Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dca

Swędzenie w 30t.c

Polecane posty

Gość dca

Czy czułyście czasem swędzenie na brzuchu i w okolicach piersi. Oczywiście nie cały czas tylko czasami. Czy to coś groźnego? Napiszcie

Gość edede
może masz alergię na jakiś nowy płyn lub proszek do prania,albo jakąś sztuczną odzież nosisz bezpośrednio na ciele..?

Gość dca
Czy ktoś miał coś takiego? Trochę czytaliśmy o cholestazie stąd pytam? Proszę aby pisłały Ci co takie coś mieli nie zaś Ci co gdybają

Zgadzam sie z tym ze to normalne mnie tez czasami swedzi , czesciej brzuch niz piersi , powodem jest naciagajaca sie skora

Gdy swędzi brzuch, to nie ma powodu do niepokoju, gorzej gdy zaczynają swędzieć ręce, stopy... :o

Gość Sylka27H
Dca jeżeli swędzi Cię brzuch i piersi to nie jest to nic groznego, skóra się rozciaga, dobrze ją nawilżaj i staraj nie drapać. Natomiast jeżeli swędzą Cię stopy, dłonie, nadgarski lub inne fragmenty ciała, to koniecznie powiadom o tym swojego gina, bo może choc nie musi świadczyć to o cholestazie. Da Ci skierowanie na zrobienie badań, które wykluczą bądz potwierdzą tą chorobę i wtedy twój lekarz zastosuję odpowiednie leczenie. Ja też mam swędzenie, tyle że oprócz boczków na brzuchu to swędzą mnie stopy, dłonie, nadgarski i w piątek idę porobic badania.

mnie też swędzi dość często brzuch...czytałam że pomaga stosowanie balsamów...ja codziennie wieczorem wcieram sobie w ciałko oliwkę i potem nie swędzi...:) Na pewno nie jest to powód do obaw:)