Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona35

Czy dzieci które mało spały jako niemowlaki są niższego wzrostu póżniej???

Polecane posty

Gość zmartwiona35

Zastanawiam się bo tyle się mówi o hormonie wzrostu który wydziela sie podczas snu .... Mój syn ma teraz 11 lat.Do 3 r.ż. nie przespał całej nocy , a jako noworodek i nemowlę spał w ciągu dnia może z 3 razy po25-20 minut a teraz jest najniższy w klasie i b. drobny waży tylko 26 kg. Córka ma rok jak się urodziła to jadła i spała od 2 mies. życia przesypia całą noc teraz w ciągu dnia śpi 2razy po1,5 -2 godziny i jest wysoka teraz w 95 centylu... mOŻE SĄ JAKIEŚ MAMY KTÓRYCH DZIECI NIE SPAŁY JAK BYŁY MAŁE - JAK TERAZ WYGLĄDAJĄ NA TLE RÓWIEŚNIKÓW???/

Gość jimma
No może to i prawda mój syn ma 4 lata też prawie do 3 lat nie sypiał i jest najniższy w grupie w przedszkolu a urodził się w lutym..........

Gość traumatyczne przezycie
zrob mu poziom hormonow

Gość zmartwiona35
Badania ma robione co pół roku bo trenuje i to takie dokładne w poradni sportowej - zdrowy jest tylko niski i chudy ..... Dlatego zastanawiam się czy to może przez to że tyle nie spał...

Gość mój siostrzeniec
też prawie wcale nie sypiał. Dość długo był niskim dzieckiem, ale w okresie dorastania strzelił w górę i zakończył na 185

może i fakt, córka zawsze była śpiochem, i zawsze w 95 centylu a teraz ma 15 lat i prawie 180 cm na głowe może mi napluć :D:D:D

mojej ciotki syn od urodzenia wogóle snu nie potrzebował :P w ciągu dnia przesypiał maks 2 godziny (jako noworodek !!) a tak sobie leżał w łożeczku i patrzył w sufit :D :D dzisiaj jest w 3 klasie podstawówki i jest trzecim chłopcem w klasie jeśli chodzi o wzrost :D :D

Eeee. Ja mało zawsze spałam, a mam 164, moze nie Goliat ze mnie ale karłem tez nie jestem.

ale hormony mu robisz ?? moj tez trenuje i tez jest badany co pol roku przez sportowego lakarza a jednak zly poziom hormonow. Lepiej go przebadaj :)

Gość Ewelina--
poziom hormonów, tak to ważne!! moja siostra miała to zrobione jak miała bodajże 8 lat, lekarze powiedzieli że o mały włos a byłoby za późno na leczenie i miałaby tylko 125 cm - góra!! a teraz ma 158 cm i jest niska, ale nie mała.... ma 27 lat

Gość zmartwiona35
z hormonów tylko tarczycę mu tobiłam , co jeszcze?

jesli tarczyca wyszla ok to ten typ pewnie tak ma :) ja dzis ide do endokrynologa ze swoim i strasznie sie boje :o

Gość zmartwiona35
Ale na tarczyce dobre leki są - wiem bo kiedyś sama brałam, nie ma się co martwić!

wiem tylko martwia mnie ci lekarze :o syn ma za wysoki poziom hormonow a jakas lekarka kazala powadac mu jod (a to chyba podaje sie jak jest za niski poziom tych hormonow:o)

Coś w tym jest. Od zawsze miałam kłopoty ze spaniem i nawet jako niemowlak nie spałam w ciągu dnia, a w nocy wciąż się budziłam. W przedszkolu zabierano mnie przed leżakowaniem, bo robiłam awantury. Wszystkie dzieci spały, a ja nie umiałam za żadne skarby zasnąć. Mój wzrost to 155 cm i byłam najniższa w klasie