Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drakcoolka

wakacje dla emerytów

Polecane posty

Gość drakcoolka

moi dziadkowie cha wyjechać na wakacje do ciepłych krajów może im polecicie coś fajnego żeby sie nie nudzili, powiem jeszcze ze nie są amatorami wylegiwania sie na plazy

Gość hansonsi
no wybór jest duży...a jakie mają dziadkowie preferencje wola raczej ciepłe kraje czy klimat umiarkowany??w kraju czy zagranicą?trzeba wzią wiele kryteriów pod uwagę żeby byli zadowoleni:)

Gość funnykitek
ja polecałaby Egipt byłam w tym roku z alfa star i powiem tak biuro sprawdzone, a Egipt jest miejscem które trzba koniecznie zobaczyć można sporo zwiedzić jest możliwość wycieczki do ziemi świętej polecam:)

Gość grzebuś
eeeee...a może Turacja jest więcej do zwiedzania...wydaje mi sie ze to jest dobry pomysł...nie trzeba sie koniecznie wygrzewa na plazy zresztą to juz europa wiec juz o tej porze nie jest tak strasznie gorąco...ale moim zdanem Turcja jest troszke mniej komercyjna niz Egipt..moim zdaniem jest tak samo atrakcyjan dal starszych ludzi jaki i nłodych...ale to moj subiektywne zdanie:)

drakcoolka - 1. jak dziadkowie stoją ze zdrowiem (upały, kondycja itp.) 2. czego oczekują od takich \"wakacji\" 3. na jaki wyjazd cenowo mogą sobie pozwolić miłego szukania :D

Gość drakcoolka
dziadkowie są żwawi:) mogą sporo chodzić i cieszą sie raczej dobrym zdrowiem, raczej nie nastawiają sie na plaże bo nie reagują dobrze na wystawianie sie na słonce no i raczej nie chcą ze by były upały 40stopniowe...chcą przeznaczyć ok 7tysięcy na wszystko

Gość szkalaka
a może teneryfa to jest bardzo atrakcyjne miejsce podróżowania...piękne widoki bajeczne ciepło ale bez upałów przynajmniej w listopadzie wtedy kiedy my sie wybieramy....polecam Teneryfę myśl ze im sie spodoba

Gość pilotka wycieczek
Ja polecam Grecję, 7 tys. to bardzo duzo. Miałam kiedyś grupę emerytów i byli zachwyceni, a ja nigdy nie spotkalam tak wdzięcznych turystów. Grecja, jeśli teraz, to juz nie plaża, choć klimat przyjemny, ale mnóstwo zwiedzania. I wrażenia niezwykłe. Moim zdaniem Egipt odpada, chyba, że z rejsem - objazdówką. Turcja bardzo ciekawa, ale ogromne odległości do pokonania w autokarze. Jeśli to zdecydowanie Egejska, z ograniczeniem do zwiedzania Efezu, Pamukkale i pobliskich atrakcji. Jeśli Kanary (ale po co?) to lepiej Gran Canaria, cieplej, mniej wiatru.

Gość pytajnik_drugi
a Grecja w listopadzie? jaka pogoda, tmeperatury, jaki jest długi dzień?

Gość darfurnja
zgadzam sie z gzebusiem Turcaj jest idealnym miejscem sama byalm w zeszłym roku i byłaam poprostu zachwycona choc zgadzam się ze czesc egejska jest ciejawsza i spokojniejsza mysle ze twoim dziadkom podnie jak i moimm badziej sie bedzie podobac:) moge polecic biuro podróży alfa star bo własnie z nim podrózowalismy nie mielismy zadnych zastrzeżen życzę udanych wakacji

Gość MARICZKA1234
A MOŻE WARTO ŻEBY DZIADKOWIE POMYSLELI TEŻ O TYM ŻEBY POMYSLEC O TAKIM MIEJSCU PODRÓZY GDZIE BEDZIE DOBRA OPIEKA MEDYCZNA I DOBRE WARUNKI BO W RAZIE CZEGO MIMO ZE JAK PISZESZ CIESZA SIE DOBRYM ZDROWIEM TO WARTO PAMIETAC O TAKICH SPRAWACH DLATEGO JA NP EGIPT BYM ODRACZAŁA POD TYM WZGLĘDEM A POLECAŁA BAARDZIEJ EUROPEJSKIE KLIMATY A JESLI JUZ AFRYK TO LEPIEJ BEDZIE JECHAC DO TUNEZJI

Gość hamows
mysle ze pod tym wzgledem najleprza jest tunezja bardzo dobra opieka medyczna jednak tam sa bardzo widoczne zachodnio europejskie wpływy to dobry pomysł zby wysłac dziadków w takie miejsce żeby jednak mieli profesjonalna opieke teraz zostaje tylko znalezienie jakiegos fajnego lastminuta:)

Gość lidka***
a może by tak jakaś wycieczka np do Izraela np 7+7 dziadkowie sobie odpoczna i pozewiedzaja np z alfa Star moi rodzice chcea sie wybrac

Gość nyyyygggaaa
o to może pojada z moimi :p wlasnie pojechali do agenta Alfa Staru zeby zakupic wyjazd w listopadzie:P lece na uczelnie pozdraiwm

Gość Liliana006
Moi dziadkowie lece w nastepnym tygodniu na taką wycieczkę do Ziemi Swietej. Już od dawna marzyła im sie ta wycieczka i w końcu wykupiłyśmy Im z Mamą. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.