Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kashtan

wasza ideologia...

Polecane posty

Gość kashtan

Ustosunkujcie się do niżej wymienionych haseł pod kątem własnej ideologii: 1. Wiara 2. Ojczyzna/Patriotyzm 3. Władza/Polityka 4. Wojna/Przemoc 5. Używki 6. Jakiej muzyki słuchasz... Ja pierwsza... 1. Wiara katolicka - praktykująca 2. Mój patriotyzm ujawnia się w momentach dla kraju przełomowych, a na codzień jest głęboko uśpiony... 3. Kiedyś popierałam prawicę polityczną, ale teraz wszystko się zmieniło - nie wiem na kogo zagłosuję w zbliżających się wyborach. W życiu politycznym nie uczestniczę aktywnie, nie nadążam za zmianami na polskiej scenie politycznej. To, z czym w Polsce powinna walczyć władza to na pewno korupcja. 4. Wojnom mówię nie. 5. W umiarkowanych ilościach... oprócz narkotyków 6. Rock, Pop, Metal, Reagge

1. Wiara - Islam 2. Ojczyzna/Patriotyzm - Nie mieszkam w kraju ale czasem tesknie. Patriotka raczej nie jestem ale hymn panstwowy uslyszany w innym kraju wzrusza 3. Władza/Polityka - jesli jeszcze raz wygra PiS zmieniam obywatelstwo :o 4. Wojna/Przemoc - jestem zdecydowana przeciwniczka wojen i przemocy 5. Używki - zero 6. Jakiej muzyki słuchasz - hiphop, soul, funky, muzyka arabska

Gość
1. Wiara - katoliczka 2. Ojczyzna/Patriotyzm - na razie mieszkam w kraju, ale nie będę miała oporów, żeby kiedyś wyjechać... ojczyzna to wyświechtany slogan partii politycznych. Z bycia Polką nie jestem dumna, ale też nie wstydzę się tego. 3. Władza/Polityka - patrząc na ostatnie wydarzenia w Polsce, postanawiam odciąć się od tego poprzez wyrzucenie telewizora :p 4. Wojna/Przemoc - nie potrafiłabym zabić za ojczyznę, widocznie nie jestem patriotką (patrz punkt 2), przemoc tylko w obronie własnej lub bliskich (przy realnym zagrożeniu) 5. Używki - dobre winko, drink, piwko :D papierosów zero, dragi też odpadają 6. Jakiej muzyki słuchasz - rock, metal, pop

Gość katolicy tez potrafia sie
zabijac

Gość
no i pewnie - a wyprawy krzyżowe?

Gość SOP
of course not - świetnei jest wierzyć w zabijanie !!! ( niewinnych zresztą )

Gość SOP
katolicy tez potrafia sie zabijac ------- ale nie masowo :)

Gość nasturcja piwonia
1. Wiara - ateistka 2. Ojczyzna/Patriotyzm - nie oddałabym życia za ojczyznę, nie utożsamiam się z narodowością 3. Władza/Polityka - jest mi obojętna 4. Wojna/Przemoc - jestem przeciw agresji 5. Używki - brak, sporadycznie kawa i herbata 6. Jakiej muzyki słuchasz - rock, pop, ambient, trip-hop, chillout, rock gotycki

ja nie wierze w zabijanie. ja wierze w Boga. i nie mam zamiaru nikogo zabijac. tak samo moj maz, jego rodzina, przyjaciele, znajomi, moja rodzina, przyjaciele, znajomi itd.

Gość menda007
1. Wiara - katoliczka (niepraktykująca i tak juz zostanie) 2. Niepatriotyczna 3. Polityka - malo mnie obchodzi, ale pojde i zaglosuje prawdopodobnie na LiD 4. Jestem przeciwniczką wojen i przemocy 5. Używki - alkohol na imprezach ( w duzych ilosciach) 6. MUzyka - pop, techno, hip hop

Gość frk-0999
1. Brak - ateizm/agnostycyzm 2. Jestem Polakiem, kultura polska jest mi najbliższą, pamiętam i chcę pamiętać o historii, po to by czcić przodków i nie popełniać błędów. 3. Bliskie są mi idee liberałów i konserwatystów. Zatem nigdy nie głosuję na lewicę, tym bardziej postkomunistyczną. Liberałowie bo cenię wolność polityczną i ekonomiczną, konserwatyści bo jestem przeciwny eksperymentom ustrojowym. Tym razem zagłosuję na PiS, przedtem PO. 4. Natura ludzka jak do tej chwili jest niezmienna. Wpisana jest w nią skłonność do przemocy. Sprzeczne interesy społeczeństw, narodów, państw, grup interesów dają pole do popisu dla jednostek agresywnych. Tego nie zmienimy. Możemy jedynie dokonywać świadomych i humanitarnych wyborów. Zatem przemoc i wojna tak, ale w sytuacjach uzasadnionych. Natomiast postawa agresywna w polityce (nazistowskie Niemcy, Sowiety, kolonializm) jest nie do przyjęcia i należy ją zwalczać, zarówno metodami politycznymi jak i militarnymi, gdy zajdzie potrzeba. 5. Z roku na rok interesują mnie coraz mniej. Papierosy odpadają w ogóle. Narkotyków się boję, bo znam swoją słabość charakteru. 6. Rock, to co się nazywa piosenką poetycką, muzyka klasyczna szczególnie okresu baroku, muzyka dawna i różne inne...

Gość sweetnesss
wiara-ateistka ojczyzna/patriotyzm-jak najbardziej,cenię Polskę,uwielbiam język polski i jego zwiłosci,interesują się historia itp wladza/polityka- nie interesują mnie wojna/przemoc-czasami sie przydaje(w uzasadnionych sytuacjach) uzywki-tak muzyka-alternatywna,punk,rock

Gość kashtan
nikita - wyjaśnij bo to ciekawe... Katolik, z odrzuceniem niektorych zasad ???

Gość ooooooooooooooooooooz
1. agnostyk 2. czuje sie patriotka i staram sie dobrze reprezentowac Polske w swiecie 3. najblizsi mi sa demokraki i liberałowie 4.zdecydowanie sie sprzeciwiam 4.nie uzywam 5.klasyczna, soul , country, reagge

1. agnostycyzm, podszyty tęsknotą za tym by to chrześcijanie mieli rację ;-) 2. tak, ale niekonfrontacyjny (no chyba żeby nas napadli zdradziecko ;-) ) 3. socjalliberalizm z akcentem na liberalizm 4. brak fascynacji, lepiej żeby nie - ale czasem trzeba się bronić 5. wbrew nickowi :-D - niewinne i w małych ilościach (kawa, kielon wina raz na jakiś czas) 6. ostry rock, hc, stary punk - ale ostatnio też pokręcony folk typu Varttina

1. Wiara Doniedawna ateistka, teraz nie wiem, bardzo chcę wierzyć i modlę się chociaż nijak nie mogę pogodzić wiary z logiką, którą wyznaję. 2. Ojczyzna/Patriotyzm Są składową mojego jestestwa. Kocham nasz kraj. 3. Władza/Polityka Tu świetnie widać jak ludzie są ułomni, ograniczeni, jak ludzkie lęki stają się silniejsze u decydentów. 4. Wojna/Przemoc Wpisane w ludzką naturę. Ja staram się mieć dystans i po prostu być dobrym człowiekiem na swoim gruncie działania. 5. Używki Wykluczam całkowicie. Kocham wolność ponad wszystko a one mogłyby jej zagrozić. Mam masę lepszych pomysłów na spędzanie czasu i wydawanie pieniędzy. Wolę zaszaleć na quadach, powędrować sobie po lasach, pojeździć konno, pograć na fortepianie - zamiast dowalić swojemu zdrowiu i swojej psychice. 6. Jakiej muzyki słuchasz... Zależnie od nastroju: Enyi gdy jestem rozmarzona lub gotyckich kawałków, Metalliki gdy w nastroju bojowym, hiphopu gdy źle mi w związku, klasyki gdy chwilowo czuję się doskonale i z wszystkim jestem na bieżąco, i masy innych utworów, bez ograniczania się do konkretnych gatunków

Gość Kawa i herbata to uzywki
?

Gość
kawa - bo ma kofeinę herbata - bo ma teinę i jeszcze kakao - bo ma teobrominę :classic_cool:

ups, poprawka odnośnie używek w moim tekście: pisałam o uzależnieniu od nich, natomiast samych używek nie wykluczam, piję herbatę, kakao, alkohol, jednak nie nałogowo ;D

Gość pamperek
ja z używek tylko kakao

1. Wiara - bezwyznaniowy 2. Ojczyzna/Patriotyzm - nie dziękuję. Szczególnie jeżeli za patriotyzm uznamy to co prezentują nasze aktualne władze 3. Władza/Polityka - jedno bagno... wszystko tylko nie skrajna prawica 4. Wojna/Przemoc - nie dziękuję... chociaż ich powody są często zrozumiałe 5. Używki - herbata 6. Muzyka - metal, rock, eksperymenty

Gość prawicowa
1. katoliczka praktykujaca 2.ojczyzna to najwieksze dobro czlowieka - jak matka- masz ja tylko jedna 3.to co sie obecnie dzieje to jest ogromna manipulacja ludzmi przez media , wciskanie ludziom nieprawdy albo przemilczanie pewnych waznych faktow ktore powinny byc podawane ludziom do wiadomosci a tak sie dzieje za przyczyna rzadu ktory niestety jacys ludzie wybrali. Jestem przeciw temu rzadowi a bylabym bardzo szczesliwa gdyby do rzadu wrocil PIS i zrobil porzadek w tym bagnie. Jest bardzo bardzo duzo do naprawienia. Poprostu chce sie plakac. 4.oczywiscie wojnom mowie nie 5. uzywki : kawa, herbata 6. muzyka powazna , rozrywkowa, disco polo

1. Wiara - brak 2. Ojczyzna/Patriotyzm Uważam, że każdy naród powinien dbać o własną kulturę, tradycję, język, a także pamiętać o swojej historii, gdyż jest to niepowtarzalne w skali świata dziedzictwo, które stanowi o tożsamości narodowej i które zasługuje na to, aby je przekazywać z pokolenia na pokolenie. Jednocześnie uważam, że wszystkie narody są jednakowo wartościowe, a w każdej kulturze można znaleźć coś cennego i pięknego, dlatego też ludzie różnych narodowości powinni żyć we wzajemnym szacunku i życzliwości. 3. Władza/Polityka Niestety często przyciąga niewłaściwych ludzi. 4. Wojna/Przemoc Niestety stałe elementy cywilizacji, wątpię, czy kiedykolwiek nastaną czasy, w których ich nie będzie. niemniej zawsze warto wyrazić swój sprzeciw dla przemocy wszelkiego rodzaju. 5. Używki Alkohol - tak, papierosy - nie, herbata - zielona, kawa - rzadko. Poza tym, uważam, że marihuana powinna być legalna. 6. Jakiej muzyki słuchasz... rock, metal, jazz, rock progresywny, trip-hop, muzyka poważna, wszelkie pokrewne i mieszanki wymienionych.

Gość cyjanek
1. Wiara-katoliczka 2. Ojczyzna/Patriotyzm- Jestem patriotka, kocham nasz kraj. 3. Władza/Polityka- nie mam zdania. 4. Wojna/Przemoc-przeciwniczka 5. Używki-herbata zielona, czerwona, dobre wino 6. Jakiej muzyki słuchasz. jazzu, bluesa i klasyki ( chyba jako jedyna wymieniłam taki gatunek muzyki.. aż dziwne, że tak mało ludzi go docenia.. szczególnie jazz )

Gość Aoi
1. Wiara - własnowierca, a wałsciwie włąsnowierczyni (cholercia, jak to się odmienia?) 2. Ojczyzna/Patriotyzm - od 12 roku życia mieszkam za granicą, i staram się nie wspominać o moim pochodzeniu, wogóle omijam jak mogę te tematy, zresztą mało gdzie jesteśmy cenieni) 3. Władza/Polityka - mam obywatelstwo francuskie a od Polski staram się odciąć 4. Wojna/Przemoc - ja również wojnom mówię "nie" 5. Używki - nie używam :D 6. Jakiej muzyki słuchasz... - z reguły chillout, ale czasem lubię sobie posłuchać rocka

Ustosunkujcie się do niżej wymienionych haseł pod kątem własnej ideologii: 1. Wiara - katolicka 2. Ojczyzna/Patriotyzm - jestem kosmopolitą 3. Władza/Polityka - nie uznaję, jestem hippiską 4. Wojna/Przemoc - pacyfistka 5. bardzo żadko alkohol, kilka razy zdarzyło sie zapalić marihuanę 6. rock (od 60 -91roku)

1. Wiara - ochrzczony w krk, ale bez wiary w bogów. Nie pamiętam czy stawiałem opór przy chrzcie, ale raczej nie :( 2. Ojczyzna/Patriotyzm = nacjonalizm, brzydzę się tym, brzydze sie ludźmi, którzy wywieszają biało-czerwone szmaty w święta państwowe a rzucają papierki po gumach na ziemię Tą ziemię :P 3. Władza/Polityka - przekonania socjalistyczne 4. Wojna/Przemoc - nie łapię tego pytania 5. Używki - czsem alko, czasem trawa, papierosy:1 w życiu, kawa nigdy w życiu 6. Jakiej muzyki słuchasz... gitary + perkusja, od Avril Lavigne i Veronicas po Avenged Sevenlfold, Bullet for My Valentine i He Is Legend.