Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smuutny_i_rozgoryczony_23

Czy ktoś ma tak ja ? Ma dość tego kraju, ludzi??

Polecane posty

Może nie jest to wątek na to forum,ale jest to pośrednio związane z uczuciami... Czasem człowiek ma dość. Marne perspektywy na własne mieszkanie (mieszkam na wschodzie Polski), z dobrą pracą trudno (pomiatają człowiekiem, jak sie nie ma dobrych znajomości to studia (nawet jeśli ma się doświadczenie) nie pomogą... Czasem człowiek ma tego dość... W pracy straszą zwolnieniami, (propaganda mówi o spadku bezrobocia, ale to chyba tylko w Wawie, Wrocławiu i Poznaniu - jest ten spadek bezrobocia)... Ehhhh Do tego człowiek jakiś taki zagubiony. Człowiek człowiekowi wilkiem. Jeszcze 2 lata studiow (uzupełniających magisterskich - 2go stopnia) mi zostało. Przemęcze się jakoś w Polsce, podszkole angielskiego i wyjeżdżam stąd. Dość marazmu. Czy ktoś ma podobnie ?

Gość agnesina
Ja juz to zrobilam piec lat temu:))) Bez marudzenia po prostu wyjechalam i koniec.

Gość Biznesssmann
myslisz ze TAM bedzie ci lepiej...to sie mylisz..

Gość Realistka 27
Kończ studia, ucz się angielskiego, w miedzy czasie gdzies pracuj... Po obronie wyjeżdzaj z tego syfu. Ja zrobiłam to rok temu i nie żałuje

Gość Biznesssmann
Takie samo wiezienie tylko kraty gdzieindziej stoja!!!

Gość Ajjjjjjjjjjjjj
Hmmm mam czasem podobnie... takie nastroje. Moi rodzice mówią,że w PRL lepiej było, skromnie się zyło,ale ludzie miedzy soba rozmawiali, nikt sie nie martwil o prace, czlowiek sie cieszyl z byle czego (zakup malego fiata czy wartburga w rodzinie to juz bylo swieto ) :-)

Gość wyjezdzam
tez tak mam .mam dosc zawisci wsrod ludzi.mam dosc plotkarstwa i glupiego gadania- mieszkam w mniejeszej miejscowosci to moze dlatego no ale niech ludzie zajma sie swoim zyciem a jak widze ze neiktorzy siedza i po prostu komentuja wszystko co sie rusza;/.mam dosc wlasnie najbardziej ludzi.mialam okazje mieszkac pare miesiecy w innym kraju i tam dopiero sie poczulam super- wszyscy byli dla mnie mili szczerzy otwarci zero zawisci! a wrecz odwrotnie - jestem na basenie a jakas dzieewczyna mi mowi ze ejstem ladna i slodka (nie lesbijka), po prostu tam nie ma zawisci i zazdrosni tylko ludzie sie ciesza zyciem i tyle.za to tutaj czasem moga ci tak pojechac i w ogole;/ a o perspektywach to juz nie wspomne...masz studia ok ale i tak zarobisz marne 1500?albo wiecej ale wtedy bedziesz "inny";) kocham wlasciwie polske ale jestem kosmopolita i dobrze mi takze gdzie indziej bylebym dobrze sie tam czula. a tam jest mi fantastycznie!!ja za 8 miechow wyjezdzam i mam tuejszych glupkow gdzies;)

Gość Karolina xyz
Kurde chyba autor topicu ma racje :-( Ehhhhh Jeszcze do tego jesien :/

i co myslisz ze za granica Ci bedzie lepiej :o fakt pieniadz moze i wieksze ale nie licz ze Ciebie beda lepiej traktowac wrocicsz szybciej niz wyjechales

Gość wyjezdzam
do Biznesman_ dlaczego tak twierdzisz?ja nie wyjezdzam za kasa- ja np wyjezdzam dla fajniejszej atmosfery i ludzi!!a tu czesto spotykam sie z niskopoziomowymi inteletualnie obiektami

Gość agnesina
najlatwiej to marudzic ze jest zle. ale zeby sie wziasc w garsc i cos zrobic z soba to juz nie. Ja zamiast czekac do konca studiow wyjechalam za granice juz w trakcie. studiuje, pracuje i rodzice mi nie daja ani grosza. I nie musze narzekac ze mi zle bowiem mi dobrze.

Wiecie,nawet będąc na małej Słowacji czułem się lepiej... inaczej. Chociaż drogi tam są równiejsze :-) A tak serio to drażni mnie szantażowanie, okazywanie wyższości itp. Na Zachodzie sprzątaczka jest tak samo szanowana jak menedżer. Ważne aby się starać, i solidnie pracować. Nie ważne kim jesteś. A w Polsce??? Chory kraj. :-( Płakać się czasem chce. P.S.Po licencjacie (w trakcie studiów mgr) zarabiam 1000 zl netto. Dodam,że to moja druga praca, oprócz studiów mam skonczone studium zawodowe i dwa kursy... Też chyba dołącze do grona emigrantów

Gość agnesina
zamiast marudzic wyjezdzaj. najgorsze to wlasnie jak ktos biadoli nad swoim losem a nie robi nic by go zmienic.

ja mam dość tych nieprzyjaznych ludzi, tego wszechobecnego chamstwa, tego wyścigu szczurów na studiach, tych baboli w dziekanatach... w sumie to ludzie w większości mam dość..większości ludzi... ech :(

ten ktos to kto napisal ze sprzataczka jest tak samo traktowana jak menager to chyba rozum postradal :o albo powiedz mi gdzie ty za granice jezzdzisz :o ludzie wy tak ideealizujecie ta zagranice zeby tylko polsce dopieprzyc :o i nie dziwne ze jest u nas taka sytuacja jaka jest skoro kurde nasz narosd sie tak kocha i kocha swoj kraj 🖐️

Nie marudze. Skoncze szkole to wyjade :-) Tak mnie tylko naszło...

Gość violence
ja mieszkalam z 3 krajach poza Polska i nie widze,zeby tam bylo tak rozowo..i czulam sie dobrze,ale w Polsce tez mi zle nie jest.Jedzcie,zyjcie przynajmniej z rok i wtedy wnioski wyciagajcie

Gość szmaragdowa_irlandka
pradwa jest taka , że tam gdzie jest cieplej- jest lepiej;) ludzie są bardziej bezproblemowi , przyjażni i weseli , potrafia sie naprawde bawić...czyli połudzinie europy. inna beczka to Stany- tam perspektywy sa ogromne...a póki co- pracuj nad swoim optymizmem człowieku;) ja na przekór wszystkiemu uśmiecham sie na ulicy do ludzi , i mam to w nosie co myślą....nie chce mi sie słuchac narzekan. Kilka misiecy temu tez mialam dosc wszystkiego , ale w koncu co tam , przeciez cos w koncu zalezy ode mnie samej. Zaczęłm medytowac codziennie, to naprade daje nowe spojrzenie na wszystko, duzo energii i poprawia samopoczucie....słuchac aktywnie mojej kochanej irlandzkiej muzyki , spotykac sie przyjaciomi, tanczyć....... i jest lepiej ;P bo.... to jak jest , troxhe zalezy od nas samych. A kiedy skończysz studia- leć w dal...warto. pozdrawiam;)

Pain au chocolat - gros bizzzz!!! Wlasnie wrocilam z Francji... po roku pobytu tam. Piekny kraj. Ale ja wlasnie TUTAJ czuje sie u siebie. I mimo, ze tam zarabialbym 10 razy wiecej chocby jako femme de menages (sprzataczka) to wolę tutaj, pracowac w rpzedszkolu za 1444 brutto ;) Moglabym narzekac i biadolic - bo i moja praca teoretycznie bez wiekszych mozliwosci...ale i tak jestem optymistka i wierze, ze i tu moze sie udac - -mimo wszystko! Tu mam przyjaciol, dom, rodzine... I mam gdzies , co mysla o mnei obcy ludzie. Zalezy mi tylko na opinii bliskich mi ludzi, ktorych mam tu wielu. Ja tez na przekor wszystkim usmiecham sie do swiata - nawet, a moze zwlaszcza w PL! Inna sprawa, ze jestem w Krakowa - byc moze latwiej mi tu zyc, niz w malych miejscowosciach... Ale kazdy jest kowalem swojego losu i wybor nalezy do Ciebie! Tyle, ze nei lubie tego idealizowania \"zachodu\"...wszedzie dobrze, gdzie nas nei ma ;)

bylem 1,5 roku w Irlandii Polnocnej.. czasem jak mam zly dzien to tez bym rzucil znowu to wszystko i wyjechal... zyje sie tam latwiej nie ma tyle stresow... ale jak co narazie zyje mi sie dobrze tutaj tez :)

Gość smutny_i_rozgoryczony 23
Heh.... dzieki za opinie... Ale wiecie, nawet zeby utrzymac zwykly samochod (jakiegos gofla 2/3, skode felicie czy starsze audi) jednak 1000 zl na miesiac to za malo .. A gdzie mieszkanie? Kij z autem? Kto da kredyt? Wszedzie w Lublinie placa marnie... W ranknigach duzych miast Lublin jest na szarym końcu...

Gość ja juz nie wytrzymam
Jezu jaka ciota z ciebie rozgoryczony. Kurde zamiast biadolic wyjezdzaj.