Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

white chocolate

U.W.A.G.A CILEST!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

mam 17 lat. dwa miesiące temu byłam u gina, po recepte na tabletki, chciałam je dostać przy pierwszej wizycie i dostałam. nie robił badań, nie pytał ile mam lat, zrobił tylko wywiad, zmierzył ciśn i zważył. od kilku dni boli mnie prawy jajnik. w końcu zdecydowałam się iść do lekarza(wystarczyła przychodnia,ale,ze w mojej rozinie sie nie choruje, nie wiedzieliśmy). tata zawiózł mnie do szpitala, z pogotowia odesłali mnie na druga strone na ginekologie, gdzie było dwoch lekarzy. jak sie dowiedzieli,ze biore cilest, byli bardzo zdzwieni i niezadowoleni. powiedzieli,że CILEST JEST PRZEZNACZONY DLA KOBIET DUZO STARSZYCH ODE MNIE(ok. 30lat) i jak bede je dalej stosować to mogę mieć w przyszłości problemy hormonalne i powinnam je zmienić. CO NAJWAŻNIEJSZE powodem bólu jajnika była OWULACJA-mam szczęście,ze jestem w związku na odległość. spytałam ,czy moze tabletki są za słabe. facet powiedział wymijająco, ze niekoniecznie i to moze dlatego ,ze to drugi listek. przypomniałam sobie,ze teraz też sluz był inny,w pierwszym listku był taki jak powinien,a w drugim zmienia się jakbym w ogole nie brała tabletek. co do gina,który przepisał mi tabletki.wydaje mi się to dziwne, że wyszło źle. jest chyba dobrym lekarzem skoro często natrafiam na jego artykuły? co prawda zlecił mi w połowie drugiego opakowania badanie krwi i wizytę...

Gość ejjj ja też go biorę
zaczęłam pierwszy listek...mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku

bzdura.. cilest wlasnie jest zalecany mlodym dziewczyna ktore dopiero co zaczely przygode z tabletkami. Lekarze przepisuja go wlasnie mlodym dziewczynom. Nie slyszalam nigdy o tym co piszesz a tyle dziewczyn przeciez go bierze..

Ama_leta: a co sadzisz o tym ze biorac cilest mozna tak po prostu zajsc w ciaze?? Czytalam tu jakis post ze dziewczyny w ciaze zachodza.. Pytam bo przypuszczam ze bierzesz cilest.

Gość cilest ani zadne inne
nie sa wogole zalecane.

Gość ano-nimowa kafe-teriuszka
biore.. ale wiesz. ja mam 24 lata i swietnego faceta. Wychodze z zalozenia ze jesli to nieszczescie [na razie] mnie postka, to komus tam na gorze bardzo na tym zalezy.. Uwazam ze przy kazdych tabsach jest ryzyko.. Mozliwe ze ktoras zapomniala np 2 miesiace wczesniej i to jakos wplynelo na odblokowanie owulki albo cos.. No ale jeszcze nie zwariowalam zeby trujac sie tabsami robic to w gumce lub przerywac..

powiedzieli mi to w szpitalu ginekologicznym nie twierdze,ze mozna zajsc w ciąże, ale u mnie wystapiło to ryzyko i boli nadal,a tabletki przeciwbolowe w ogole nie dzialaja