Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na emigracji

po rozmowie w sprawie mieszkania czuje sie jak zlodziejka

Polecane posty

Gość eee taaaammmm
Jestesmy obywatelami Unii i sie nam nalezy.Czy komus sie to podoba czy nie.Moja znajoma ma niezly domek z councilu i co?Miala rezygnowac? Placimy podatki i naleza nam sie przywileje jak innym.

Gość wolny Jozek
ona7777 ty lepiej nie miej dzieci bo takie jak ty to najgorsze matki na swiecie zachlanne egoistki.

Gość ona7777
wole ich nie miec niz nie miec potem dla nich czasu lub pieniedzy na mieszkanie czy ubranie... a "dzieci ulicy" jest za duzo na tym swiecie...

Gość wolny Jozek
ona7777 - jestes zalosna

Gość ona7777
do wolny jozek-nie wiem jakie kryterium sklania cie do zaliczenia mnie do "najgorszych matek" bo ja nie widze nic egoistycznego w moim podejsciu, a wrecz przeciwnie, bo chce mojemu przyszlemu dziecku dac godziwe zycie..

Gość wolny Jozek
ty?

Gość ona7777
szkoda slow...bo wyrazasz sie o czyms o czym nie masz zielonego pojecia...czyli o mnie..chyba tylko po to by cos powiedziec.To ty jestes zalosny..

Gość wolny Jozek
wlasnie ze mam racje w stosuku co do twojej osoby oschla bez serca kobieta tylko pieniadze jestes zalosna

Gość swojska
Jozek czy cie pojebalo...ty chyba rzeczywiscie nie masz sie czego czepic, to ze dziewczyna chce najpierw "ulozyc"sie w zyciu a potem miec dzieci nazywasz egoizmem, oschla kobieta bez serca???? Ty chyba ty nalezysz do tych zmijowatych Polaczkow..byle tylko nagadac na kogos.. idiotyzm

Gość mama na emigracji
Zamykam ten topik to bez sensu mialam dola napisalam ok.ale nie po to zeby sobie ublizac .Jak dzieci troche sie przyzwyczaja w nowym klimacie bede miala pieniadze poprostu nie chce je zbyt dlugo zostawiac same , to mile ze kobieta mysli o przyszlosci dzieci i ze przed otwarciem Uni byla bezdzietna mam tu na mysli wypowiedz Ona 777 jestes wiec w tej konfortowej sytuacji , ale nie powinnas negowac matek ktore maja dzieci to co twoim zdaniem taka matka ma zrobic z tymi dziecmi skoro juz sa!!! Mialam w polsce firme ktora padla wiec wyruszlylam na Wyspy ta wypowiedz na wypadek gdybys mi wypomniala ze powinnam wczesniej pomyslec o przyszlosci dzieci nim przyszly na swiat widzisz ja pomyslalam !!!

Gość ona7777
do mama na emigracji- juz nie raz pisalam, ze rozumiem rodziny/matki, ktorym zycie "splatalo figla" i znalazlu sie w gorszej sytuacji niz byly....Tak jak powiedziala Zuzia24 jest jednak wiele kobiet, ktore wykorzystuja dzieci do benefitow.. Ty juz wyjasnilas, ze do nich nie nalezysz..wiec ciebie wcale nie potepiam a wrecz wspolczuje i zycze powodzenia!!

Gość mama na emigracji
no i wlasnie dlatego ze tak duzo ludzi te benefity wykorzystuje urzedniczka potraktowala mnie w ten sposob ... no coz zastanawiam sie nad skarga , mam dokument rezydenta za dwa lata obywatelstwo .. dalej sie czuje upokorzona ...

Gość mama na emigracji
oczywiscie wykorzystac benefity ... mialam na mysli wykorzystywac przez osoby ktorym nie przysluguja te dodatki... A po za tym ktos slusznie zauwazyl ze Hindusi , Araby itd tak oni kombinuja i wykorzystuja ale to nas Polakow nie lubia nie ich i dlatego my Dwa razy bardziej musimy sie starac bo to nam patrza na rece a nie im...

Gość do glupiej pindzi
ONA777 ale ty jestes glupia!! skoro uwazasz ze jakas kobieta nosi pod sercem, turla sie chodnikami gruda jak slon, pozniej lezy w pologu z pocietym kroczem, przez rok wstaje po nocach do dzieci- pracuje 24 godziny na dobe, dla zalosnych zasilkow to ty jestes pierdolnieta i nie wiesz co to jest cieszka praca. Moge sie zalozyc ze jestes babcia klozetowa w kiblu i siedzisz tylko caly dzien. Ty na pewno nie bedziesz miala nigdy dzieci bo sie nigdy nie odwazysz ale bedziesz ciagle zazdroscila innym matkom i nchodzila po forach wyzywajac je za to ze maja to czego ty nigdy nie bedziesz miala. i jeszcze jedno- jestes tandetna- wymyslilas sobie durnowaty nick SWOJSKA w obronie siebie samej i myslisz ze ktos to lyknie :D :D :D

Gość mama na emigracji
Do Ona777 jednak wiele kobiet, ktore wykorzystuja dzieci do benefitow ____________________________________________________ ty dalej nie rozumiesz ..ta twoja wypowiedz jest zenujaca jak mozna wykorzystac benefit na dzieci ? tylko milionery z tego nie skorzystaja ... Sama pojdziesz po taki zasilek bo pracowac i wychowywac dziecko nie dasz rady . Wykorzystuja benefity cwanaki i nieroby nie matki ktore maja dzieci na utrzymania. koniec

Gość ona7777
ok..jeszcze raz sie wypowiem..bo wiedze, ze mnie zle rozumiesz, chodzi mi o kobiety, ktore celowo zachodza w ciaze, nawet z byle kim by dostac mieszkanie i dodatki i nie musiec pracowac..i ja sie nikomu rodzic nie kaze i potem wypominac na forum cierpienia i podciete krocza...dla mnie urodzenie dziecka nie nie jest meczarnia..rodze dziecko, pzezywam bol ale wiem, ze bedzie on wynagrodzony, bo bede miala dziecko, ktore bede kochac i to jest moja i meza/partnera decyzja czy chcemy miec dziecko i czy nas na nie stac...i dla mnie to nie ma byc tylko ciezka praca ale takze przyjemnosc!!!ktos tutaj robi z siebie matke meczennice.... i jeszcze raz powtarzam, ze wykluczam sytuacje, gdy komus pogorszyla sie sytuacja zyciowa, bo wtedy to jest jasne, ze panstwo powinno zadbac o tych,ktorzy wczesniej placili podatki... i bardzo prosze mnie nie wyzywac od pind, bo ta wypowiedz powyzej ( do pindzi) jest na bardzo niskim poziomie .co ma w ogole babcia klozetowa do tematu??? ach, szkoda slow...

Gość mama na emigracji
DO Ona777 Naprawde znasz kogos kto zachodzi w ciaze dla benefitow i to z byle kim ?

Gość ona7777
tak...wyobraz sobie, ze znam...to byla dziewczyna z ktora pracowalam w hotelu rok temu w Worcestershire..Polka...druga taka, ktora poznalam w tym samym hotelu byla tym razem brytyjka, ktora zaszla w ciaze z ex facetem tylko po to, by dostac mieszkanie i wyprowadzic sie od rodzicow ( poronila)..a Polka nie wiem, czy dostala, bo nie mam z nia kontaktu..

Gość mama na emigracji
no coz ... to przykre ... pozdrawiam cie Ona 777 i uciekam po synka do szkoly..

Gość lllllllila
to o czym piszesz to sa chyba przypadki sporadyczne robic dziecko dla chaty i kasy ale znam takie co myslaly tylkiem a przytrafila sie kinder niespodzianka, i sa teraz szczesliwymi mamusiami nie zebrza nie placza i dobrze wychowuja swoje pociechy.piszesz ze wiesz ile kosztuja dzieci a zkad z metek ze sklepow,moze i zdajesz sobie sprawe i obliczylas juz ale jeszcze do tego nie doszlas!!!!! troche samolubna jestes ciagle myslisz o tym dostatku dla dziecka ale nie pomyslalas o wieku, stara dupa juz z z ciebie dzieciak zamiast mamo bedzie wolal babciu i szkoda mi tez troche ciebie bo wnukow pewnie juz tez nie zobaczysz bo sie bedziesz w grobie przewracac ,ale wszystko to przeciez dla dobra twojego i maluszka a moze juz tylko twojego bo juz sie pogubilam.

Gość lllllllila
sorki za skad

Gość ona7777
do lllllila- a czy do cholery to nie ejst moja decyzja kiedy chce miec dziecko i czy chce??to chyba nie twoja sprawa, czy zobacze wnuki, czy nie..bo swiat sie na tym nie konczy..wole zobaczyc wyksztalcone, dobrze ustawione dzieci niz wnuki, ktorych rodzice mieli ciezkie dziecinstwo.Wlasnie ze obecnie bardzo duzo kobiet rodzi w wieku 30-35 lat, maja czas aby sie wyksztalcic, podrozowac , dorobic i wtedy zakladaja rodzine...wiec nie wspolczuj mi, bo ja wiem co robie...i wcale nie zazdroszcze kobieta, ktore od 20 roku zycia byly obwarowabne pieluchami a za to beda mlodymi babciami..

Gość ona7777
i jeszcze jedno-nie chrzan mi tu o metkach..bo aby wiedziec ile kosztuje wychowanie dziecka nie trzeba go miec..mam wiele znajomych, ktore maja dzieci..wiem, ze trzeba zaplacic za zlobek, przedszkole( albo samej zrezygnowac z pracy), ubrania, z ktorych dziecko szybko wyrasta, lekarze, nie mowiac o jedzeniu i srodkach czystosci...czy kazda, ktora chce miec dziecko pozniej to samolub???chore

Gość ona7777
do llllilia... http://www.kafeteria.pl/punkt/temat.php?id_pw=131 powyzej jest link do tematu -kiedy miec dzieci.. moze tam sie wypowiesz..i czy te wszystkie kobiety, ktore mysla podobnie jak ja( wypowiedzi) tez nazwiesz samolubnymi starymi dupami????bo widze , ze nie jestem sama..

Gość lllllllila
cieknie z ciebie egoizm dziewczyno!!,,wiem ile moi znajomi wydaja na dziecko,, to pewnie malo wiesz!!! zrob sobie experyment kup w sklepie baby born i zacznij udawac ze masz dziecko to moze poczujesz to cos, a przedewszystkim wydatki.jesli zas chodzi o wnuki to pewnie beda plakac w poduche na dzien babci.zapewne polowa babek na tym topiku ma juz dzieci i gdyba teraz ze lepiej miec dzieci po 30, ja tez tak wszystkim mowie bo teraz jestem starsza i inaczej patrze na swiat!!!!!!co do ciebie to naprawde mi cie zal przeliczac milosc na kase i wyksztalcenie?

Gość lllllllila
czytalam te wypowiedzi jestem w szoku ale nie potepiam, kazdy ma tam swoje priorytety.dziecka tak naprawde nie da sie zaplanowac,ani kogos zmusic aby je posiadac.koniec kropka i temat zamkniety(polecam ten topik dla nie zdecydowanych):)

Gość do glupiej pindzi
do ONA777, ale ty jestes tepa :D :D :D kto ci lyknie te glupkowate argumenty ze niby kobiety ci sie zwierzyly ze rodza dzieci dla benefitow. nikt by ci tego nie powiedzial- nie bezdzietnej materialistce ktora pojmuje dziecko jako tylko przyjemnosc-dodatek do pieniedzy i9 nie pojmuje ile przy dzieciakach mimo milosci jest roboty i meki !!

Gość czytam sobie.....
Do lllllila : wiesz co, tyle w tobie jadu, ze szkoda slow.... Co cie obchodzi, czy ktos zobaczy wnuki, czy nie? To, ze ty mialas dziecko w wieku 20 lat, nie znaczy, ze wszyscy musza tak robic. Wiecej tolerancji i mniej zlosliwosci dziewczyno.... :(

Gość lllllllila
za to ja mam cos dla ciebie 777 wejdz na topik,, panie ktore nie chca i ne beda mialy dzieci,, polecam strzal w dziesiatke!!!!!!!!!!

Gość czytam sobie.........
No i co z tego, ze nie chca dzieci ? Czy to jakies przestepswo?