma pieniedzy na oryginalne ciasteczka dla Ciebie ... Moze docenisz te starania dopiero jak ja stracisz :O

Gość mądra
No to wasza wina babcia chce dobrze a wy jestescie rozkapryszeni i nie liczy się marka tylko serce która wkłada w to co kupuję dla was

Tu nie chodzi o pieniądze, bo my jej nawet mówiliśmy: "Babcia, nie kupuj nic, my sami kupimy!", ale ona po prostu próbuje uszczęśliwiać nas na siłę, a potem tylko: "No, jedz! Czemu nie jesz?" A jak mówimy, że to jest niedobre, to ona znowu zaczyna, że sklepowa mówiła, że dobre :-O

Gość słuchaj a jak to możliwe
Delicious i mądra-> popieram twoje babcia powinna założyć topik "co za rozpieszczona wnuczka"

A mozna wiedziec ile masz lat/ Bo z tego co czytam wydajesz sie byc rozkapryszona nastolatka w wieku burzliwego dojrzewania ... ehh Dobrze ze Twoja babcia tego nie czyta

Gość Anastazja Romanowa
nudna juz jesteś z tym "sklepowa mówiła, że dobre" :O

Skoro ja jestem nudny z tym tekstem, to wyobraź sobie, co my czujemy słysząc ten tekst co tydzień lub częściej :-)

A jadłaś kiedyś ptasie mleczko na wagę? Przecież to obrzydliwe! :-O

Gość trzewo_patrzaca_na_zycie
babcia sama stara sie co moze... ostatnie dni a gowniara ze ze sklepu... to ty powinnas babcie odwiedzac nie widzisz ze to pretekst? i po co ja to pisze debil nigdy nie zrozumie ze kura byla pierwsza...

Gość jadźka z sosnowca
włóż jej mopa w dupe

A nie pomyślałaś o tym że babcia kupuje coś, by mieś pretekst i się z wami zobaczyć. Skoro was zaprasza i nie przychodzicie to sama przychodzi \"coś \" przynieść. Myslę, że chodzi jej o sam kontakt, odwiedzajcie ja częsciej, pewnie jest samotna.

Gość mądra
wcale nie jest obrzydliwe widać że jesteś rozkapryszana i masz za dużo kasy dlatego dogadasz sobie tylko markowyni produktami a sa osoby co jedzą na wage i tez żyją

Owszem moj drogi jadlam, bo moja babcia tez je kupuje i czestuje czasem gdy do niej idziemy.Tylko ze MY chodzimy do niej zawsze w niedziele a jak mam chwilke wolnego to nawet czesciej. Moja babcia rowniez robi nam zakupy typu warzywa i maslo bo my nie mamy wedlug babci czasu na ryneczek.W dodatku moja babcia z dziadkiem wypatruja promocje w supermarketach i kupuja maslo, cukier itp na zapas i oczywiscie polowa z tego idzie dla nas .... nigdy w zyciu nie powiedzialabym babci zeby przestala .... :O:O

Raz w tygodniu u niej jesteśmy, a mimo to ona i tak przychodzi do nas zazwyczaj co drugi dzień. Ostatnio też przynosiła jajka to ile ich naprzynosiła, że już się w lodówce nie mieszczą i nie mamy co z nimi robić! :-O Na szczęście przynoszenie jajek udało nam się jakoś jej wyperswadować.

Gość bo autor tematu
to rozpuszczony gowniarz, dla ktorego liczy sie nie dobre serce babci, tylko MARKA...Jakby mu babcia nosila najdrozsze slodycze swiatowych firm, toby pewnie slowa nie pisnal...Paniczyk zasrany :O:O:O.

Gość mądra
oj z jajek można dużo robić wiesz ile ja bym dała za taką babcie

Starszym ludziom czas płynie znacznie wolniej, zwłaszcza jak nic nie robią. Babci raz w tygodniu wydaje sie mało i tęskni za wami, no ale co zrobic.

ten tuman nierozumie ze babca dzwoni i szuka jakichkolwiek pretekstow do spotkan.... poprostu czuje sie niepotrzebna Zrozumiesz to jak bedziesz w jej wieku

EEE tam, zycia da Ci po dupie, zobaczysz Twoja babcia umrze to docenisz jej starania .... i zobaczysz ze jeszcze kiedys bedziesz prosil o takie ptasie mleczko na wage jak Ci zabraknie pieniedzy w samodzielnym zyciu

jeśli to prawda co piszesz prostaku to mam nadzieje ze kiedys bedac starym/ starą zostaniesz sam, bez nikogo, zero szacunku dla starszych ludzi:O ile bym dała zeby moja babcia nadal żyła taka dobra byla kobieta, a Ty masz kochana babcie ktora chce po prostu wam dac cos od siebie!!!!!! mam nadzieje ze los sie na tobie zemsci

a jajka byly zwykle od kury, a my jemy tylko czekoladowe kinder niespodzianki, ale sklepowa jej powiedziala ze od kury sa dobre

Hmm nie wiesz co mozna zrobic z jajkami? Np. ciasto ... ale nieee przepraszam ty nie jesz robionych wlasorecznie rzeczy, ty jesz tylko takie kupowane, ale oczywiscie nei na wage bo to wstyd ... :O Dawno nie uzywalam tego sformuowania ale ... zal.pl :D

To nie o to chodzi, że liczy się tylko marka. Najbardziej liczy się smak. Jeśli chodzi np. o bombonierki, to innej niż wedlowska nie zjem. Żadnej Goplany, Mauxion, ani Solidarności nie ruszę. Po prostu mi nie smakują. Ja mam po prostu wyrobiony smak i zdecydowanie wolę w ogóle nie jeść słodyczy niż jeść coś, co jest niedobre!

Gość mądra
kobietą tu chyba naprawde masz za dużo kasy ciekawe jakbyś żyła mają 20 zł na rodzine

jakby to powiedziala moja babcia, - tak to jest jak sie ma za dużo w dupie! jak Ci kiedys bieda do dupy zajrzy to zmienisz zdaniei zaczniesz cenic i zauwazac co innego