Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafax

dietke czas zaczac czyli kilka konkretnych pytan

Polecane posty

Gość rafax

witam wszystkich.jestem nowy na kafeterii i na forum (chyba jako nieliczny osobnik plci meskiej) szczerze powiem ze nie chce mi sie czytac wszystkich postow bo straszliwie tego duzooooooooooooo napisaliscie hehhhhhhhh. mam kilka pytan nie chce stosowac zadnej z diet konkretnej raczej poprostu MŻ i wylaczyc kilka produktow.stad moich kilka pytan.mam nadzieje ze wspomozecie.a oto i one 1. czy wasa zamiast normalnego pieczywa jest ok przy diecie? (np na przemian z ciemnym?) 2. co sadzicie o produktach sojowych (pasztety, makarony, kotlety) czy sa jakies mniej kaloryczne i mozna zafundowac sobie na obiad takiego kotleciorka np? 3.czy zupy gotowane na miesie, drobiu sa ok? 4. co sadzicie o produktach typu light? czy naprawde mozna im wierzyc? i to chyba na tyle. prosze o rady w koncu siedza tu doswiadczeni dietkownicy:) pozdrawiam i licze na wasze odpoweidzi

Gość rafax
acha jeszcze mi si eprzypomnialo. czy nabial jest wskazany.np chudy twarod, serek wiejski, serki topione, kefiry itp i co z jajkami bo uwielbiam(jem praktycznie codziennie) czy moge i ile?(czy na twardo miekko czy np moge zafundowac sobie jajeczniczke?i jak czesto? pozdro

Witam i zycze powodzenia:) Najlepiej jest wogóle zrezygnować z pieczywa ale jesli to duzy problem to rzeczywiscie najlepiej jest jesc pieczywo wasa i ciemne (ale trzeba uwazac , bo wiekszosc ciemnego pieczywa to po prostu zwykly chleb barwiony karmelem, trzeba sprawdzac sklad). Produkty sojowe są bardzo zdrowe i jak najbardziej mozna je jesc na diecie. Zupy są jak najbardziej wskazane ,szczególnie na drobiu.Jestem zdania ze nie ma co odmawiac sobie kompletnie miesa i innych \"konkretnych\" potraw, tylko mieso trzeba gotowac i piec a nie smazyc.Produkty typu light to czasami pułapka , trzeba sprawdzac zawartosc cukru i weglowodanów. A tak poza tym to przede wszystkim ćwicz ,bo na samej diecie mało zdziałasz.

Gość no wiec...
Zupy jeżeli na miesie ale tylko chudym, produkty light zwykle mają dużo innych świństw dla uzyskania znośnego smaku dlatego bilans z "normalnym" jedzeniem wychodzi na zero, produkty sojowe są OK:) ale skoro dieta MŻ to nie szalej z nimi:) Nabiał jak najbardziej, jajka od czasu do czasu - z tym że żółtko jest niezbyt wskazane... Ogranicz również spożycie soli - zamiast tego polecam dodawanie świeżych (ew. suszonych) ziół:) urozmaicają posiłki i dobrze wpływają na trawienie i zdrowie:)

Gość rafax
narazie w ruch poszly brzuszki:) a powiedz na co trzeba zwracac uwage?na ilosc bialka, tluszczu czy wegowodanow?czego powinno byc najmniej w produktach?sorry ze mecze ale jestem kompletnym swierzakiem w tych sprawach:)

Nabiał oczywiscie można ale z małą zawartościa tłuszczu (jogurty naturalne 0% , kefiry , twarogi , serek Bieluch jest niskokaloryczny) , jajka mozna jesc bez ograniczen , chociaz zołtka sa dosc kaloryczne.Jajecznice odradzam ale gotowane napewno mozna:) PS.Męzczyznom ogólnie zaleca sie jedzenie nie wiecej nic 3 jajek tygodniowo, a jesli masz nadwage to szczególnie ze wzgledu na cholesterol powinienes je troche ograniczyc.

Gość no wiec...
Zupy jeżeli na miesie ale tylko chudym, produkty light zwykle mają dużo innych świństw dla uzyskania znośnego smaku dlatego bilans z "normalnym" jedzeniem wychodzi na zero, produkty sojowe są OK:) ale skoro dieta MŻ to nie szalej z nimi:) Nabiał jak najbardziej, jajka od czasu do czasu - z tym że żółtko jest niezbyt wskazane... Ogranicz również spożycie soli - zamiast tego polecam dodawanie świeżych (ew. suszonych) ziół:) urozmaicają posiłki i dobrze wpływają na trawienie i zdrowie:)

1. czy wasa zamiast normalnego pieczywa jest ok przy diecie? (np na przemian z ciemnym?) osobiscie nie wierze w dobrodziejstwo tektury, polecam prawdziwy chleb razowy i/lub otręby pszenne (o musli tez zapomnij) 2. co sadzicie o produktach sojowych (pasztety, makarony, kotlety) czy sa jakies mniej kaloryczne i mozna zafundowac sobie na obiad takiego kotleciorka np? nie wypowiadam sie bo nie jem tego typu produktow 3.czy zupy gotowane na miesie, drobiu sa ok? tak, byle nie za tłuste 4. co sadzicie o produktach typu light? czy naprawde mozna im wierzyc? absolutnie NIE !!! Napisy typu \"fit\" czy \"light\" to tylko chwyt reklamowy. Lepiej jest zjesc mniej ale normalnego produktu, niz tego niby lekkiego. chudy twarog, serek wiejski - ok, ale serki topione maja duzo tluszczu co do jajek to niby podwyzszaja cholesterol wiec lepiej uwazac, ale mysle ze jajecznica 2 razy w tyg nie zaszkodzi.

Gość rafax
wielkie dzieki za wsparcie i rady:) czy smazenie na oliwie z oliwek wchodzi w gre?:)

Chetnie pomoge:) Trzeba ograniczac węglowodany , cukry i tłuszcze zwierzęce ,ale nie mozna tez ich wykluczyc całkowicie , tymbardziej jak ćwiczysz.Jesli bedziesz ograniczał mieso to jedz soję i warzywa strączkowe , zeby uzupelnić białko.Zamiast cukru mozesz uzywac słodzika lub fruktozy , najlepiej wogole nie słodzic. Co do ćwiczen to proponuje bieganie , czyni cuda:)

Gość no wiec...
I pij dużo wody mineralnie z niską zawartością sodu - pomaga oczyścić organizm... Oliwa jest ok:)

Gość rafax
dzieki dzieki za rady . jesli macie jeszcze jakeis wskazowi dla mnie to chetnie poczytam i przyswoje do mozgu:):) co warto jesc?a czego nie?albo co pic a czego nie?ogolnie co jest wazne dziewczyny macie wieksze doswiadczenie w tych sprawach bo ja nie mam zadnego:( jesli chodzi o nadwage to nie mam ale chce zrzucic pare kilo.bardzo to dla mnie wazne.

Gość rafax
no wiec...--> w pewnej czesci wyprzedzials moje pytanie. bede pic wode wode wode i herbate..... bez cukru bo i tak nigdy nie slodzilem:) hm o co by jeszcze was popytac? o moze znacie jakeis fajne cwiczenia domowe ktore pozwola zrzucic troche z brzuszyska?

tłuszcz tez jest ok np. łosoś wędzony :) a brzuszki??? na wyrobienie mięśni ok :) ale na spalenie tłuszczu ... nie spalą Ci tłuszczu na brzuchu :)

Gość rafax
wlasnie zastanaiwam sie nad a6w.tylko ze tluszczyku poro i nie wiem czy cos to pomoze. ktos to stosowal?jakie sa efekty?naprawde nie mam plasciutkiego brzucha od razu zaznaczam wiec czy to nie wysilek na marne?hmmmmmmmm

Gość rafax
eseczka to co radzisz na spalenie tluszczu z cwiczen domowych? szczerze nie mam czasu na silownie czy bieganie po parku:((((chociaz bardzo bym chcial

Aerobiczna szostka weidera glownie sluzy spalaniu tkanki tluszczowej i napewno twoj wysilek nie pojdzie na marne.no udowodnic ci tego nie moge ale jak chcesz to uwierz mi na slowo ze po 10 dniach bedziesz widzial efekty i to znaczne.acha pij duzo wody mineralnej niegazowanej tylko staraj sie nie opijac przed cwiczonkiem bo jest ciezko.zycze wytrwalosci.

Gość rafax
ok jutro zatem zaczynam:) czy mozna wode zastapic np herbata czerwona?strasznienie lubie wody w wielkich ilosciach:(

Gość rafax
co ma takiego w sobie woda ze warto ja pic w duzych ilosciach? nie myslcie ze jestem jakims glabem ale naprawde nigdy nie interesowalem sie tym tematem..... az do dzisiaj:)

Gość sylFka2525
justka216** ? a6w na spalanie tłuszczu?? haha dobre dobre -> tylko mnie nie atakuj ... mam inne zdanie i mam do tego prawo włącz jakąś muzykę i potańcz tak na maxa ... walcz z niewidzialnym wrogiem , skacz , kop ... układaj jakieś własne układy aerobikiem i po jakiś 30-35 minutach ... zejdź do parteru czyli zacznik robić brzuszki w kolejności na dolne parie tak z 10 minut , na skośne mięśnie i dolne na ostatku :) a na koniec zrób rozciąganie :)

Gość rafax
ok dzieki za rade tez zastosuje jutro. narazie jestem niczym krolik doswiadczalny musze sprawdzic co na mnie dziala. po jakim czasie moge spodziewac si eefektow przy takiej diecie?no i ewentualnych cwiczeniach ?

Gość sylFka2525
jeśli masz dużo tłuszczu na brzuchu to efekt będzie taki że mięśnie Ci się wzmocnią to plus ale i tak nie będzie ich widać pod tkanką tłuszczową ... to tyczy się A6W

Gość sylFka2525
na brzuch też rewelka jest hula hop ;) w wsypanym ryżem do niego :D

Gość rafax
no troszke mam skromnie powiedziawszy:) znaczy nie sa to jakies wielkie zwaly tluszczu ale nie mozna zaliczyc go do calkiem plaskiego. w srocie troche wystajacy jak stoje a jak siedze 3 faldki ale nie jakies olbrzymie nie jestem grubasem ale troche tluszczu si e nazbieralo wlasnie najwiecej na brzuchu niestety i chcialbym go jak najszybciej zgubic.nie musze miec kaloryfera ale chociaz zeby nie odstawal i byl w miare plaski hehhhhhhhhh

Gość rafax
a gdzie mozna zakupic hula hop?i jak wsadzic do niego ryz? jej sorry za durne pytania ale nie mam obeznania. czuje si ejak z innego swiata na tym forum ale czas wziasc si eza siebie. jeszcze troche i tez bede specjalista do spraw odchudzania hehhhhhhhh:)

Gość rafax
acha. na allegro wynalazlem smieszny przyrzad o nazwie twister?czy wiecie cos na ten temat?czytalem troche o nim ale w sumie tylko notki od producentow wiec wiadomo ze zachwalaja. przyrzad niedrogi i opisuja go bardzo zachecajaco (wlasnie na spalenie tluszczu z brzucha, bioder itp itd). co o tym sadzicie macie jakies doswiadczenia z tym urzadzeniem?

hmmm twister?stosowlam ale bez rezultatow i to w dodatku codziennie na poczatku troszke miesnie bolaly ale raczej uda i w sumie zadna rewelacja Sylfka 2525 czy stosowalas A6W? ja tak i wiem z wlasnego doswiadczenia ze pracuje dolne gorne partie brzucha oraz miesnie skosne.i w miare poprawiania sie twardosci brzuszka faldki tluszczu zarowno z brzucha jak i bioderek znikaja.wiesz nie wiem na jakiej podstawie krytykujesz moja wypowiedz ale tak jak wspomnialas mozesz miec wlasne zdania tylko jesli juz chcesz krytykowac kogos to powinnas miec chociaz jakies doswiadczenie a nie tak z palca wyssane jakies teorie.w A6W nastepuje naprawde bardzo znaczne spalanie tkanki pod warunkiem regularnego cwiczenia i dokladnego wykonywania cwiczen.