Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agattka1112

czy niedrozne jajowody po HSG wyszlo da sie udroznic podczas laparoskopii????

Polecane posty

Gość agattka1112

mozecie napisac mi swoje doswiadczenia??

Czasami da się udrożnić a czasami nie, zależy jakiego rodzaju sa tam zrosty i czym spowodowane, U mnie na HSG wyszło że mam oba niedrożne, a podczas laparoskopii okazało się że oba są drożne. Prof mówił mi że HSG daje często fałszywie zły obraz. Wystarczyło że nie dostałaś wystarczającej ilości środków rozkurczowych lub kontrast podano za szybko i już obraz fałszywy, bo wszystko w środku się zaciska i nie przepuszcza kontrastu. Także ja bym nie ufała HSG, najlepiej poddać się laparoskopii żeby wszystko od środka obejrzeć i jak trzeba do można na bieżąco coś tam \"wyczyścić\".

Gość agattka1112
Asik 25 dziekuje za wsparcie, jutro mam laparo, a Tobie udalo sie zajsc w ciąże po laparo?? Aha ja mialam kilka razy zapalenie przydatkow wiec moze to badanie HSG bylo prawdziwe :( Boje sie strasznie

Niestety, w ciąży jeszcze nie jestem. Laparo miałam w lipcu, także niedawno. Teraz mam pierwszy cykl wspomagany clostilbegytem i pregnylem, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Gość agattka1112
Asik 25 napewno Ci sie uda, moja kolezanka przy tych lekach ktore bierzesz zaszla w ciaze w 2 cyklu. :) ja sie boje ze tych zrostow po zapaleniu nie da sie usunąć bardzo sie boje

Agatka- nie denerwuj się na zapas, jutro juz wszystko będziesz wiedziała. Napisz po wszystkim czy potwierdziła się diagnoza z HSG. Oby nie. Fajnie wiedziec że komuś się udało po tych lekach, to dodaje optymizmu, którego czasem bardzo brak...

Gość agattka1112
Ok jak tylko wyjde ze szpitala napisze jak mi poszlo, pozdrawiam