Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagam pomozcie mi

nie moge ruszac szyja tak mnie boli bo zle w nocy spalam.

Polecane posty

Gość blagam pomozcie mi

prubowalam masazu i nic:( co moge zrobic?

Gość współczuję też przerabiałam
hej. też tak kiedyś miałam. przez kilka dni nie dawało się głową obrócić- chyba że naprawdę minimalnie. spróbuj jakieś maści- np fastum. a tak przy okazji- poszukaj źródła tego bólu- u mnie wynikało to z niewłaściwej poduszki- czy też sterty poduszek na których spałam- po tym incydencie przerzuciłam się na podłużny prawie płaski wałek do spania i od tamtej pory nie mam problemów z szyję- a mineły prawie trzy lata, wcześniej zdarzały mi się dość często. pozdrawiam. mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.

Gość blagam pomozcie mi
dziekuje:)

Gość tez dzis w nocy zle
zle spałam i mnie boli szyja. smaruje to mascia rozgrzewającą i balsamem końskim. ale boooooooooli

ja tez dzisiaj tak spalam ze nie moglam glowa ruszyc, a zdarza mi sie to baaardzo rzadko. rozmasowywalam kark i juz jest w miare ok, chociaz jak pochwyle glowe do przodu to jeszcze troche boli

Jako doradca sklepu najlepsze-materace.pl polecam regulowaną poduszkę Treenes, sprawdzoną przez wielu klientów. Poduszka to dodatek do naszego łóżka, która ma duży wpływa na jakość Twojego snu. Zła dobrana poduszka może powodować bóle głowy, karku, barków i ramion. Poduszka zapewnia Ci prawidłowe podparcie głowy i jednocześnie musi przenosić jej nacisk aż do wagi ok. 7 kg. Dlatego poduszka musi być wykonana z wysokiej jakości materiałów i mieć konstrukcję umożliwiającą wygodne i prawidłowe pod względem anatomicznym ułożenie głowy. W naszej ofercie znajdziesz różne poduszki, ale skoncentruje się na najlepszej- Poduszka zdrowotna Treenes wykonana z delikatnego materiału Nici Poduszka jest dostępna w dwóch wersjach. Jedna to cała w kolorze Ecri, a druga dwukolorowa /z jednej strony ecri, a z drugiej ciemno-brązowa/ W poduszce zastosowaliśmy atrybuty wełny Camel , ona poprawi Ci krążenie krwi, delikatnie wymasuje Twój odcinek szyjny, zapewni Ci relaksacyjny odpoczynek oraz Kaszmiru, która da Ci uczucie ciepła i miłego otulenia. Poduszka jest wypełniona regulowanym wkładem Holofil, który da Ci gwarancję utrzymania Twojego odcinka szyjnego z odcinkiem piersiowym w linii prostej. Bardzo łatwo można dopasować poduszkę do swojej budowy kręgosłupa, jedynie potrzebujesz partnera, który będzie obserwował linię Twojego odcinka szyjnego i piersiowego, będzie tak długo wyciągał nadmiar Holofilu, aż te dwa odcinki będą w linii prostej. Poduszka jest idealna dla dziecka, gdyż rośnie razem z nim - regulując poduszkę odkładasz część wypełnienia. Co 2 lub 3 miesiące sprawdzasz czy poduszka jest optymalna dla dziecka i w razie konieczności dodajesz wypełnienie. Poduszkę nie trzeba ubierać w dodatkowe poszewki, bo jak zarówno wkład i poszewkę tej poduszki możesz wyprać w temperaturze 30*C. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia doradca Mariola Tel.730 778 878

Gość carla a ala
Kup plaster rozgrzewający - voltaren i noś na szyi 12 godzin, będzie ulga

Gość Kalina821809
połóż na kark ciepły ręcznik

Gość kup sobie porządną poduszkę
to podstawa

Gość gość
Trzeba się dobrze wysypiać. Wiem sama po sobie - spałam wiele lat na rozkładanym tapczanie i przypłaciłam to bólami pleców i kończyn...Dopiero niedawno ktoś mi podpowiedział, że materac może wiele zmienić. Kupiłam łóżko drewniane(żeby nie przepłacać), zainwestowałam w nowy materac Art Medic- jest super, ponieważ chyba jako jedyny na rynku ma coś takiego jak zmienną twardość - więc mogę go używać w różny sposób, w zależności od samopoczucia.

Gość gość
Ja przy problemach z bólem szyi korzystałam z takiego kołnierza: http://diskdr.pl/cs300.htm. Bardzo szybko mi pomógł, a co najważniejsze ból nie wraca.

Gość gość
Osobiście miałam również okazje skorzystać z pomocy www.diskdr.pl/ i na dzień dzisiejszy uporałam się z dolegliwościami.

Gość gość
Również miałam okazje skorzystać z usług diskdr i dzięki fachowej pomocy udało mi się pozbyć uciążliwych bóli.

Gość Anonimowy38483837
Ten temat nigdy się nie zestarzeje. Najpierw wypróbuj co bardziej Ci pomoże na ból - ciepły czy zimny okład. U każdego jest inaczej. Większość moich znajomych, jak ich coś boli, okłada się np zimnymi szmatami (lód zawinięty w ręcznik czy coś), a ja tulę termofor. Potem możesz ostrożnie rozmasować i w miarę jak bóle będą ustępować spróbuj przekręcić głową w tę stronę, gdzie boli. W sensie, powoli prowokować ten ból. Po którymś razie (rób to bardzo powoli, żeby się dodatkowo nie okaleczyć,żeby np nie zerwać włókien mięśniowych) ból będzie ustępować i będziesz mogła dalej przekręcić głowę. A rada ze zmianą tego, na czym śpisz - czy to zbyt miękki tapczan czy poduszka - to też dobra opcja. Tak, zbyt miękki tapczan bywa gorszy niż twardy,bo w miękkim się dosłownie zatapiasz, źle układają się kości, napinają się mięśnie, które powinny odpoczywać i tak powstają takie kontuzje. Tak, kontuzje. Powodzenia~