Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wedel

Jestem zalamana-ciaza,hemoroidy i bol....

Polecane posty

:( Jestem w 7mym miesiacu ciazy i dzisiaj wyczulam guzek ,ktory nie chce sie wchlonac z powrotem:(:O Wczesniej mialam juz kiedys taki problem (przed ciaza),ale wyleczylam czopkami Posterisan.Moj ginekolog na ostatniej wizycie tez mi je polcil ,bo czopki moga stosowac nawet kobiety w ciazy.Boje sie jednak,ze tych wypadajacych guzkow (na szczescie jeszcze nie krwawia) nie pomoga czopki,po porodzie czeka mnie jakis zabieg:O Czy ktoras tez tak miala/ma?! jak sobie z tym radzicie? Moze macie jakies skuteczne metody,wskazowki? Bede za wszystkie wdzieczna...

Gość Sylvia*27
hej, ja miałam hemoroidy (dokładnie jeden) na wardze sromowej, trochę bolało, ale po porodzie szybciutko samo zeszło jednak jeśli się niepokoisz, zapytaj kilku lekarzy, nie tylko jednego

Dzieki:) W sumie gdyby nie to cholerstwo:P mialabym wspaniale sampoczucie....

Gość misiapysia.j
czesc, pisze, zeby cie pocieszyc:) ja walczylam z hemoroidami od 5go m-ca ciazy:( przez 2 tyg zaden lekarz czy aptekarz nie potrafil mi nic polecic, bo ciąza itp wiec poszukalam sama w necie i udalo sie... zaczelam jesc chlebek czysty razowy (moj jest ze slonecznikiem pyszka) i jablka w kazdej postaci, najbardziej pomagaly te gotowane z kompotu Powinno sie to znalezc w codziennej diecie, moja coreczka ma juz rok, a ja o hemoroidach dawno zapomnialam Przy porodzie mi nie wyskoczyly, ale co dziwne 2 tygodnie po, no ale jabluszka pomogly, przy karmieniu nie moglam chlebka razowego. bedzie dobrze, tylko musisz zmienic dietke, mnie np zaczyna cos pobolewc, jak przeholuje ze slodyczami, wiec staram sie je ograniczac:) Pozdrawiam Monika

A więc tak.....ja miałam 8 miesiecy ciąży, ale na szczęście mnie nie bolały i nie krwawiły. Ok.1 miesiąca po [porodzie mi same zeszły. Ale moja kuzynka miała zabieg po porodzie.Miała usuwane operacyjnie pod narkoza ,była 1 dzień w szpitalu i teraz jest już ok.

Dzieki Wam Kochane!!! Tylko,ze u mnie (soorryy za opisy) wyglada to tak,ze 2 hemoroidki:O ,ktore wypadly nie chca wejsc znowu do srodka i tak za przeproszeniem \"wisza\".Kiedys wciagaly sie same-teraz nic z tego.... Nie mam zaparc /raczej idzie to w odwrotnym kierunku/ i cholerstwo daje o sobie znak,bo boli... Poki co -czopki Posterisan i zaciskam zeby😭

Wedel, nie jestem przekonana, czy czopki Ci pomogą, bo one są chyba na guzki wewnętrzne. Na te które \"wypadły\" lepsza i skuteczniejsza byłby chyba jakaś maść, która zminiejszy obrzęk i zadziała przeciwbólowo. Zapytaj w aptece. Pozdrawiam

Dziekuje Aniu75!! Tez tak wlasnie sie zastanawialam.... Ciekawe czy jest jakas szansa ,ze te hemoroidy jakos sie jeszcze schowaja?:O Czy juz bede sie meczyc do konca ciazy...:(?!

Dziewczyny,bylam w aptece i pani mi przepisala POSTERISAN H -masc,kurcze jakby ktos bol reka mi odjal.....To jest na recepte,ale kobieta widziala,ze sie mecze i tak mi sprzedala.... Polecam!:)

Gość ja tez mam i tylko operacja
pomoze jak masz guzki...one jak juz wypadly tak zostana,to 3 stadium choroby:O