Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celynka21

dzis doszlam do wniosku, ze zwiazek powinien wygladac tak..

Polecane posty

Gość celynka21

powinien sie "szybko rozwijac" tzn,po miesiacu, dwoch seks, po kilku miesiacach zamieszkanie razem, po okolo roku zareczyny, po okolo 2 od zareczyn slub. moja kolezaznka byla z facetem 3 lata, niby planowali razemprzyszlosc, ale nie mieszkali razem,spotkali sie pare razy w tygodniu.. rozstali sie, po tygodniu poznala innego, po chyba 3 tygodniach poszli do lozka, po 4 miesiacach mieszkali razem a po 9 sie zareczyli, za 1,5 roku slub. uklada im sie super, az im wszyscy zazdroszcza.. nie ma co przeciagac wszystkiego w zwiazku, bo nic z tego dobrego nie bedzie:O

Gość Sylvia*27
swoje wnioski opierasz tylko na tym JEDNYM przykładzie???

Gość celynka21
nie, ten przyklad opisalam po prostu,bo znam go dobrze. sama jestem ponad 2 lata w zwiazku bez mieszkania razem itp, seks dopiero po roku i czuje sie jakbym go znala jakies kilka miesiecy, a nie 2 lata.. poza tym znam wiele par( glownie z pokolenia moich rodzicow, czyli ludzi okolo 40-50) ktorzy brali slub po kilku miesiacach bycia razem, lub prawie od razu razem mieszkali i sa ze soba 20-30 lat i sa szczesliwi..

Gość Sylvia*27
bo wtedy były inne czasy, rodzice naszych rodziców nie zgodziliby się na kilKuletnie "chodzenie" ALBO NAWET TAK DłUGIE NARZECZEńSTWO... TAK BYłO. NIE WSZęDZIE, ALE W WEKSZOśCI.

Gość elle24
No z moich obserwacji tez wynika,że zwiazki albo rozwijaja sie szybko albo wcale.Albo ślub jest stosunkowo szybko albo para chodzi ze sobą nawet kilkanascie lat i sie rozstaje oczywiscie mam na mysli starsze osoby,nie nastolatków:-)

Gość celynka21
kiedys gdzies przeczytalam, ze jesli facet nie oswiadczy sie do 2 lat bycia razem, to juz sie nie oswiadczy.. nie wiem ile w tym prawdy, ale mysle ze jednak cos w tym jest.. oczywiscie nie mowie o parach, ktore zaczely ze soba chodzic w wieku 14 lat.. ale mysle ze ziwazki ktore rozpoczely sie po 18-20 to dotyczy..

Gość agniecha--
mojej przyjaciólce facet oświadczył się po 3 latach, i są baaardzo szczęśliwym małżeństwem od 2 lat a mi z kolei się nie oswiadcza już od 4 lat :(

Gość a ja kilka chwil temu
zerwałam właśnie z tego powodu, że o praiwe 5 latach zadnych deklaracji ano planow na rzyszlosc nie otrzymalam..... on mysli, ze jeszcze wszystko da sie napraiwc- u mnie ta nadzieja juz zanikla :(

ja mam 22 lata chodze z facetem 1,5 roku on o slubie wogole nie mysli, jak kiedys zazartowalam to powiedzial ze ucieklby gdybym to ja poprosila go o reke :P mowi,ze jeszcze minimum rok trzeba ze soba pochodzic... a najlepiej ze 3 lata albo i dluzej:P on ma 25 lat!

Gość agniecha--
hehe, a mój to od zawsze gadał, że kiedyś się pobierzemy, ale im dłużej razem, tym coraz mnije na ten temat gada...................

Gość agniecha--
_Ramona_ - to jak na moje on mógłby już zacząć o tym myśleć.... ale, każdy facet inny. facet mój jaki jest już napisałam (ma 23 lata, ja 24) ale facet mojej kuzynki - ma 29 lat (ona 26) i oni sa razem 5 lat a on nawet o zaręczynach nie wspomina :O z kolei mąż koleżanki mojej koleżanki (wiem gmatwanina) oświadczył się po roku bycia razem, miał wtedy 22 lata, i slub był jak mi8ał 23.

no wlasnie, kazdy jest inny... moi znajomi pozanli sie tego dnia co ja ze swoim i co ?oni mieli sliub 2 tygodnie temu... ja bede go miec najwczesniej za rok... jak dobrze pojdzie... tak bardzo chcialabym byc juz jego zonką :)