Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość please...

do studentow medycyny, pielegniarstwa itp. - łacina ...

Polecane posty

Gość please...

Witam! Mam taki problem i nie wiem co zrobic :( A więc od 1 października rozpoczynam studia na kierunku PIELĘGNIARSTWO :) No i mam do wyboru 2 miesjca studiowania (na mojej Akademii Medycznej są 2 wydziały) ... na jedno musialabym dojezdzac 40 minut, na drugie ok. 2 godziny ... Niby nie ma się nad czym zastanawiać - wiadomo lepiej studiowac blizej ... ale na tym wydziale blizszym, nie uczyc sie laciny tylko promocji zdrowia psychicznego (co kolwiek to jest). Oczywiscie ja wolalabym lacine ... No i teraz zadam moje pytanie :P Co wybrać ? Czy łaciny można się samemu nauczyć ...w podrecznikach zawsze obok j.polskiego, jest j.angielki i lacinski ... czy to wystarczy?

Gość through
ja skończyłam studium farmaceutyczne i mielismy nazwy łacińskie na zajeciach,nie mieliśmy typowo zajęć z łaciny tylko poprostu dyktowali nam łacińskie nazwy...i myśle ze powinnas dać sobie radę sama z łaciną...az tak trudno sie tego nauczyć nie jest wiec jak masz smykałkę do nauki języków to dasz rade :)

Gość chcialabym cos powiedziec
mialam lacine na studiach chyba 2 semestry, spokojnie mozna sie uczyc samemu - kup sobie ksiazke Lingua latina medicinalis, specjalny podrecznik dla studentow medycyny i pokrewnych z nazwami jednostek chorobowych i zwrotami medycznymi, bedziesz mogla swobodnie czytac wszystkie rozpoznania na kartach

Gość please...
Bardzo dziękuję dziewczyny za radę :) 🌻 🌻

Gość szczerze odradzam
absolutnie odradzam,studiuję IV rok na AM w Warszawie i jesli chodzi o łacinę -jest trudna.Na wydziale pielęgniarstwa nieco mniej ,ale jednak- możesz mieć kłopoty .