Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3r54365

Jak nauczyć córkę robienia kupy w majtki

Polecane posty

Gość 3r54365

Moja córcia, lat 2 i 8 miesięcy od lata bardzo ladnie siusia do kibelka, ale kupę wciąż robi w majty. Jak ją nauczyć, że kupę też sie robi do kibelka???

Gość 3r54365
wlasniespojrzalam na temat:D co ja napisalam, mialo byc ODUCZYC!!!

Przyzwyczaiłam się juz do tego,że na kafeterii dość często można spotkać się z błędami ortograficznymi i różnymi przejęzyczeniami, ale temat twojego topiq rozbawił mnie do łez :-D Tylko się nie obraź :-)

Gość hdhgdhdghd
no aż weszłam z ciekawości tym bardziej że na stronie głównej się wyświetlił ;D

Gość to ja powiem wam
czytalam ostatnio na ten temat, podobno jest tak, ze male dzieci traktuja kupke jako czesc wlasnego ciala i moga byc zdziwione ze cos z niego wypadlo :) podobno warto pokazac dziecku wlasna kupe w kibelku zeby zrozumialo ze wszyscy to robia.

Gość 3r54365
jak to przeczytalam, to sama z siebie się ubawiłam. ale problem jest powazny. Jak ją ODUCZYC??? Proszę o rady.

Gość hehe dobre
:D:D:D:D:D:D

Gość Oczywiscie ze sie da
---musisz -zamknac drzwi od ubikacji -schowac nocniki, garnki i inne glebokie naczynia -zabronic jej sciagac majtek Sukces gwarantowany:-)

Gość to ja powiem wam
a no i jeszcze sadzac je na kibel w pieluszce jak robi kupe zeby zaczelo lkojarzyc ta czynnosc z kibelkiem.

Gość 3r54365
No, kurczę dziewczyny. Litości:D

Gość to ja powiem wam
no ja ci napisalam pare wskazowek calkiem powaznych :O poza tym wprowadz do diety malej lekkostrawne pokarmy bo moze ma zaparcia i stad problem.

Gość 3r54365
Tylko weź ją złap w momencie, jak robi kupę. Zazwyczaj robi ją w locie albo wejdzie gdzieś w kąt, a ja nawet nie zauważę, bo coś akurat robię. Nie ma zaparć, kupę robi 1-2, czasem 3 razy dzennie. Może ze 2 razy udało jej się zrobić do kibelka. A z siusianiem zero problemów. mówi, że chce siusiu i idziemy do lazienki, Bez problemu siada na sedes i siusia. Tylko ta kupa...

Gość to ja powiem wam
czesc paulka! ale ta twoja mania wyrosla :)

Gość to ja powiem wam
widzisz moze sprobuj jej wytlumaczyc ze kupe robi sie do kibelka. dziecko w tym wieku juz duzo przeciez rozumie. moze pokaz jej swoja kupe zeby wiedzala ze mama tez robi kupke do kibelka a nie w majtki. wiem troche to dziwnie brzmi ale moze warto tym sposobem.

Gość --plumba dumba--
tez chciala bym odejsc od pieluch ale nie wiem jak zaczac zwlaszcza :( ale Twoja Cora jest juz duza i mysle ze jedynie rozmowa ,tlumaczenie i spokojne czekanie i chyba dobrze jak bys pokazala ze inni tez tak robia powodzenia i cierpliwosci wierze ze to trudne